Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

„Párduc, oroszlán, gorilla”

„Párduc, oroszlán, gorilla…” – szól a KFT Afrika című számának ismert refrénje. Ha mihelyt fölcsendül egy házibuliban vagy egy nagyáruház hangszórójából a strófa, azonnal ránk tör a vágy, hogy elutazzunk Afrikába, ne fogjuk vissza magunkat: nyomás egy szafarira a szavannákra! „Tömény romantika, imádlak, Afrika! Aha-ha.”

Úti célunk a Dél-afrikai Köztársaság, azon belül a fővárosok közül Fokváros (Cape Town). Egyébként összesen három fővárosa van Dél-Afrikának; a másik kettő Pretoria és Bloemfontein, mindkettő közigazgatási székhely.

cape_town_exkluzivutazas.hu.jpg

Érkezésünk másnapján megnézünk egy napfelkeltét a városon kívül. Van kedvünk hegyet mászni: a közelben fekvő Lions Head magaslatot célozzuk meg, ahol kiépített turistaúton törhetünk a csúcsra. Ha inkább hajóznánk, láthatunk a partközelben rozmárt és fókát. De az állatvilág egy szafarin az igazán izgalmas; körülöttünk szabadon bóklászik zsiráf, zebra, orrszarvú, majom, antilop, kényelmesen nyújtózik a királyságát csak holnap védelmező oroszlán. Persze szervezett kiránduláson veszünk részt, szakképzett túravezetővel – a természet telis-tele veszéllyel.

del_afrikai_koztarsasag_exkluzivutazas.hu.jpg

És ha már egyszer korán felkeltünk a napfelkeltéért, a napnyugtát is dicsérjük. Pohár bor, homokkal borított part és a környező hegyeket vörösre festő, lenyugvó nap – „Ó-ó-ó, Afrika!” Szeptember és május között kellemes a klíma. A mi nyarunk idején tél van, és olykor elég hideg is. Ha kedvet kapott Ön is a szafarihoz, utazási ajánlatért érdeklődjön irodánknál!

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak