Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

10 érdekes tény a Seychelle-szigetekről

Amikor a Seychelle-szigetek szóba kerül, mi jut mindenkinek eszébe? Pálmafák, gránitsziklák, szikrázóan fehér homok. Mi az, amit még ezen túl érdemes tudni az Indiai-óceánban fekvő, 115 szigetből álló egzotikus országról mielőtt egy Seychelles utazásra vállalkoznánk?

 1. Seychelles a világ egyik legkisebb népességű országa a maga 90.000 lakosával. Afrikai független államai közül ez az ország rendelkezik a legkevesebb lakóval.
 2. A szigetek fővárosa, Victoria, a világ legkisebb fővárosa, csak 26.450-en lakják.
 3. A kalózok a Seychelle-szigeteket azért látogatták, hogy itt rejtsék el a zsákmányolt kincseiket. Sokan úgy tartják, hogy az egyik híres kalóz kb. 100.000 EUR értékű kincse még mindig az egyik szigeten van elrejtve. A Ste. Anne tengeri nemzeti parkban található Moyenne szigeten azt mondják egy elrejtett kincset őrző szellem is kísért.
 4. A szigeteket a 18. század végéig nem lakták. Nem élt semmilyen törzs. Csak ekkor érkeztek meg az első francia telepesek.
 5. Sokáig úgy tartották, hogy a misztikus Vallee de Mai trópusi őserdeje a Praslin-szigeten az eredeti Édenkert. Az ellenkezőjét sosem bizonyították be.
  seychellesvalleedemai.jpg
 6. Ha szeretnénk olyan élőlényekkel találkozni, amelyek sehol máshol nem élnek a Földön, akkor egy Seychelles utazást mindenképpen be kell terveznünk a közeljövőben, mert itt él a legtöbb endemikus faj. Olyanok, mint a Coco de Mer, a világ legnagyobb csonthéjas gyümölcsét termő fa vagy a fekete papagáj, hogy csak néhányat említsünk a számtalan máshol nem honos faj közül.
 7. Seychellesen két UNESCO Világörökség listáján szereplő nevezetesség is található: Vallee de Mai és a világ legnagyobb korall atollja, az Aldabra.
 8. Itt él a legnehezebb vadonélő teknős. Esmeralda 304 kilós és a Bird-sziget lakója.
 9. A Seychelles szigeteken nem kell tartanunk a maláriától, mivel az a moszkitó fajta, amelyik ezt a betegséget terjeszti, nem él a szigeteken.
 10. A szigetek területének több mint a fele nemzeti park és rezervátum köszönhetően a kormány környezetvédelmi politikájának.

Ha sikerült kedvet csinálnunk egy Seychelles utazáshoz, válogasson ajánlataink közül. Kínálatunkban válogatott luxus hotelek szerepelnek a legismertebb szigeteken. Seychelles trópusi környezetében megbújó exkluzív szállásainkat ajánljuk nászutasoknak, pároknak, családoknak, mindenkinek, aki szeretne kicsit elrejtőzni a hétköznapok elől egy csodálatos egzotikus helyen.

Exkluzív utak