Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

15 ok, amiért érdemes Mauritiusra utazni

Mi szól a Mauritius utazás mellett? Bármi is jut eszünkbe, amit egy nyaralástól várunk, Mauritiuson megtaláljuk. A szigeten csodálatos természeti környezet, minden igényt kielégítő szállodák, gyönyörű tengerpartok, kellemes langyos vizű óceán, kultúra, kalandok, sportolási, vásárlási, szórakozási lehetőségek várnak ránk. Íme, 15 ok, amiért megéri Mauritiust választani a következő egzotikus nyaralási úti célunkként.


1. Multi kultúra

A szigeten különös egyvelegként él együtt afrikai, indiai, kínai és európai népcsoport. Katolikus templomok emelkednek a hindu szentélyek mellett. A teát az indiai samosával szolgálják fel. Este tradicionális afrikai sega tánccal szórakoztatják a vendégeket a szállodákban. A creol nyelv mellett az angolt és a kantonit is mindenfelé beszélik.

 

2. Strandok

Igaz, hogy Mauritius nem egy nagy sziget, de rengeteg strandja mind egyedi és felejthetetlen. Nyugaton találhatók a legnyugodtabb strandok, épp csak egy kis mauritiusi szellő lengedez. Délen eldugott, sziklás strandok, északon a szörfözők paradicsomai rejtőznek. Mivel csak szabad strandok vannak a szigeten, csak felkerekedünk és olyan strandon élvezzük a napfény és a tenger örömeit, amilyenhez csak kedvünk van aznap. Blue Bay védett parkja elsőrangú snorkellingező hely. Trou aux Biches strandja képeslapokra illik. Flic-en-Flac igazi turista paradicsom, élettel teli, a parton végig bárokkal és étteremmel.


3. Történelem

A sziget történetét sem hagyhatjuk figyelmen kívül, ha Mauritiusra utazunk. Bár alig néhány évszázada népesítették be, a rövid történelmének számtalan emlékével találkozhatunk. Az Eureka Ház egy creol stílusú emlékház, amely az 1800-as évek cukornádültetvényeinek életét mutatja be. Port Louis természettudományi múzeumában egy dodó madár csontvázát láthatjuk, kihalt madárfaj a sziget jelképe is egyben.  A Blue Penny Múzeumban bélyegeken keresztül ismerhetjük meg Mauritius történelmét. Aapravasi Ghat egy az UNESCO műemléki listáján szereplő helyszín, ahol a Brit parlament egyik nagy ötletének történetét mutatják be: hogyan váltsák ki a szigeten elterjedt rabszolgaságot Indiából betelepített munkásokkal.

 

4. Természeti csodák

Mauritius vulkanikus eredete különleges formákat és jelenségeket hozott létre a szigeten. A szigeten végighúzó érdekes alakú vulkanikus hegyek sajátos karaktert adnak a tájnak. Az esőerdőkkel benőtt szurdokok és mindenfelé alázuhanó vízesések juttatják eszünkbe, hogy a trópusokon járunk. A Hétszínű Föld egy különleges vulkanikus képződmény, amelyet sem az esők, sem a szél nem tudott elmosni vagy összekavarni.

 

5. Vásárlás

Mauritiuson bármit vásárolhatunk. Népszerű tervezők és márkák ruháit, egzotikus fűszereket és élelmiszereket, kézzel szőtt textíliákat szerezhetünk be a sziget különleges piacain és boltjaiban. Érdemes ellátogatni a főváros élelmiszerpiacára, ahová sok szálloda olyan túrákat szervez, amelyekre egy séf is elkíséri a turistákat.

 

6. Ételek

Mivel Mauritius lakosságát a világ különböző tájairól származó népcsoportot adják, a helyi egy különleges keveréke a világ konyháinak. Sosem tudhatjuk, ha csak valami helyi ételt rendelünk egy étteremben, mit kapunk. Lehet, hogy curryt, wokot vagy épp egy hagyományos angol teát tesznek le elénk. Micheline-csillagos séfek készítik a vacsoránkat a szállodában, egy celeb séf főz a városi étteremben, de ha egyszerűbbre vágyunk, elég csak végig sétálni az utcán és kipróbálni a büfék és út menti árusok által kínált különlegességeket.

 

7. Wellness

A rengeteg elsőosztályú 5 csillagos szállodának köszönhetően, Mauritius bővelkedik jobbnál jobb spa-kban. Szinte nincs is olyan magára valamit is adó szálloda a szigeten, amelyik ne ajánlaná spa kezelések hosszú sorát a vendégeinek.

 

8. Cukor

Évszázadokon át Mauritius a cukoriparból élt. Mára már csak alig egy maroknyi működő cukorüzem maradt, de a szigetet járva, ameddig csak a szem ellát, cukornád borít mindent és az egész sziget karakterét mind a mai napig meghatározza az édesiparhoz való hosszú ideig tartó kötődés.

 

9. Rum

Ahol cukornád van, ott rum is, így Mauritiuson nem érdemes kihagyni egy kirándulást a helyi lepárló üzembe.

 

10. Kalandok

Ha meguntuk a napozást, irány a quad vagy a zip-line pálya. Canyoningozhatunk valamelyik vízesésnél, túrázhatunk az esőerdőben, vagy csak kihasználhatjuk az óceán és a víz adta temérdek sportlehetőség egyikét.

 

11. Kertek és állatparkok

A Pamplemousse Botanikus Kert, a La Vanille Krokodil Park vagy a Casela Madárpark Mauritius és trópusok különleges állat és növényvilágával ismertet meg minket. Egzotikus pálmafák, óriás vízi liliomok, teknős ritkaságok fedezhetők fel egy délutáni kellemes kirándulás alatt.

 

12. Mélytengeri horgászat

Mauritius a világ egyik legjobb Big Game Fishing desztinációja. A nagyhalak horgászai rendszeresen gyűlnek össze a szigeten, hogy nemzetközi versenyeken bizonyítsák ki a legnagyobb mélytengeri horgász. Elég csak bérelnünk egy csónakot, hogy kifogjuk egy nagyhalat.

 

13. Golf

A golfozás szerelmeseit több bajnokságok rendezésére is alkalmas golfpálya várja csodálatos kilátással az óceánra, hogy a különleges élménnyé tegye ezt a sportot.

 

14. Túrák a kis szigetekre

Mauritius körül több kis sziget is érintetlen tengerpartokkal és kristálytiszta vízzel csábit kirándulásra. Csak fogjunk egy hajót Trou d’Eau Douce-on, hogy elvigyen a helyiek kedvenc kirándulóhelyére, Ile aux Cerfs lakatlan szigetére az érintetlen tengerpartért. Ha kihalásra ítélt állatokkal és növényekkel ismerkednénk, akkor Ile aux Aigrettes szigetén, egy rezervátumban tehetjük meg, ahol azon fáradoznak, hogy megmentsék ezeket az élőlényeket.

 

15. Vadvilág

Köszönhetően a Mauritiuson folytatott vadvilág megmentését szolgáló programoknak, több rezervátumban is találkozhatunk helyi és kevésbé helyi vadállatokkal. Nílusi krokodil, óriás teknős, de akár oroszlán is az utunkba kerülhet valamelyik természetparkban járva. Az esőerdőben rózsaszín galambot és mauritiusi vércsét is megfigyelhetünk.  A Tamarin-öböl vízében játszadozó delfinek egész csapatával találkozhatunk.

Bármivel is szeretnénk tölteni az egzotikus nyaralásunkat, Mauritiuson nem fogunk unatkozni.

Ha kedvet kapott egy Mauritius utazáshoz, nézze meg Mauritius szállás kínálatunkat és kérje személyre szabott ajánlatunkat.

Exkluzív utak