Tel: +36 30 937 9533

Tel: +36 1 301 0306

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

5 ok, amiért az egzotikus utak egyik legnépszerűbb úti célja a Maldív-szigetek

Ha egzotikus utakról beszélünk, szinte mindenkinek az elsők között ugrik be a türkizkék vízben elszórt fehérhomokos és pálmafás kis szigetek sora, a Maldív-szigetek. Nem véletlen, hiszen tele van az internet az itt készült csodálatosabbnál csodálatosabb fotókkal, az idilli szigetekről és a színes tengeri élővilágról. Íme 5 ok, amiért a Maldív-szigetek mindenkinek kihagyhatatlan, aki egzotikus utazásra indul.

maldiv.jpg

  1. 1.       Egyedülálló kultúra

A Maldív-szigeteket többségében szunnita muzulmánok lakják. A helyi kultúra egy eklektikus keveréke a szingaléz, arab és dél-indiai hatásoknak. Az üdülőszigeteken mindebből keveset érzékelhetünk, viszont a főváros, Male tele van kulturális látnivalókkal. Érdemes meglátogatni a Nemzeti Múzeumot, az Elnöki Palotát, a Szultán-parkot, a halpiacot, a Nagy Péntek mecsetet. A város szöges ellentétben áll az üdülőhelyek csillogó pompájával és pont ettől olyan különleges.

  1. 2.       Kulináris ínyencségek

Az egyszerű, mindennapi ételektől az exkluzív ínyencségekig mindent megtalálunk a Maldív-szigeteki nemzetközi konyha kínálatában. Az üdülőhelyeken a pikáns olasz ételekkel a különleges tengeri halételekkel egyaránt kényeztetik a gyomrunkat, de ha autentikus helyi ízekre vágyunk, azt inkább Male-ban keressük. A fűszeres halakat gyakran bolondítják meg kókusszal. Ha a Maldív-szigeteken járunk, a helyi konyha olyan, amit feltétlenül ki kell próbálnunk, ha szeretjük a tengeri halakból készült finomságokat.

  1. 3.       Nyugodt luxus

Mivel a szigetek legfőbb bevételi forrása a turizmusból származik, fontosnak tartják, hogy kielégítsék az ultra-luxus iránti igényeket is. A 200 lakott szigetből közel 90 luxus szálláshelyeket kínál. Abból kifolyólag, hogy egy szigeten egy szálloda lehet csak, egyedülálló lehetőségük van eldugott dekadens szolgáltatásokra.

maldivanantaraveli3.jpg

 4.       A Paradicsom definíciója

A kristálytiszta kék hullámok által lágyan nyaldosott védett fehérhomokos tengerpartjaival a Maldív-szigetek békés menedéket nyújtanak a külvilág zord valósága elől. A szigetek meglepően érintetlenek és tiszták. Gyakran csak a pálmafák levelei között átfújó szellő emlékeztet minket, hogy ez nem egy képeslap, hanem a valóság.

Bár novembertől áprilisig gyakoriak az esőzések, egyébként kellemes trópusi időjárás vár minket 24-35 fok körüli hőmérséklettel.

  1. 5.       A tenger alatt van az igazi élet

A Maldív-szigetek minden csodáját nem láthatjuk meg azonnal. A legszebb látnivalókhoz a víz alá kell merészkednünk. A lenyűgöző kék víz a világ legélénkebb tengeri életének ad otthont. Szinte minden üdülőszigetnek van saját korallzátonya, ahol sznorkellingezéssel csodálatos tengeri teremtményeket fedezhetünk fel, de ha ennél is többre vágyunk, bárhonnan csak egy rövidebb hajóútra fekszik valamelyik legnépszerűbb búvármerülő hely.

maldiv-hal.jpg

Legyen az nászút, vagy csak egy egzotikus utazás télen vagy nyáron, a Maldív-szigetek egyedülálló természeti csodája felejthetetlen élményt nyújt.

Maldív-szigetek utazás ajánlatainkért kattintson ide: Maldív-szigetek

Exkluzív utak