Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

A dalmát tengerpart

Illatos leanderekkel teli ligetek, takaros házak, melengető napsütés, kristálytiszta tenger – elsőre ez tűnik föl Dalmáciából. És az, hogy nyugalom árad minden szegletéből. A középkori stílus a kevés modern dizájnnal finoman harmonizál, példa rá a dubrovniki híd, mely attól igazán látványos, hogy csak egyik pillérét kötik össze drótkötelek. Közelebbről megnézve a tengerpart több százéves macskakövekkel borított városkáit, egyre bukkannak föl a hangulatos kávézók, elegáns éttermek, izgalmas piacok, titokzatos sikátorok, művészeti galériák, kézműves kisboltok – az időtlen mediterrán életérzés szinte fejbe kólint.

horvatorszag2_exkluzivutazas.hu.jpg.png

A környék szigeteit, ha megszemélyesítenénk, külön egyéniségek volnának, elszigeteltségük valamelyest saját arculatot kölcsönzött nekik. Ott van Korčula, vakítóan szép, mint egy vízitündér – helyi fehér terméskőből építették. Kis túlzással, minden sarkon találunk egy Marco Polo tiszteletére készített emlékhelyet, ugyanis a város a világutazót – Velencével holtversenyben – saját szülöttének tekinti.

horvatorszag1_exkluzivutazas.hu.jpg

Hvart tartják a legnaposabb horvát szigetnek. Letűnt pompás világát romos paloták és erődök idézik meg. Élete virágjában lévő dámára hasonlít, aki még megcsillan, ha kedve úgy diktálja. A naplementék kiválóan láthatók számos magaslati pontjáról. Pag szigetének egyrésze kopár és sziklás, mint egy sci-fi helyszín (nem csodálkoznék, ha valamelyik Star Trek-részt itt forgatták volna) – zord és félelmetes. Ideális, ha bírjuk a borzongást, és ha kevésbé szeretjük a gyereksivítást, nem hemzsegnek errefelé a nagycsaládos turisták. Kiváló minőségű tengeri sójáról is híres, ráadásul csöndes, nyugalmas, mégsem barátságtalan. Ha valamelyik horvátországi városkával jobban megismerkedne a nyáron, kérjen akciós ajánlatot utazási irodánktól!

Írta: Kiss Annamária

 

 

 

 

Pag 

Exkluzív utak