Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

 A Dubai-i luxus megfizethető

Ha félévvel korábban elintézzük foglalásunkat egy Dubai-i ötcsillagos szállodába (pl. The Ritz-Carlton Dubai), olcsóbban megússzuk az utazást, mint gondolnánk. Persze, aki a világ első hétcsillagos hoteljében, a Burj al-Arabban kíván megszállni, annak tényleg borsos árat kell fizetni. Mi most ne rugaszkodjunk el ennyire a valóságtól.

theritzcarlton_dubai_exkluzivutazas.jpg

Dubai-ban két évszak váltakozik; a novembertől áprilisig tartó tél és a májustól októberig nyúló nyár. Ha minél olcsóbban akarunk kijönni, bátran válasszuk az előszezonnak számító áprilisi időszakot, azonban ne a Jumeira Pálmára menjünk, mert nemcsak drágábbak az ottani szállodák, de ilyenkor a tenger kijjebb eső része jóval hidegebb is, mint a centrum partjainál.

Tengerre néző teraszon csili-vili koktéllal (az én kedvencem a Passion fruit mohito), a spában kényeztető masszázzsal és egy fényűző étteremben hatfogásos vacsorával fokozhatjuk a luxus életérzést. Ha gyerekkel vágunk neki az Arab Emirátusoknak, a legkülönfélébb kalandparkokban színesebbnél színesebb gyerekprogramokon vehetünk részt. De nem kizárólag nyári kikapcsolódást választhatunk, a bevásárlóközpontokban még korcsolyapályára is lelhetünk, ha esetleg túlzottan melegünk lenne (mivel a legkisebb helyiségben is kifogástalanul működik a légkondi, ez nem valószínű).

Ha elég bátrak vagyunk, egy sivatagi szafarira is benevezhetünk – a naplemente lenyűgöző látvány a sivatagi homokban! És ha nincs tériszonyunk, liftezzünk föl a földkerekség legmagasabb épületének, a Burj Kalifának a tetejére.

burjkhalifa_dubai_exkluzivutazas.png

Ez a modern és fényűző óriásoázis az egyik legtisztább város a világon. Csillogását a nemesfémeken és pompás burkolatokon kívül szupertisztasága adja. Nagyszámú takarítószemélyzet figyel oda a legapróbb részletre is, például a közös használatú mellékhelyiségekben valamennyi vendég után alaposan kitakarítanak, még a vécépapír végét is minden alkalommal háromszögbe hajtogatják, csak hogy mindenki kivételezettnek érezhesse magát. Ha Ön sem jön zavarba a bőség zavarától, és hajthatatlan vágyat érez, hogy egy-két hétre a Dubai-i pompát élvezze, keresse fel utazási irodánkat kedvezményes ajánlatért.

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak