Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

A Maldív-szigeteken mindenki mosolygós

Mikor megérkezünk a Maldív-szigetekre, feltűnik, hogy mindenki nyugodt, mosolygós. A tengerparton ér a második meglepetés: ilyen átlátszó vizet talán sehol máshol nem látni; a partközelben az Indiai-óceán se nem kék, se nem zöld – fehér! Átlátszik a finomszemcsés, fehérhomokos tengerfenék.

thulusdoo_maldiv_szigetek_exkluzivutazas.hu.jpg

Ha egzotikus utazásra vágyunk, exkluzív utat keresünk, ráadásul imádjuk a szörfözést, a Maldív-szigeteknél nem is választhatnánk jobbat. Hajóval kedvünkre felfedezhetjük a szigeteket. Thulusdhoo és Sultans lenyűgöző, édeni helyek – 100% Paradicsom – utóbbi helységnév eszünkbe juttatja, hogy tizenegy évig szultanátus volt az ország államformája, élén Mohammed Farid Didivel. Érdekesség, hogy habár jelenleg köztársaság, nincsenek politikai pártok, atollvezetők irányítanak (az atollok a helyi közigazgatási felosztást jelentik), őket az elnök választja. Kuda Huraa és Landaa Giraavaru is gyönyörűek, Four Seasons Resort szállodájukról híresek. Nádtetős bungalókban lakhatunk, hatalmasra nőtt pálmafák közt. Ne ijedjünk meg, de szigetelés híján – ami a nagy meleg miatt felesleges – többlábú vendégek simán meglátogathatnak minket. A hotel konyhája, wellness- és spa részlege kimagasló színvonalúak, viszont éjszakai életre, animációs programokra ne nagyon számítsunk.

fourseasons_maldives_exkluzivutazas.jpg

A cápatámadásoktól nem kell tartani, számos cápafigyelő állomást helyeztek ki. A viharjelzés is profi szinten működik. Izgalmas tény: ha a Maldív-szigeteken nyaralunk, átmehetünk az Egyenlítő vonalán! De szerelkezzünk fel jócskán fényvédővel, mert a térségben süt legélesebb szögben a nap.

A lakosok muszlim vallásúak, tisztelik a hagyományokat, tartják a ramadánt. Alkoholt csak a szállodákban lehet kapni, a kihívó, fedetlen ruhákat nem kedvelik. Ha tapasztalják, hogy nem tiszteljük hagyományaikat, garantáltan nem mosolyognak. Beszélnek angolul, de van saját nyelvük, a maldív. Male a főváros, az ország nemzetközi repülőtere is itt van, ám a legtöbb központi várostól eltérően, itt nincsenek különösebben érdekes látnivalók. Nem érdemes hosszan időzni, hacsak nem a kiszemelt szálláshelyre repítő belföldi járat csatlakozására várunk. A közeli szigetekre motorcsónakkal vagy speedboattal szintén eljuthatunk, cserébe az út további része meseszép tengeri látnivalókkal kecsegtet. Ha Ön szerint is egyszer az életben a Maldív-szigeteket látni kell, ne várjon tovább, kérjen irodánktól testre szabott – akár nászutasoknak szóló –, kedvező utazási ajánlatot!

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak