Tel: + 36 30 349 1992

Tel: +36 1 261 5767

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

A Seychelles szigetek nyaralás fénypontja Praslin

Seychelles szigetek 155 sziget csoportja az Indiai-óceánban, Afrika keleti partjainál. A belsők gránit, míg a külsők korallszigetek. Egy Seychelles szigetek nyaralás legnépszerűbb úti céljai: a fő sziget, Mahé, a kevésbé nyüzsgő Praslin, és a nagyon csendes La Digue. Érdemes a Seychelles-en töltött idő alatt mindhármat felkeresni.

Praslin a második legnagyobb sziget Seychellen. A gránit sziget 45 km-re észak-keletre fekszik a fővárosnak is otthont adó szigettől, Mahétól. Mindössze 12 km hosszú és 5 km széles. Középen egy kisebb hegy szeli ketté kelet-nyugati irányban. A relatív nyüzsgő Mahé és az álmos, csendes La Digue között valahol fél úton van, ami szigeten zajló életet illeti.

seychelles ansetakamakapraslin.jpg

Praslin a megelevenedő képeslap. A stílusos szállások, dzsungel kusza bársonya, a kristálytiszta tenger felé siető zöld dombok, a pálmafákkal szegélyezett selymes homokú tengerpartok, mint megannyi kísértést rejtenek. Praslin szigetén megtalálsz mindent, ami a tökéletes pihenéshez szükséges. Ha nyüzsgésre vágysz, Siófok hangulatú nyaralóparadicsomot, ha csendes ellazulásra, álmos halászfalvakat gyönyörű strandokkal.

A Praslinon található világ egyik legszebb strandja, Anse Lazio. (2015-ben is a világ 25 legszebb strandjai között szerepelt a Tripadvisoron), a sziget északnyugati részén. Ellentétben a strandok többségével Seychelles-en, nem védi korallzátony, hanem hatalmas sziklák közéékelődve bújik meg a pálmafák árnyékában a világos homokkal borított paradicsomi tengerparti szakasz. Népszerű a turisták között, mégsem zsúfolt. Napozásra nem találni jobb helyet, és a könnyűbúvárkodás kedvelői sem fognak unatkozni a gránitsziklák között.

seychelles anselazio.jpg 

A Vallée de Mai természeti rezervátum Praslinon az UNESCO Világörökség listáján szerepel. Pálmaerdejében él a Coco de Mer pálmafaj, amely csak ezen a szigeten honos. A rezervátum jó néhány ritka állatfajnak is otthont ad, köztük a Seychelles-i fekete papagájnak.

Seychelles szigetei egy 11 napos katamarán túrán felfedezhetők, így biztos nem marad ki egyik gyönyörű tengerpart vagy fontos látnivaló a Seychelles szigetek nyaralásból. A részletes ajánlatot itt találja.

Exkluzív utak