Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

A színes és szíves ország

Találós kérdéssel kezdjük: melyik ország zászlaját osztja egy napsütést szimbolizáló sárga színű andráskereszt négy részre, két fekete- és két zöld negyedre?

Jamaicában járva a nemzeti színek lépten-nyomon végigkísérnek, papucs, törülköző, strandkendő és még számtalan tárgy díszeként. Hogy többet ne mondjunk, a jamaicai dob- és raggie zenekarok is előszeretettel ragasztják tele dobszerkóikat lobogójuk matricaváltozatával (nemkülönben a magyarországi raggie-t játszó együttesek is). A hamisítatlan karibi élet ritmusos, színes és vidám – igazán jó érzés elmerülni benne, na meg a türkizben csillogó Karib-tengerben.  

jamaica_exkluzivutazas.hu.jpg

A jamaicai emberek igen vendégszeretők, a turistákkal nagyon kedvesek, mosolygósok, örülnek, ha kíváncsiak vagyunk hazájukra. Mindent elkövetnek, hogy megismerjük, hogyan folyik náluk a karibi élet. Leleményes kiszolgálással hidalják át az esetlegesen, a felszereltség hiányából adódó kisebb kényelmetlenségeket. Itt nem annyira a luxusérzés, mint inkább a közvetlenség a meghatározó, s ebben a vidám környezetben ezt cseppet sem bánjuk. 

jamaica_sandals_exkluzivutazas.hu.jpg

Világhírű az 1988-ban a téli olimpiára kijutott bobcsapatuk, soha előtte nem tudott részt venni egyetlen jamaicai sem a téli játékokon. A csapat érmet ugyan nem szerzett, de bobsportjukat azóta is töretlen nemzetközi népszerűség övezi. A sikert turisztikai célokra is átkonvertálják; számos „nyári” bobpálya létesült a dzsungel hegyein, az egyik legnagyobb pályahosszúságú a Mystic Mountain. Hosszabb sífelvonós utazással lehet megközelíteni, vízesésekkel szabdalt, pazar panorámával körbe véve lógathatjuk lábunkat, szó szerint (ezért ne papucsba menjünk, nehogy elveszítsük). Az olimpikonok festett lábnyomáról „elrugaszkodva” indulhatunk az előkészített – természetesen nemzeti színekre mázolt – egyszemélyes bobülések felé, hogy aztán meredekebbnél meredekebb pályán csússzunk lefelé. A hajmeresztő kaland végén, váratlanul jutalomfotó is készül rólunk, babérkoszorú híján lobogó hajkoronával.

Ha Ön is színes, izgalmas és egzotikus kalandra vágyik, válassza úticéljának Jamaicát. Utazási ajánlatért forduljon bizalommal irodánkhoz!

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak