Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

A többarcú Kuala Lumpur

Malajzia fővárosa a Távol-Kelet olvasztótégelye: összemosódnak régi civilizációk, a gyarmatosítók kultúrái és a modernség elemei, keverednek benne a különböző származású emberek, a különféle zenék, ízek, imák – és igen, szerelmek is. Rengeteg a vegyes házasság, az utcán sokféle nyelvet hallani. Mindez színes, egzotikus, különleges hangulatot ad Kuala Lumpurnak.  

Kezdésnek a jelképnek számító Petronas iker felhőkarcolókat érdemes megnézni. 450 méteres magasságból jogosan mondhatjuk, hogy a városra van „némi rálátásunk”. A két egyforma építmény emlékeztet, hogy a lakosság többsége kétféle vallású; mohamedán vagy buddhista. A tornyok a Briliáns csapda című filmből is ismerősek: a két főszereplő, Sean Connery és Catherine Zeta-Jones az egyik itteni kitalált vállalat szerveréről akar több milliárd dollárt leemelni, majd izgalmas menekülést hajtanak végre az összekötőhídon.

kuala_lumpur_exkluzivutazas.hu.jpg

Az iszlám kultúra hangsúlyosságát mutatja az Iszlám Művészetek Múzeuma is. Ultramodern épületében található az első és legnagyobb mohamedán művészeteket bemutató kollekció: textilek, fémtárgyak, festmények, kerámiák, kézírásos tekercsek és könyvek garmadája. Ráadásul itt kapott helyet el a világ legnagyobb Korán-gyűjteménye is.

iszlam_muveszetek_muzeuma_exkluzivutazas.hu.jpg

A városban van Földünk legnagyobb madárrezervátuma. A madarak valódi környezetükben, hatalmas területen élnek ketrecmentes övezetben, fák felett kifeszített hálók akadályozzák, hogy elrepüljenek. Mi több: itt él a világ legnagyobb fácánja! A Madár Park mellett ne menjünk el szó nélkül, látogassunk el a szomszédos Orchidea Kertbe, ott több száz változatos külsejű orchidea nevelkedik. Kertészek minden nap leszedik és összegyűjtik a kinyílt virágokat, hogy másnap Ausztrália és Európa piacain díszelegjenek.

kuala_lumpur_madarpark_exkluzivutazas.hu.jpg

Persze Kuala Lumurban sok más érdekességet is találni, egyedi lüktetését, mely mindenkinek másféle ritmusban szól, úgysem lehetne szavakban lekottázni – érezni, látni, hallani kell. Ha Ön is kíváncsi, hogyan rezonál egymásra a régmúlt és a high tech világ, a természet és az ember alkotta tárgyak, ne várjon a tapsra, utazási irodánk segítségével repüljön Malajziába.    

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak