Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

A világ 25 legnépszerűbb úti célja 2015-ben nem csak az egzotikus utak szerelmeseinek

A Tripadvisor utazási portál minden évben összeállít egy listát az utazók véleménye alapján az adott év legnépszerűbb úti céljairól. Az idei listán is szerepelnek az egzotikus utak célpontjai mellett európai városok is, és a TOP25-ös listában belefért Budapest is.

Idén a legnépszerűbb úti cél a marokkói Marrakesh lett piacaival, kertjeivel, varázslatos Medinájával és a történelmi mecseteivel.

A Dél-Afrikában található Fokváros a 9. lett a listán. A város maga és a környék is rengeteg különleges felfedeznivalót kínál. Fokvárosból autóval gyorsan elérhető a Blaauwberg-part és a Kristenbosch Nemzeti Botanikus Kert, ha szép panorámában gyönyörködnénk. A Jóreménység foka nem csak különleges tengeri kilátást kínál, hanem a túra ösvényeit bejárva a vadvilágot is megismerhetjük. A Robben-szigeten fekvő börtön meglátogatása azért lehet érdekes, mert Nelson Mandela 27 évig volt ennek az intézménynek a foglya.

south-africacapetown.jpg

Fokvárost velünk is felfedezheti. Saját tapasztalataink alapján összeállított körutazásainkat itt találja.

Budapest a 21. helyre fért fel. Nekünk, magyaroknak, talán meglepő lehet, hogy kicsiny hazánk, egyébként tényleg szép, fővárosa felfért erre a 25-ös listára letaszítva más érdekesebb vagy szebb látnivalóval bíró úti célt. Nyilván ehhez hozzájárult az is, hogy fesztiváljainkat, a fővárosi rom kocsmákat rengeteg külföldi turista keresi fel minden évben.

Nem csak mi ajánljuk Új-Zélandot a legjobb egzotikus utak között, a világ utazói is. Queenstown, a Déli sziget egyik legcsodálatosabb városa. Népszerűségét valószínűleg nem is a város látnivalóinak, sokkal inkább a Gyűrűk Ura film trilógia forgatási helyszíneinek közelsége adja.

Ausztrália-Új-Zéland: Csodálatos utazás az ötödik kontinensen körutazásunk során Queenstownt és környékét is meglátogatjuk.

Többféle Ausztrália utazás programot is összeállítottunk, amelyek során a lista 25. helyén álló Sydneyt is meglátogatjuk. Sydney Ausztrália kulturális központja és a legenda szerint a The Rocks városnegyedben született meg maga az ország, Ausztrália.

ausztraliasydneyharbour-bridgeeste.jpg

Válogasson Ausztrália utazásaink között és fedezze fel az 5. kontinenst és köztük Sydneyt.

A világ legnépszerűbb 25 úti céljának teljes listája:

 1. Marrakesh, Marokkó
 2. Siem Reap, Kambodzsa
 3. Isztambul, Törökország
 4. Hanoi, Vietnám
 5. Prága, Csehország
 6. London, Egyesült Királyság
 7. Róma, Olaszország
 8. Buenos Aires, Argentína
 9. Párizs, Franciaország
 10. Fokváros központja, Dél-Afrika
 11. New York City, USA
 12. Zermatt, Svájc
 13. Barcelona, Spanyolország
 14. Göreme, Törökország
 15. Ubud, Bali, Indonézia
 16. Cusco, Peru
 17. Szentpétervár, Oroszország
 18. Bangkok, Thaiföld
 19. Katmandu, Nepál
 20. Athén, Görögország
 21. Budapest, Magyarország
 22. Queenstown, Új-Zéland
 23. Hongkong, Kína
 24. Dubaj, Egyesült Arab Emirátusok
 25. Sydney, Ausztrália

Exkluzív utak