Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Abu Dzabi, ahol a capuccinót aranyreszelékkel szolgálják fel

Az Arab-öböl szigetén fekvő város, Abu Dhabi látnivalók tekintetében sokkal változatosabb, mint Dubaj. Abu Dzabi, vagy régebbi írásmódján Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emirségek fővárosa és egyben az emírség neve is. Ez a leggazdagabb emirátus. Dubaj fejlesztéseit is jelentősen ez az emírség támogatja.

Ha az Emirátusokról beszélünk, mindenki Dubajra gondol, mindenki Dubaiba utazik, pedig az onnan másfél órás autóútra fekvő 2,5 milliós nagyváros sem kevésbé látványos vagy csillogó. Maguk az Emírségek alakították így, szándékosan. A tömegturizmus Dubajé, a konferencia és kulturális turizmus pedig Abu Dzabié.

Miért érdemes ellátogatni az állandóan fejlődésben lévő fővárosba? Ha többet szeretnénk kapni, mint Dubaj csillogó attrakciói egy nyaralás alatt, ha szeretnénk jobban megismerni az arab építészetet, vagy csak, mert már jártunk Dubaiban és lenyűgözött a gazdaság, a futurisztikus és monumentális építészeti vívmányainak sokasága, az Abu Dhabi látnivalókban nem fogunk csalódni.

Abu Dzabiban található az Emirates Palace, egy palotaépület, amely valójában konferencia és szállodakomplexum. Nagyon impozáns, arab stílusú épület, amelyet nem csak a szállodavendégek látogathatnak. Különlegessége a lobby kávézója, ahol a capuccinót aranyreszelékkel szórják meg. Pénteken és szombaton nem látogatható.

dubaiemirsegek-3.jpg

A Nagy Mecset, a 2007-ben átadott, 30 ezer hívőt egyszerre befogadni képes grandiózus épület az, amiért sok Dubajba látogató turista is felkeresi Abu Dhabit. Dubaj bármely látványosságát elhomályosítja a hófehér gigantikus komplexum. Sokan, akik már látták a Taj Mahalt Indiában, azt állítják, hogy a Nagy Mecset látványában jóval túlmutat rajta. A városon kívül, a sivatagban, egy mesterséges kis oázisban álló vallási szentély óriási minaretjei már messziről hívogatják a hívőket és a turisták tömegét egyaránt. A mecset dómjában függ a világ legnagyobb kristály csillárja. 10 méter az átmérője és 15 méter a magassága. Több millió Swarovski kristályból építették Németországban. A három focipálya méretű belsőudvarán található a világ legnagyobb márvány mozaikja. A Nagy Mecset péntekenként nem látogatható. A belépés ingyenes, de csak hosszúnadrágban és ujjas felsőben, a nőknek kötelező hosszú fekete abayt viselniük, amelyet a bejáratnál bérelhetnek.

Saadiyat szigetén különleges építészeti remekművekként pompázó múzeumokat látogathatunk meg. A Guggenheim Abu Dhabi Museum és a Louvre Abu Dhabi, amely még csak épül, nem csak kiállításai miatt éri meg a látogatást, hanem az épületek látványa miatt is.

Abu Dhabiból dzsiptúrákat szerveznek a Liwa Oázisba. Barackszínű homokdűnék között kis falvak és farmok mutatják be Abu Dhabi életét az olaj előtti időkből. Az 1970-80-as években épített falvaknál odafigyeltek, hogy minden autentikus legyen és tökéletesen visszaadja a régi idők hangulatát és stílusát.

Ha izgalmas szórakozásra vágyunk, látogassuk meg a Ferrariworldöt Yas szigetén. Ez a monumentális vidámpark az autók témájában épült, elsősorban a Ferrari világát mutatja be. A hullámvasutak, szimulátorok a legújabb technikai vívmányokat vonultatják fel.

abudhabi6.jpg

Napnyugtakor érdemes sétálni a város végtelen hosszú, gyönyörű parti promenádján, a Corniche-on, de akár kerékpárt is bérelhetünk, és azzal járhatjuk be a sétányt.  A város bevásárlóközpontjai nem kevésbé káprázatosak és széles kínálatúak, de olcsóbbak, mint a dubajiak.

Ha szívesen ellátogatna az Emírségek csillogó és különleges nagyvárosaiba, válogasson Dubai, Ajman, Abu Dhabi szálloda ajánlatunkból vagy városlátogató programjainkból.

Exkluzív utak