Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Dél-Afrika

Fokváros - 6 nap / 5 éjszaka

Fokvárost a világ egyik legszebb fekvésű városának tartják, melyet a híres Tábla-hegy és az Oroszlán fej nevű hegycsúcs ural, míg a város tengerpartját egyszerre két óceán mossa. A város bővelkedik érdekességekben és számos különleges látnivalót kínál. Itt keveredik a modern világ a régi hagyományokkal és életstílussal.

 

Részvételi díj: 1175 Euro / fő-től

Részletek »

Általános információk

Dél-Afrika sokszínű ország, a kedvező időjárás, a vadrezervátumok, a különleges állat és növényvilág ezrével vonzza a turistákat a világ minden tájáról.  

Fokvárost a világ egyik legszebb fekvésű városának tartják. A Tábla-hegyről fenséges panoráma tárul elénk a várost övező hegységekre és tengerpartokra. Cape Town híres tengerparti szórakoztató és bevásárló negyede a V & A Waterfront, ahol számos elegáns étterem, bár és üzlet található.

Sun City az ország legnagyobb szórakoztató és kaszinó városa, mely az Elveszett Város mintájára épült. Négy luxushotelt építettek ide, melyek közül a legimpozánsabb a Palota. A várossal határos a több ezer állatnak otthont adó Pilanesberg vadrezervátum. 

Dél-Afrika legnagyobb természetvédelmi területe a Krüger Nemzeti Park, ahol az öt afrikai nagyvadat (bivaly, elefánt, leopárd, oroszlán, orrszarvú) láthatják egy vagy több napos terepjárós szafarik keretében.

Manapság a dél-afrikai borok már elismertek, méltán tettek szert világhírnévre.  A borexport hatalmas bevételt jelent az országnak. Érdemes megkóstolni a saját emblematikus borfajtájukat, a Pinotage-t!

Dél – Afrika a XVII. században kikötőivel jelentős megállóhely volt, ahol a kereskedők ivóvízzel, gyümölcsökkel és élelmiszerrel töltötték fel hajóikat, mielőtt folytatták volna hosszú útjukat Indiába.

Látnivalók:

Fokváros és környékén a következő nevezetességek kihagyhatatlanok: az Asztal-hegy, a 6-os körzet, a Grand Parade, a Jóreménység kastély, a környező hegycsúcsok, mint Lions Head és Signal Hill, Clifton Beach, Camps Bay, Chapmans Peak panoráma út, Robben-Island börtönsziget, a pingvin kolónia, a cápa és bálna les.

Helyi idő:

GMT + 1 óra
GMT + 2 óra (nyáron)

Pénznem:      

Rand (ZAR)

Nyelv:

Afrikaans, angol

Beutazási szabályok: 

Magyar állampolgárok útlevéllel, retúr repülőjeggyel és anyagi fedezettel 30 napig tartózkodhatnak vízummentesen az országban. Az útlevélnek a hazaérkezéstől számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevélnek tartalmaznia kell két üres oldalt.

További feltételek: visszaigazolt szállásfoglalás, anyagi fedezet igazolása a tartózkodás idejére.   

Egészségügyi előírások:

Kötelező védőoltás nincsen. Ajánlott a Hepatitisz A és B elleni kombinált védőoltás és a malária tabletta, amennyiben maláriával fertőzött területekre utaznak. Bővebb információ: Nemzetközi Oltóközpont, 1134 Budapest, Váci út 70.

A csapvíz az ország nagyobb részén iható, de ennek ellenére tanácsos palackos ásványvizet vásárolni, mely széles választékban kapható.

Éghajlat:

Dél-Afrika a szubtrópusi övben fekszik. Az ország éghajlata száraz és napsütésben gazdag az egész éves ritka esőzés miatt.  Az évszakok ellentétesek az északi féltekéhez képest. Fokvárosban csapadékosabb a tél, míg az ország többi részén a nyár az esősebb évszak. A nyugati rész mediterrán éghajlatú, meleg és száraz nyárral, hűvös és csapadékos téllel. Az északi mérsékelt éghajlatú területeket forró nyár jellemzi, míg a telek fagyosak és szárazak. A Natal-Kwazulu parti területek szubtropikusak. A hőmérséklet télen (április -szept.) min: 0°C, max: 20°C, míg nyáron (okt.-márc.) min: 15°C, max: 35°C.

Szafaris kirándulásokhoz a legjobb időpont a száraz évszak május és október között, míg egy fokvárosi tengerparti nyaraláshoz a forró nyári hónapok a legalkalmasabbak november és március között.

Terület:                     

1 221 037 km2

Népesség:                             

52 981 000 lakos

Főváros:                                

Pretoria

Vallás:

Keresztény (68%), iszlám (1,5%), muszlim (1,5%), egyéb afrikai hagyományos vallások

Ország hívószám:

+ 27

Elektromos áram:    

220/230 Volt

Külképviselet:                       

Magyar Köztársaság Nagykövetsége Pretoriában:

959 Arcadia Street

Hatfield,  Pretoria

0083 South Africa

Telefon: +27-12-430-3030, +27-12-342-3288 

Egyéb:

Öltözködés:                                             

A nyári időszakban napközben könnyű, vékony ruhák, szandál, övtáska, napszemüveg, sapka viselése javasolt és a magas faktorú naptej használata elengedhetetlen. Esténként kissé csökkenhet a hőmérséklet, kérjük, vigyen magával pulóvert. A szafarikra, kirándulásokra zárt cipő szükséges.

Vásárlás:                                

Bevásárlásra számos lehetőség adódik, a helyi kézműves piacoktól kezdve, a kis üzleteken át a modern bevásárlóközpontokig minden megtalálható a nagyobb városokban. Érdemes arany, gyémánt, bőr és kézműves árukat vásárolni. Népszerű cikkek még a művészien kidolgozott fafaragások, exkluzív afrikai borok és a ritka tanzanite drágakövek. Nem tanácsos elefántcsontból készült tárgyakat vásárolni, mert gondot okozhat a vámnál.

Étkezés:                                          

A dél - afrikai borok világhírűek. Országszerte számos indiai, ázsiai, görög és olasz éttermet találhatunk. A tengeri ételek választéka sokoldalú és nagyon ízletes.

Borravaló:

Éttermekben 10%-ot szoktak még hozzátenni a számlához, idegenvezetőknek vagy sofőröknek 10-15 rand adható személyenként.