Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Álomvilág víz fölött és víz alatt

A Seychelle-szigetek nagy részét egyedülálló módon gránit borítja. A gránitsziklás partvonal, melyet a szél és az Indiai-óceán hullámai formáltak űrbéli tájhoz hasonlóvá, már a repülőről megkapó látvány. A magasból észre venni másik jellegzetes szigetfajtát, a korallszigeteket is, a körülöttük csoportosuló színes korallzátonyokkal. Utóbbiak csodás búvárkalandokra csábítanak.  

seychellesansesourcedargent2.jpg

Órák hosszat úszkálhatunk az óceánban, de a kalandvágyók és profi búvárok kedvükre el is merülhetnek a habokban. Óriási vízterület áll rendelkezésre: 1, 4 millió négyzetkilométer tartozik az ország fennhatósága alá! Felfedezni való annyi van, mint égen a csillag, csak halfajból körülbelül 1000-et jegyeztek fel, hogy a vízinövényekről, köztük a számtalan vízicsillagról ne is beszéljünk.

Az állandó átlaghőmérsékletű éghajlat megengedi, hogy az év bármelyik időszakában búvárkodjunk (azért a monszun miatt legideálisabb a március-április vagy az október-november). A látótávolság 30 méter feletti, a víz hője 30 fok körüli és más helyekhez képest jóval nyugodtabb a tenger. A kedvező adottságoknak köszönhetően egy fürdőruha is elegendő lehet a merüléshez. A kezdők minden szükséges felszerelést kikölcsönözhetnek helyben, ráadásul magyar nyelvű búvároktatóktól, biztonságos környezetben tanulhatják meg az alapokat. Amatőr és profi fotósok egyaránt csinálhatnak vízalatti felvételeket – vízálló fényképezőtok is kölcsönözhető –, hogy azután a minden évben megrendezésre kerülő fotós fesztiválon, a Subios-on versenyezzenek. A búvárkodáson néhány parti bázis és liveaboard hajó osztozik, de motorcsónakról is belecsobbanhatunk a nagy kékségbe. Ha pedig körutazáson veszünk részt, tengerjáró hajóról startolhatunk el. Költségesebb változat a búvárszafari a kietlen külső szigeteken, ahol az ismeretlen, érintetlen természetben a semmihez sem fogható, végtelen szabadságérzés és a „nagytestű látnivalók” szolgálnak jutalmul.

Seychelles_exkluzizvutazas.hu.jpg

A halászat – a turizmus mellett – meghatározó iparág, természetes, hogy ételeik főleg tengeri alapanyagokból áll. Konyhájuk az indiaira hasonlít, már abból is érezni fogjuk, hogy alapfűszer a curry, és szinte minden recept tartalmaz kókusztejet. A körülbelül százezer fős lakosság kevert etnikumú, az apró szigetvilág olyan, mintha a világ olvasztótégelye volna. Ha belecsöppenünk, egyből látjuk, ennél „multikultibb” élet valószínűleg sehol sincs. A bevándorlók révén a francia és az angol nyelv terjedt el, de ha nincs szerencsénk, találkozhatunk például a seselwa nyelvvel. Hogy Ön is minimalizálja a kockázatokat, forduljon szakemberhez, utazási irodánk örömmel segít Seychelle-szigeteki utazását megszervezni. 

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak