Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

AUSZTRÁLIA - AUSZTRÁLIA – TASMÁNIA - ÚJ-ZÉLAND

Ajánlatkérés
Indulási dátum:  2018. október 21. – november 11.
Időtartam:
22 nap, 19 éjszaka
Utazás: 
Melbourne, Sydney – Christchurch, valamint Auckland – Dubaj – Budapest) útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, illetve további belföldi repülések a leírtak szerint. A körutazás során autóbusszal, hajóval és kabinos felvonóval.
Elhelyezés:
középkategóriás szálláshelyek (szállodák, motel, lodge) 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: 
reggeli + 5 főétkezés
Ajánlatkérés

Ausztrália és Új-Zéland körutazásunk ékköve Tasmánia, a Bruny-szigeti kirándulással! Hobart koloniális nyugalma és spirituális energiái feltöltik az utazókat!

Részletes program

1. nap: Budapest – Dubaj

Délután repülés Dubaj-on keresztül Melbourne-be. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Melbourne

Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás.

3. nap: Melbourne

Városnézés MELBOURNE-ben. A városra hosszú évtizedeken keresztül úgy tekintettek, mint egy merész, vagány, újgazdag Sydney ellenpólusára, egy elbizonytalanodó, dohos, régi világbéli városra, ahol fontos és számít a rokonság, illetve az iskola hírneve. Napjainkban is fontos itt a polgári hagyomány, de valamelyest már oldódott az elvárás. A modern felhőkarcolók között ma is fellelhetőek a szépen gondozott parkok, az elegáns viktoriánus városmag. Városnézés az ország második legnagyobb városában: St. Patrick katedrális, Cook kapitány háza a Fitzroy parkban, Melbourne Cricket Ground (az ország első számú sportstadionja, illetve kulturális jelképe), Yarra-folyó parti sétány, Federation tér stb. Fakultatív látogatás a déli félteke legmagasabb épületében, az Eureka Tower 88 emeletes felhőkarcolójában. Szállás Melbourne-ben.

4. nap: Melbourne 

Kirándulás a Great Ocean Road (Nagy Óceáni Út) mentén. Melbourne-től nyugatra az 1920-as években építettek egy több mint 200 km hosszú tengerparti utat, mely az ausztrálok szerint a világ legszebb autóútja. Bár ez valószínűleg túlzás, mindenképpen nagy élményt jelent az utazás ezen a pano¬rámaúton (gyönyörű tájak, látványos tengeröblök, rengeteg szörfös, hangulatos üdülővárosok, szép villák). Szeren¬csés esetben útközben szabadon élő koalákat és kengurukat is láthatunk. Az út egy szakasza az Otway Nemzeti Parkon vezet keresztül (mérsékelt égövi esőerdő). A kirándulás csúcspontját a „Tizenkét Apostol” megtekintése jelenti. Ezek a hatalmas part menti sziklatömbök több mint 60 méter magasra emelkednek ki az örvénylő óceánból. Szállás Melbourne-ben.

5. nap: Melbourne – Hobart (Tasmánia)

Hóbort? Vagy Mánia?

Repülés Tasmánia fővárosába, Hobartba. Tasmánia Ausztrália része is, meg nem is. Sajátos tájait, éghajlatát és kultúráját jórészt a kontinenstől való kb. 350 km-es távolsága határozza meg. A szó szerinti elszigeteltségnek köszönhetően egyedülálló növény- és állatvilág, tiszta levegő és nyugodt életstílus alakult ki a vízben bővelkedő államban. Rövid buszozást követően érkezés PORT ARTUR-ba, az egykor fatelepre, mely egykoron a visszaeső bűnözők börtöntelepe volt. Utoljára 1853-ban érkeztek a szigetre elítéltek, azonban a börtön 1877-ig működött. 1979-1986 között felújították a börtön romjait és így ma a 40 hektáros terület Tasmánia legnépszerűbb turistalátványosságai közé tartozik. Visszatérés HOBART-ba, Ausztrália második legrégebbi városába, melynek történelme a tengerparton kezdődött. A sok elegáns, jóllehet fegyencek által épített, XIX. századi épület a vitorláshajók korát idézi. A pasztellszínűre festett házak jórészt fából készültek és inkább kanadai városokra (p. Halifax, St. John’s) emlékeztetnek. Séta a belvárosban. Szállás Hobartban.

ausztralia_tasmania_uj-zeland_exkluzivutazas.hu_1.jpg

6. nap: Bruny-sziget

Délelőtt, rövid buszozás után, kompra szállunk Ketteringben, ahonnan 20 perc alatt átérünk Bruny-szigetre.  A földrajzilag már a Déli-óceánhoz tartozó apró sziget természeti szépségeiből - pazar sziklaszirtek, rejtett barlangok, tengeri madarak és fókakolóniák - lélegzetelállító motorcsónak túra keretében kapunk ízelítőt. Kedvező időjárás esetén akár delfineket és bálnákat is láthatunk! Visszatérve a fővárosba szabadidő. Szállás Hobartban.

7. nap: Hobart (Tasmánia) – Sydney

Délelőtt látogatás a MOUNT FIELD NATIONAL PARK részét képező BONORONG WILDLIFE PARK-ban. Ez a terület Tasmánia legnépszerűbb vadasparkja. Nem a klasszikus állatkertek közé sorolható, hiszen fő feladatként az őshonos elárvult, sérült állatokat gondozzák. A látogatás során többek között tasmán ördöggel, kenguruval, koala mackókkal és még sok, számunkra egzotikusnak mondható állatfajjal találkozhatunk. Késő délután repülés Sydneybe. Szállás.

8. nap: Sydney

Az egyre csak terjeszkedő város az ausztrál nemzeti kultúra központja. Viszonylag alacsony népességszáma ellenére majdnem akkora helyen terül el, mint Los Angeles és hétszer akkorán, mint Párizs. A mai napon a legismertebb látnivalókat vesszük sorra SYDNEY-ben: Operaház avagy „szimfónia betonból” (kívülről), Kikötőhíd avagy „vastüdő”, The Rocks – azaz a „Sziklák” városnegyed (a történészek szerint itt született meg Ausztrália), Bondi Beach, The Gap, Hyde Park, Parlament (kívülről), Darling Harbour, séta a kínai negyedben. Vacsorával egybekötött hajókázás Sydneyben. Szállás.


ausztralia_tasmania_uj-zeland_exkluzivutazas.hu_sydney_2.jpg

9. nap: Sydney – Kata Tjuta – Ayers Rock / Uluru

Repülés AYERS ROCK-ba. Az ULURU – KATA TJUTA Nemzeti Park felkerült az Unesco Világörökség listájára. Az egész térség az őslakók szent helye, amelyet 1985-ben vissza is adtak eredeti őslakos tulajdonosainak, a látnivalók pedig visszakapták hagyományos, régi nevüket. A bennszülöttek földterületként kölcsönadták az ausztrál kormánynak és az anangu törzzsel közösen működtetik a környék látnivalóihoz kapcsolódó turisztikai központokat, parkokat. A KATA TJUTA (Olga hegycsoport vagy „sok fej”) a titokzatos, 36 kupolájú szikladómjával és a közöttük húzódó völgyekkel, szurdokokkal együtt igazi természeti különlegességnek számít. Séta a Walpa-szoros szokatlan sziklaalakzataihoz. Az AYERS ROCK, vagy ősi nevén ULURU, bolygónk egyik legcsodálatosabb képződménye. Az ausztrál jelképek közül a leghamarabb felismerhető a sík, sivatagos tájból magasan kiemelkedő hatalmas, vörös monolit. A színpompás naplemente megtekintése után szállás Ayers Rockban.

10. nap: Ayers Rock – Cairns

Korai kelés után ismét felkeressük az ULURU-t, hogy megcsodálhassuk a napfelkeltét. A hatalmas monolit színskálája, amely a mélyvöröstől az eső utáni csillogó feketéig terjed, napkeltekor és naplementekor a leglátványosabb. A látogatóközpont kiállítását is megtekinthetjük, vásárolhatunk az őslakók által készített dísztárgyakból vagy kényelmes sétát tehetünk a tanösvényen. Visszatérünk a szállodába, reggeli.Transzfer a repülőtérre és utazás Cairnsbe.

ausztralia_tasmania_uj-zeland_exkluzivutazas.hu_uluru_3.jpg

11. nap: Cairns – Korallzátony

Egész napos kirándulás katamaránnal a Nagy Korallzátonyhoz. A korallzátonyok az élet legősibb formái, kb. 500 millió éves múltra tekintenek vissza. A világ legnagyobb zátonyrendszere kb. 2.000 km hosszúságban nyúlik el és a területe kb. 350.000 km². A gát külső széle és a szárazföld között több mint 2.000 sziget, és majdnem 3.000 különböző típusú zátony található. A természetvédelem alatt álló területen húsznál is kevesebb szigeten fogadnak turistákat. A mai hajókirándulásunk során, egy pontonszigeten kötünk ki, ahol az ebédünket is elfogyasztjuk. Itt még lehetőségünk lesz úszkálni, sznorkelezni vagy félig-merülő tengeralattjáróból megcsodálni a tenger élővilágát. Szállás Cairns-ben.

12. nap: Kuranda – kirándulás az Őserdőbe

Utazás kabinos felvonóval a trópusi erdő lombkoronája felett (Skyrail Rainforest Cableway. KURANDA kis falu az 1960-as években még hippi-tanya volt, mára művészeti és kézműves központtá nőtte ki magát. Vásárlási lehetőség a kézműves piacokon és fakultatív programlehetőség a koala-, vagy a pillangó-, vagy a madárpark megtekintésére. Délután panorámavonattal az őserdő szélén visszajutás Cairnsbe. Az út során pompás kilátás nyílik a Sziklás Canyonra és a Stoney Creek vízesésre. Szállás Cairns-ben.

13. nap: Cairns – Sydney 

Időtartamban túl az utazás felén, szokatlan dolog történik: egy kis szabadidő Cairnsben. Délután repülés Sydneybe. Transzfer a szállodába. Szállás

ausztralia_tasmania_uj-zeland_exkluzivutazas.hu_blue mountains_4.jpg

14. nap: Blue Mountains – Featherdale Wildlife Park

Látogatás a Sydney elővárosában található FEATHERDALE WILDLIFE PARK-ban, amely az ausztrál program egyik meghatározó élménye lehet minden turista számára. A parkban őshonos állatok látványa is felejthetetlenné teszi az utazást (pl. kenguru, wombat, tasmán ördög, hangyász sün stb.). Továbbutazás a BLUE MOUNTAINS hegységbe. A különleges szín a sűrű erdőből finoman párolgó eukaliptuszolajnak köszönhető. Az olajcseppeken megtörő napfény csodás színeket kölcsönöz a környezetnek, így az egész látóhatár egy festményhez hasonlítható. A mai program során a KÉK-HEGYSÉG NEMZETI PARK területén található különleges természeti képződményeket fedezzük fel. A terület annak ellenére, hogy alig 1.000 m magasságig emelkedik, az első telepesek számára átjárhatatlannak bizonyult. Az óriásnak tűnő sziklaformációk, a mély és szakadékos völgyek, a magasról lezúduló vízesések révén az ország „Grand Canyon”-jakét is szokták ezt a vidéket említeni. A legismertebb látnivalók nem maradhatnak ki a kirándulásunk során: „Három nővér” sziklaalakzat, Jamieson-völgy, Mount Solitary, Ruined Castle. Szállás Sydneyben.

15. nap: Sydney – Christchurch

Reggel repülés Sydney-ből CHRISTCHURCH-be, Új-Zéland déli szigetének legnagyobb városába. Felkeressük a repülőtér közelében található Nemzetközi Antarktisz Központot, mely egyedülálló bepillantás nyújt a 6. kontinens természeti értékeibe. Szállás Christchurch-ben.

16. nap: Artúr-hágó – Pancake Rock – Ferenc József Gleccser

Nyugatra vesszük az irányt! Látványos panorámaúton az Arthur-hágón keresztül, érkezünk a Tasmán-tenger partjára, Greymouthba. A nyugati part legnagyobb települését, és„nem hivatalos” fővárosát, 1865-ben, az aranyláz idején kezdték kiépíteni. A városon áthaladva egy újabb különleges természeti látnivalóhoz indulunk. A nyugati part e szakaszának legnépszerűbb látványosságai a Punakaiki partját szegélyező, palacsintatortához hasonlítható „Pancake Rocks” (Palacsinta-szikla) bizarr sziklaformációi. Végül a Ferenc József Gleccserhez látogatunk. „Kevés olyan hely van a sártekénken, ahol a természet ily bőkezűen mérte a szépséget” (Balázs Dénes). A kb. 12 km hosszú gleccsert 1865-ben egy német geológus fedezte fel és nevezte el az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodójáról. Szállás a gleccser közelében.

ausztralia_tasmania_uj-zeland_exkluzivutazas.hu_milfordsound_5.jpg

17. nap: Westland Nemzeti Park – Queenstown

Utazás a West Coast őserdein át a Haast hágóra, majd a jégkori Wanaka és Hawea tavak mentén QUEENSTOWN-ba. Délután, fakultatív program keretében, többféle lélegzetelállító élményekben lehet részünk. Az új-zélandi kalandturizmus máig büszkén nevezi magát a világ adrenalin-központjának.

A bungee jumping ősét a Vanuatu-szigeten űzték, ahol a bokájukra indákból készült köteleket kötve fatornyokból ugrottak le a bátor vállalkozók. A motorcsónakozás szintén új-zélandi találmány. Napjainkban itt elsősorban az izgalmas vízi száguldáshoz használják. Queenstown a legnépszerűbb motorcsónakos helyek egyike, ahol a Shotover és a Kawarau folyókon kipróbálhatjuk ezt a nem mindennapi vizes kalandot. Szállás.

18. nap: Milford Sound

Kirándulás a fenséges látványt nyújtó MILFORD SOUND-hoz. Völgyének arculatát a hegyekből lefelé haladó hatalmas gleccserek alakították ki. Útközben rövid pihenő a TE ANAU TÓ-nál. Továbbutazás a mérsékelt égövi esőerdőkön, a Homer hágó alagútján át, bolygónk egyik legfestőibb fjordjához, melyet a világ legnagyobb, toronyként magasodó tengeri sziklái szegélyeznek. A Mitre Peak – a legmagasabb – úgy emelkedik a szoros sötét vize fölé, akár egy óriás őrszem. Ebéddel egybekötött hajózás a fjordban. Délután, visszatérve QUEENSTOWN-ba rövid városnézés következik. Szállás Queenstown-ban.

19. nap: Queenstown – Auckland – Waitomo barlangok – Rotorua

Reggel átrepülünk Auckland-be, onnan busszal irány ROTORUA! Útközben rövid megálló a WAITOMO barlangoknál, melyek különlegessége a barlang plafonjáról csüngő világító lárvák sokasága. ROTORUA-t két fontos tényező tette az ország egyik legfontosabb turisztikai központjává: a természeti környezete, gejzírjei és a maori kultúra aktív újjászületése. Este táncos, énekes folklór műsorral egybekötött vacsorán ismerkedhetünk meg a helyi népművészettel. Szállás Rotoruában.

ausztralia_tasmania_uj-zeland_exkluzivutazas.hu_auckland_6.jpg

20. nap: Rotorua –– Auckland

Délelőtti irány a WAI-O-TAPU geotermikus park, amely igazi holdbéli tájra emlékeztet. Ezen a területen beomlott kráterek, iszapmedencék, kovateraszok, színes tavak, forró víz és gőz látványa fogadja a látogatókat (Pokol kráter, Szivárvány kráter stb.). A Lady Nox nevű gejzír kitörése minden délelőtt menetrend szerint, ugyanabban az időpontban figyelhető meg. A TE PUIA Maori Iparművészeti Központban sajátítják el a fiatal maorik a hagyományos fafaragás és a szövés mesterségének fortélyait. Látogatás AGRODOME-ban, ahol megtudhatjuk, hogy vált a juh és a gyapjú Új-Zéland első számú export cikkévé, valamint egy juhászkutya bemutatót is láthatunk. Továbbutazás Aucklandbe, szállás.

21. nap: Auckland – Dubaj

AUCKLAND különleges és szerencsés földrajzi fekvésének is köszönheti zsúfoltságát. A világvárost vulkáni kúpok sora szegélyezi, szirtes partján öblök és strandok tucatjai biztosítják a tengeri kapcsolatot és a jachtoktól hemzsegő kikötő is meghatározó látkép. Félnapos városnézés az Északi-sziget metropoliszában, a vitorlások városában: Victoria park, Westhaven kikötő stb. Fakultatív látogatás a déli félteke legmagasabb épületébe,. a Skytower-be, Rövid szabadidő után transzfer a repülőtérre és búcsú az ötödik kontinenstől. Hazautazás. Éjszaka a repülőn.

22. nap: Dubaj – Budapest 

Dubaji átszállást követően érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

Részvételi díj: 1.461.900,- Ft

A részvételi díj tartalmazza:

- repülőjegyeket Bp. - Dubai - Melbourne és Auckland - Dubai - Bp. útvonalon átszállással
- repülőjegyeket Sydney - Christchurch útvonalakon menetrend szerinti járatokkal
- belföldi repülőjegyeket a program szerint
- a transzfereket és a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal
- 2 éjszakát Tasmaniában
- 11 éjszakát Ausztráliában
- 6 éjszakát Új-Zélandon középkategóriás szálláshelyek (szállodák, motel, lodge) 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- ellátásként: 19 reggelit + 5 alkalommal főétkezést
- további főétkezéseket a repülőgépen (a repülőgépen felszolgált étkezések mennyisége nem egyenértékű egy hagyományos szárazföldi ellátással)
- városnézéseket és kirándulásokat az útiprogram szerint
- belépőjegyek árát a programokhoz (kivéve fakultatív programok)
- magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:

- belföldi repülőjegyek: 980,- USD / fő (irodánkban fizetendő USD-ben a jelentkezéskor megadott határidőig)
- repülőtéri illetéket: kb. 270.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- a programban megjelölt fakultatív programok árát: kb. 514.- AUD / fő és kb. 400.- NZD / fő
- ausztrál vízumot, amennyiben irodánk végzi az elektronikus ügyintézést, úgy annak díja: 3.500,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítást: 1,5 %
- szervízdíjat / borravalót: 100,- USD / fő (helyiek számára, pl. buszsofőrök részére)
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő egyéb személyes jellegű kiadásokat
- 15-19 fő indulása esetén a 121.900,- Ft-os / fő felárat
- egyágyas felár: 439.000,- Ft

Fakultatív programok:

Melbourne Eureka Tower: 20,- AUD

Nagy-korallzátony:
  - sznorkelezés vezetővel: 62,- AUD
  - intro búvárkodás vezetővel: 164,- AUD
  - 10 / 15 perc helikopterrepülés: 179,- AUD / 268,- AUD
Kuranda Wildlife Experience: 20,- AUD/tematikus park 20 perc repülés Ferenc József- / Fox-gleccser: 240,- NZD
Motorcsónakos száguldás: 160,- NZD
Auckland Skytower: 29,- NZD

A változtatás jogát fenntartjuk!

Vízum:

Ausztráliába utazó magyaroknak vízum szükséges.

Ehhez kérjük, hogy ÚTLEVELÜKET, vagy az arról készült SZÍNES SCANNELT (NEM FÉNYMÁSOLT) másolatot irodánkba leadni, vagy e-mailben megküldeni szíveskedjenek!

FIGYELEM! Az utazásra jelentkezéskor ÚTI OKMÁNYÁRÓL irodánk FÉNYMÁSOLATOT készít. Amennyiben útlevele nincs Önnél, úgy 1 héten belül szükséges bemutatnia, vagy másolatát elküldenie.

Ennek elmulasztásából eredő károkért irodánk nem vállal felelősséget!

Védőoltás:

Kötelező védőoltás nincs, de saját érdekükben és felelősségükre, egyénileg tájékozódjanak az ÁNTSZ-nél: Budapest Főváros Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervezet NEMZETKÖZI OLTÓKÖZPONT.

FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET, HOGY A HOSSZÚ REPÜLŐÚT, AZ IDŐZÓNA VÁLTOZÁSA ÉS A HAZAITÓL ELTÉRŐ ÉGHAJLAT FOKOZOTTAN IGÉNYBE VEHETI AZ EMBERI SZERVEZETET!

KÉRJÜK, UTAZÁS ELŐTT SAJÁT ÉRDEKÜKBEN KONZULTÁLJANAK HÁZIORVOSUKKAL!

Részletes program
Ajánlatkérés