Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Fiji

InterContinental Fiji Golf Resort & Spa

Ez a minden igényt kielégítő luxus üdülőhely Fiji fő szigetén, a Viti Levu szigeten található. A buja trópusi kertekkel körülvett hotel közvetlenül...

Legkedvezőbb ár: 322.400 Ft-tól / fő + repülőjegy

Részletek »

Shangri-La’s Fijian Resort & Spa

A Shangri-La’s Fijian Resort az exkluzív privát Yanuca-szigeten egy ősi lagúna mentén, fehér homokos tengerpartokkal körülvéve helyezkedik el.

Legkedvezőbb ár: 123.500 Ft-tól / fő + repülőjegy

Részletek »

Marriott Resort Momi Bay

A Fiji Marriott Resort Momi Bay egy nemzetközi luxushotel a Fidzsi-szigeteken, a Momi-öbölben közvetlenül a fehérhomokos strandon.

Legkedvezőbb ár: 333.620 Ft-tól / fő + repülőjegy

Részletek »

Általános információk:

A VILÁG EGYIK UTOLSÓ PARADICSOMA – FIDZSI – SZIGETEK

Kék lagúnák, fehérlő homokpart, felhőtlen égbolt - valahogy így képzeljük el a Fidzsi-szigeteket a világ egyik utolsó paradicsomát. A 300 szigetből álló ország neve valóban Paradicsomot jelent. A fő sziget -Viti Levu - kivételével minden szigetet csodás korallgyűrű vesz körül. A főváros Suva is ezen a szigeten fekszik. Az ország lakosságának 41%-a őslakos fidzsi, akik mintegy 3500 éves kultúrára tekinthetnek vissza. A szállodák kertjeit és a szigeteket kókuszpálmák, hibiszkuszok, frangipáni virágok tarkítják. A fidzsi kultúra, a kellemes, dallamos énekek, táncok és a tűzön járás ceremóniája kellemes szórakozást nyújt minden odalátogatónak. A Fidzsi-szigeteki utazók számára mindmáig megőrizték természetességüket, s a természetet láthatólag még nem tette tönkre az ember.

A szigetek egyes részeit őserdő borítja, sok különleges fával. A hegyekkel tarkított nagyobb szigetek vulkanikus eredetűek, a kisebbek korallzátonyok. Legmagasabb hegye a Tomaniivi (Mount Victoria), 1323 méter. A suvaiak azt mondják, ha az ember látja a hegyeket, akkor eső fog esni.

Érdekesség, hogy a denevér az egyetlen itt született szárazföldi emlős, az indiai mongúz, a macska, a disznó, a kecske és a patkány pedig idetelepített állatok. Kb. 20 fajta szárazföldön élő hüllő (pl. teknős és tengerikígyó), és 100 madárfajta él a szigeteken. A tengeri állatvilág gazdag és változatos (korall, szivacs, trópusi halak, cápák, delfinek, bálnák).

Fidzsi klímája szinte egész évben kellemes, a szigetet körülvevő hatalmas vízmennyiségnek köszönhetően. Az uralkodó szél a keleti és a délkeleti. A csapadékos időszak novembertől áprilisig tart, bár egész évben jellemző az esőzés. A nappali hőmérséklet 28-31°C között van, esténként pedig 20-22 °C körüli a hőmérséklet, évszaktól függően, a páratartalom általában magas. Trópusi forgószelek november és április között feltámadhatnak, de ezek csak ritkán veszélyesek.

Az utazásra leginkább alkalmas időszak a március és november közötti periódus, ebből adódóan ilyenkor a legmagasabbak a szobaárak.

Látnivalók:

Suva Fidzsi fővárosa, Viti Levu sziget délkeleti felén fekszik. Míg a sziget nyugati felén lévő Nadi inkább az ország idegenforgalmi központja, Suva a politikai és közigazgatási centrum és a fő kikötő. Fidzsi városi lakosságának fele itt él. A város ad otthont a Dél-csendes-óceáni Egyetemnek, az elbűvölő Fidzsi Múzeumnak és még sok érdekes gyarmatkori épületnek. Sok kultúrát ötvöző város, számos mecsettel, templommal és kulturális központtal. A város egyik fő ismertetőjele a Római-katolikus Székesegyház (1902-ből). A tengerparti városrész is nagyon érdekes, a turistáknak meg kell látogatni a Fővárosi Piacot az egzotikus gyümölcsök és zöldségek, halak és fűszerek miatt. Nadi Fidzsi harmadik legnagyobb városa, Viti Levu nyugati felén van. Nadi gazdasága teljes egészében az idegenforgalomra épül, a különböző színvonalú szolgáltatások száma a turisták részére szinte végtelen. Nagyarányú a fidzsi-i indián lakosság, ők a cukorföldekre ideszállított munkások negyedik generációs leszármazottai. A Sri Siva Subramaniya templom és a piac a város turisták által leglátogatottabb helyei, emellett pedig számos sportlehetősége is vonzó a külföldiek számára

Hat nemzeti parkkal büszkélkedhet, melyek a következők:

- A National Trust of Fiji: Koroyanitu Nemzeti Park, Viti Levu sziget,

- Nadi város körzete: esőerdő és bennszülött falvak.

- Sigatoka Homokdűnék Nemzeti Park, Viti Levu sziget.

- Colo-i-Suva Védett Erdő, Viti Levu sziget, Suva város körzete: esőerdő, vízesések, látványos táj.

- Bouma Nemzeti Park, Taveuni, Northern Islands (Északi-szigetek), Taveuni: természetes kert.

- Nausori Felföld, Viti Levu sziget, Nadi város körzete: mezőgazdasági vidék csodálatos tájképpel.

- Lovoni Sétautak, Lomaiviti-szigetcsoport, Ovalau: viszonylag érintetlen bennszülött életmód.

Helyi idő:

GMT+11:00

Pénznem:

Ffidzsi dollár (FJD)

1 FJD ~ 115 HUF

Az ország területén helyi fizetőeszközön kívül szinte az összes hitelkártya elfogadott, bár egyes üdülőhelyeken használatukkor 5% illetéket is felszámítanak. Utazási csekket bankokban, szállodákban és üzletekben egyaránt beválthatunk.

Nyelv:

angol, fidzsi, hindi

A legtöbben angolul beszélnek egymással.

Beutazási feltételek:

A Fidzsi-szigetekre történő utazás során érvényes útlevél (a tervezett tartózkodástól számított legalább 3 hónap érvényességgel), vízum, vissza- illetve továbbutazásra szóló repülőjegy, valamint megfelelő anyagi fedezet felmutatása szükséges. A vízum 4 hónapot meg nem haladó időtartamú tartózkodás esetén belépéskor felvehető, előzetes beszerzésére nincs szükség.

Egészségügy

A Fidzsi-szigetekre nincs kötelezően előírt oltás, de a  Nemzetközi Oltóközpont a következőket mégis ajánlja: diftéria, tetanusz, tífusz, hepatitis A és B elleni vakcina.

Éghajlat:

Évi átlagos hõmérséklete23-27 °C között ingadozik. A DK-i rész csapadékban gazdagabb, mint az ÉK-i (Suva 3240 mm évente).

A csapadékos időszak novembertől áprilisig tart, bár egész évben jellemző az esőzés. A nappali hőmérséklet 28-30°C, az esti 20-22°C évszaktól függően, a páratartalom általában magas. Trópusi forgószelek november és április között feltámadhatnak, de ezek csak ritkán veszélyesek. Az utazásra leginkább alkalmas időszak a március és október közötti periódus, mivel ez a főszezon, ilyenkor ar árak is magasabbak.

Terület:

18 270 km²

A Fidzsi-szigetek a Csendes-óceán déli részén elhelyezkedő ország, egyúttal szigetcsoport. Szárazföldi határral nem rendelkezik, tengeren Vanuatuval, Tongával és Tuvaluval határos.

A legtávolabbi sziget, Rotuma, 500 km-re Északra fekszik magától a szigetcsoporttól. 

Népesség:

858 038 fő

Főváros:

Suva (Viti Levu sziget)

Vallás:

A lakosság 53%-a keresztény, 38%-a hindu és 8%-a muzulmán

Ország hívószáma:

Előhívószám: +679

Elektromos áram:

Az elektromos áram 240 V feszültségű, 50 Hz, az európai normáktól eltérő típusú csatlakozókkal, így adapterre szükség van.

Külképviselet:

Magyarország diplomáciai képviselete:

Canberra Nagykövetség

Cím: 17 Beale Crescent, DEAKIN, ACT 2600

Előhívó: 00-61-2 Telefon: 6282-2555, 6282-3226

Ügyelet: 00-61-4-3855-6504 (kizárólag vészhelyzetben)

E-mail: mission.cbr@kum.gov.hu

Honlap: www.mfa.gov.hu/emb/canberra

Egyéb:

Öltözködés:

A szigeteken a könnyű szellős pamut vagy vászon ruházat ajánlott.

Borravaló:

Borravalót ebben a térségben nem szokás adni és az alkudozást a legtöbb helyen udvariatlanságnak tartják. Ez alól kivételt képeznek az őslakos indiánok, akik nyitottak az alkura, ráadásul hitük szerint a nap első vásárlóját elveszíteni rossz szerencsét jelent, így a kora reggeli időszakban biztosan sikerül jó üzletet kötnünk.