Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Az egzotikus utak legjobb nyaralás úti céljai az Indiai-óceán szigetei

Az egzotikus utak sokfélék lehetnek. Barangolhatunk egy távoli országban felfedezve az ottélők különleges szokásait, hagyományait, a csodálatos tájakat. Az utazás alatt minden nap megannyi új élmény ér. Elutazhatunk nyaralni egy trópusi szigetre, ahol a szállodák minden kívánságunkat lesik és semmi más gondunk nincs, csak élvezni a napsütést, a tájat és a sziget atmoszféráját, és ha elég már a pihenésből, felkereshetjük a látnivalókat. Az Indiai-óceán szigetei tökéletes egzotikus utazás célpontok lehetnek a nyaralás kedvelőinek.

Az Indiai-óceán szigetei előnyben vannak a hasonló adottságú Csendes-óceánban találhatókkal szemben, mivel közelebb fekszenek hozzánk. Rövidebb repülőúttal és kedvezőbb utazási költséggel elérhető Mauritius, Seychelles vagy a Maldív-szigetek, mint a Francia-polinéziai Tahiti vagy Bora-Bora, esetleg a szintén egzotikus trópusi paradicsom, Fidzsi. Nincs hosszú hónapokon át fenyegető hurrikán veszély, ami miatt nyáron kockázatosabb lenne meglátogatni, mint a Karib-tenger szigeteit.

Mauritius túl azon, hogy csodálatos természeti adottságokkal rendelkezik, híres a vendégszeretetéről. Itt a turista olyan vendég, akinek mindenben a kedvét keresik és igyekeznek magas színvonalon kiszolgálni. A jól pozícionált és szervezett idegenforgalmi tevékenységnek köszönhetően ez a déli sziget Afrika egyik leggazdagabb országa. Mauritius nem csak a tengerpart és a napfény kedvelőinek paradicsom. Állat- és növényparkok, kulturális látnivalók sokasága a felfedezésre szomjazókat is számtalan élménnyel gazdagítja.

A Maldív-szigetek a világ első számú nászutas és búvár úticéljai közé tartozik. Nem véletlenül. A nyakék alakban felfűzött ékköveknek tűnő korallszigetek, az őket körülvevő türkizkék lagúnák mindenkit lenyűgöznek. A kis, egyébként nem lakott szigetek nagy előnye, hogy egy sziget csak egyetlen szállodának ad otthont, így minden szolgáltatás ugyanolyan színvonalú, mint a választott szállodánk. Az üdülőszigetek egyszerre csak kevesebb turistát tudnak befogadni, így nem kell attól tartanunk, hogy lépten-nyomon a többi vendéget kell kerülgetnünk, megküzdenünk velük a szolgáltatásokért. Mindig találunk olyan területet a szigeten, ahol magunk lehetünk, akár a tengerparton is. Ha túl vagyunk az ámulatba ejtő környezet feldolgozásán és már többre vágyunk a semmittevésnél, kirándulhatunk a környező helyiek által lakott szigetekre. A számtalan korallzátony a búvárok és sznorkellingezők paradicsoma, minden napra új felfedezendő területet rejt.

seychellesansesevere.jpg

Seychelle-szigetek több, a világ legszebbjeként nyilvántartott tengerpartot rejt. Különleges gránitsziklás partjaihoz hasonló nem sok található a világban. A szigeteket rendszeres kompjáratok kötik össze, így egy nyaralás alatt több szigetet is felfedezhetünk. Az igazi élményért javasolt is, hogy két-három szigeten szálljunk meg, a Seychelle-szigeteki nyaralás idején. A nyüzsgőbb, legnagyobb sziget, Mahé, ahol minden megtalálható, amit egy nyaraláson igénylünk. Praslin szigetén csodás tengerpartok és a Vallée de Mai természetvédelmi területe vár, mely az UNESCO Világörökség listáján szerepel, ez ad otthont a csak itt élő Coco de Mer különleges pálmafajának. Praslin a második legnagyobb és legnépszerűbb sziget Seychellesen. La Digue a negyedik legnagyobb a szigetek között. Ha a világ legszebb, gránisziklás strandjait keressük, itt megtaláljuk. Különlegessége a szigetnek, hogy gyakorlatilag nincs rajta autóforgalom. A helyiek kerékpárral közlekednek. Csak a szállodák használnak autókat, amelyekkel a vendégeket szállítják a kikötőtől a hotelig.

Az Indiai-óceán szigetei közül Madagaszkár különleges, csak itt élő növény- és állatvilága, érintetlen területei, kulturális látnivalói és csodálatos tengerpartjai egyedülálló élményt nyújtanak.

Réunion működő és kialudt vulkánjai, vízesései és a francia kulturális környezete egy Mauritius nyaralással kombinálva a legjobb választás azoknak, akiket a trópusi természeti környezet felfedezése vonz.

Bármelyik különleges Indiai-óceáni szigetet is választaná egzotikus nyaralási célpontjaként, megszervezzük Önnek. Személyes tapasztalatok alapján válogatott felsőkategóriás szálláshelyeink között megtalálja a tökéletes nyaralási helyszínt. Kérje személyre szabott ajánlatainkat.

Exkluzív utak