Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Az Indiai-óceán szigetvilága

Az Indiai-óceán trópusi éghajlatú részén számos olyan paradicsomi sziget található, amely ideális célpontja lehet egy egzotikus luxus utazásnak.

A két nagyobb és több apró szigetből álló Mauritius területe alig több mint 2000 négyzetkilométer. A hozzá tartozó Rodriguez-szigetet Afrika legkeletibb pontjának is nevezik. Mauritius éghajlata szubtrópusi, a nyár forró, de a tél is meleg és sok eső hullik a szigeten. Az Afrikától régen elszakadt kis sziget számos különleges növény- és állatfajnak ad otthont. Ezek legismertebbike, a mára kipusztított muritiusi dodó. Turisztikai szempontból Mauritius északi partjai jelentősebbek, homokos strandjait és színvonalas luxushoteleit évről évre sok pihenésre vágyó utazó keresi fel. A nyugati part strandjai kevésbé felkapottak, szállodái talán kevésbé fényűzőek, de szintén remek kikapcsolódási lehetőséget kínálnak. A tengeri időtöltés mellett számos lehetőség adódik golfozásra, sétalovaglásra is. A vulkáni eredetű sziget erdei emlékezetes kirándulásokat ígérnek, számos látványos sziklaalakzattal és vízeséssel.

maldiv5.jpg

A Maldív-szigetek a Föld egyik legkülönösebb vidéke. A több mint 700 km hosszan elszórt aprócska szigetek és zátonyok tengerszint feletti magassága ritkán haladja meg a 2 métert és egyikük területe sem nagyobb 13 négyzetkilométernél. Marco Polo az Indiai-óceán virágának nevezte a szigeteket, amelyeket az elkövetkezendő évtizedekben elboríthat a globális felmelegedés hatására megemelkedő óceán vize. A trópusi éghajlatú, tiszta, kék tengerrel övezett, fehér homokkal és pálmafákkal borított szigetek csábító célpontjai a világvégi Paradicsomot kereső, exkluzív környezetre vágyó utasoknak.

A Seychelle-szigetek Madagaszkártól északra emelkednek ki az Indiai-óceán kék vizéből. Afrika legkisebb népességű országának nincsenek őslakói, francia, afrikai, kínai és indiai bevándorlók leszármazottai népesítik be a több mint 150 szigetből álló apró köztársaságot. Az alig százezres lakosság nagy része a gránitból felépült, nagyobb szigeteken él. A trópusi éghajlatú szigetek páratlan természeti kincseket rejtenek, az érintetlen, homokos strandok, az óceán kék vize számos látogatót vonzanak.

Az Indiai-óceán két további vonzó úti célja Réunion és Zanzibár szigete. Az előbbi Franciaország tengerentúli területe Mauritius szomszédságában, az utóbbi Tanzániához tartozik, Afrika partjaitól nem messze. Zanzibár régóta legendás utazási célpont, de Réunion szigetén is fényűző luxusszállodák sokasága és szinte európai környezet várja a zavartalan kikapcsolódásra vágyó vendégeket. Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk Madagaszkár hatalmas szigetét. A gazdaságilag elmaradott országban kevésbé épült ki a turizmus kiszolgálását biztosító infrastruktúra, de különleges tájai és különös élővilága komoly érdeklődésre tarthat számot.

Felfedezné az Indiai-óceán szigeteit? Válogasson exkluzív ajánlataink közül.

Exkluzív utak