Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Az óceán élővilágának felfedezése Mauritiuson tengeralattjáróval

Egy Mauritius nyaralás fénypontja lehet, ha bepillanthatunk az óceán mélyének csodálatos világába. Egyedülálló lehetőség kínálkozik az Indiai-óceán felfedezésre Mauritiuson, ha a speciálisan erre a célra kialakított BS1100 tengeralattjáróval lemerülünk 35 méter mélyen az óceánba.

Tengerpartokon gyakran látni kis mini „tengeralattjárókat”, ahol az üvegezett hajófenéken keresztül csodálhatjuk a tenger élővilágát. Ezek a kis járművek általában a part közelében maradnak és nem is merülnek a víz alá teljesen. Mauritiuson viszont abban az élményben lehet részünk, hogy 35 méter mélyre merülhetünk egy tengeralattjáróval és az ablakokon keresztül az óceán mélyét fedezhetjük fel. Elvisznek minket egy hajóroncshoz, amely zebra halaknak, angolnáknak és még sokféle különleges lénynek az otthona. Érdekes színes halak raját figyelhetjük meg és szinte testközelbe kerül az igazi óceáni élővilág.

A BS1100-as tengeralattjáró mind a 10 üléséhez külön ablak tartozik, így mindenki ugyanúgy láthatja a jármű körül a szokványos életét élő tengeri élőlényeket. A tengeralattjáró kapitánya rengeteg tud az óceáni teremtményekről, így rengeteg információval szolgál az út során. Mivel a különleges jármű valódi és vad világba kalandozik velünk, az is előfordulhat, hogy nem akad az útunkba érdekesebb élőlény, de az is lehet, hogy ritkaságokkal is találkozhatunk.

A közel két órás programból a tengeralatti utazás 40 perces. A többi időben bővebb ismereteket kapunk a tenger mindennapi életéről és egy biztonsági oktatáson is részt veszünk.

A kirándulás végén minden résztvevő kap egy oklevelet arról, hogy lemerült 35 méterrel a tenger alá. Már csak ez a merülési élmény megéri, maga az ezzel járó látnivalók már csak ráadás a rendkívüli élményhez.

A Blue Safari tengeralattjárós kirándulás Mauritiuson azoknak is lehetőséget ad a tenger alatti világ megcsodálására, akik valamilyen betegség vagy egyéb ok folytán a búvárkodást nem próbálhatják ki.

Ha a tengeralattjárós kirándulás túl kényelmes megoldás lenne, választhatjuk helyette a motorozást a víz alatt. Egy speciális tengeri robogón ülve, 3 méter mélyen az óceán alatt, 3 km/órás sebességgel követhetjük az óceán élőlényeit és mindent teljesen testközelből tapasztalhatunk meg. A fejünkön egy üvegsisak biztosítja, hogy úgy tudjunk lélegezni, mintha a felszínen lennénk, így semmi nem akadályoz bennünket abban, hogy gondtalanul élvezhessük a látványt.

A tengeralatti kirándulásra irodánkban is jelentkezhet előre, ezzel azt is biztosítva, hogy nem marad le erről a kihagyhatatlan programról Mauritius nyaralása alatt, amely gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt ajánlott.

Exkluzív utak