Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Barbadosi szépség

katamaran_exkluzivutazas.hu.jpgKatamaránnal érkezünk a Kis-Antillák legkeletibb szigetállamába, Barbadosra. Napfény, pálmafák, türkiz tenger, vakítóan fehér homok és rum – mi más kellene a tökéletes karibi nyaraláshoz?

Tengerpartra néző, nyitott teraszon villásreggelizünk, hallani a hullámok moraját. Sétát teszünk a parton a kellemesen melengető kora délelőtti napsütésben. Mikor megszomjazunk, kis nádtetős bárban iszunk egy pohárka élénk színű frissítőt, például megkóstolhatjuk az idei slágerüdítőt, a tűzpiros görögdinnyelevet. És ha már az italoknál tartunk – a kötelező rumos koktélozás mellett –, minden nap kiszürcsöljük szívószállal egy kókuszdió levét, az egészségért és frissességért. Ez így igazi életelixír!

Nem ijedünk meg, ha beüt a ménkű: a villámlással, dörgéssel, szélviharral és esőfüggönnyel kísért időjárás júliustól-novemberig tipikus a térségben. A trópusi vihar amilyen hirtelen jön, olyan gyorsan távozik, percek kérdése, és mint ha mi sem történt volna, újra támad a nap.

Gyarmati stílusban épített villákban gyönyörködve izgalmas elegyét kapjuk az egzotikus és az európai hangulatnak: hatalmas hall, fonott bútor, minimum tizenkét személyes étkező, márvány járólap, díszes lépcsőfeljáró, minden helyiségben ventilátor, úszómedencére néző oszlopos árkád. A medence körül hófehér szoboralakok és apró kerti lakok, no meg pálmák, minden mennyiségben. A barbadosi énekesnő, Rihanna óriási, 22 millió dollárt érő penthouse rezidenciáját is megcsodáljuk a Sandy Lane 1. szám alatt; a míves kovácsoltvas kerítésen át látni a ház mesébe illő utcafrontját.

villa_barbados_exkluzivutazas.hu.jpg

Aktív pihenésnek az úszáson és más vízisporton kívül az országban népszerű lovaspólózást választjuk, de semmi sem érhet fel egy búvármerüléssel a korallzátonyoknál. Vacsorára jólesik a faszénen sült polip, a szomszédból kiszűrődő, andalító élőzenétől kísérve. A távolban hajók fénye világítja meg sejtelmesen a vizet.

Úrisport, pazar villák, elegáns partmenti élet, mindezek turistaként is megadják a sztárok életének illúzióját. Ha pihenésként Ön is belekóstolna a barbadosi emberek izgalmas mindennapjaiba, hívja utazási irodánkat, és odarepítjük.   

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak