Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Dubai, az Egyesült Arab Emírségek legnépszerűbb utazási célpontja

Az Egyesült Arab Emírségek, a Magyarországnyi területű állam, a világ egyik leggazdagabb és legbékésebb országa. 7 Emírség szövetégéből jött létre 1971-ben. Az Arab Emírségek kereskedelmi központja, Dubai, az üzleti és városlátogató utazások célpontja. Évi 3 millió turista keresi fel a különleges építészeti megoldásaival, nyüzsgő életével, bevásárlóközpontjaival mindenkit magával ragadó nagyvárost.

A 60-as években felfedezett olajlelőhelyeknek köszönhetően az Arab Emírségekben rendkívül magas az életszínvonal. Ez közrejátszik abban is, hogy a közbiztonság is kiemelkedően jó. Nagyon ritkán követnek el személy, ingóság vagy ingatlan ellen bűncselekményt.

Bár iszlám állam, a lakosság 96%-ának ez a vallása, a radikális iszlám minden irányzatát és a terrorszervezeteket a határokon kívül tartják és erre nagyon komolyan oda is figyelnek.

Nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a turizmusra. Mivel a legfőbb célpontokat, Dubait és Abu Dzabit a turisták elsősorban városlátogatási céllal keresik fel, a többi Emírségek pedig leginkább a két város felfedezése miatt látogatják, összefogtak a szomszédos Ománnal, ahol a kaland-, öko-, és nyaralóturizmus a jellemzőbb, hogy együtt csábítsanak minél több utazót minél hosszabb idő eltöltésére a régióban.

Dubai 1966-ban talált olajának bevételeit az infrastruktúra fejlesztésére fordította. A gazdasági környezetet pedig külföldi üzleti vállalkozások számára is vonzóvá tette adómentességgel és alacsony import vámokkal. Ez segítette hozzá az Emírséget ahhoz, hogy a 80-as évek végén, 90-es évek elején eltervezett stratégiát, miszerint Dubai lesz a világ egyik legnagyobb turista célpontja, sikerüljön is megvalósítaniuk.

dubaiemirsegek-1.jpg

Napjainkban egy Dubai utazás különleges élményeket nyújt, nem csak egy szokásos múzeumnézős, óvárosi sikátoros bóklászásos városlátogatást. Olyan hoteleket, építészeti megoldásokat, szórakoztató létesítményeket kínál, amelyeket semelyik másik nagyváros sem.

dubai12.jpg

Dubaiban egymást érik a különleges építészeti megoldásokkal megalkotott látnivalók. Pálmalevél alakú mesterséges sziget az tengerben, a világ legmagasabb tornya, az arab vitorlást formáló, a világ egyetlen 7*-os szállodája, a fedett sípálya, mind-mind az idelátogató turisták elkápráztatását szolgálja.

dubaithepalm.jpg

Ha a Dubai utazása során szeretne pihenni is kicsit, 30-40 perces taxi útra kevésbé nyüzsgő város tengerparti szállodájában is álomra hajthatja a fejét, amely már egy másik emírségben található. Így egyszerre fedezhető fel a vibráló Dubai és a csendesebb, inkább több természeti látnivalót, vagy a megelevenedő Ezeregyéjszaka meséit kínáló többi emirátus is.

Töltse Dubai utazását kellemesen Ajman vagy Ras Al Khaimah csendesebb tengerpartján megszállva, vagy az élettel teli Dubai valamelyik luxus szállodájában, utazási ajánlatainkért kattintson ide!

Exkluzív utak