Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Dubaj ismét a világ legmagasabb épületét építi?

A megalomán építészetéről ismert Dubai nem elégszik meg a Burj Khalifa méreteivel, amely jelenleg a világ legmagasabb tornya, még magasabbat épít. Meg nem erősített információk szerint 100 méterrel lesz magasabb a 828 méteres Burj Khalifánál.

Az újabb építészeti különlegesség a 2020-as világkiállításra készül el és nem titkolt tervük, hogy ez legyen a legmagasabb torony a világon. A Dubai Creek Harbour-torony a város központjában emelkedik majd és 1 millárd dollárból (kb. 273 milliárd forint) építik meg egy spanyol-svájci sztárépítész, Santiago Calatrava, tervei alapján. A torony kivitelezését a Közel-Kelet legnagyobb ingatlanfejlesztőjére bízták.

További részleteket jelenleg nem lehet tudni a toronyról, amelynek pár napja az alapkövét is lerakták.

Ha csak 928 méter magas lesz, nem fog sikerülni vele elérni a világ legmagasabb tornya címet, mivel Szaúd-Arábiában egy kilométer magas tornyot építenek, amelyet szintén 2020-ban terveznek átadni.

A Burj Khalifa a világ legmagasabb szerkezete, szabadon álló épülete és felhőkarcolója a maga 828 méterével. 160 emelet található benne, ez a világon a legtöbb emelet egy épületben jelenleg.  Itt működik a világ legyorsabb liftje, amely 64 km/h-s vagy 18 m/s-os sebességgel halad. A 158. emeletén egy mecset található, a 144. emeletén egy szórakozóhely, a 76. emeletén egy uszoda. Építésekor 601 méter magasra pumpáltak fel betont és 512 méter magasan emeltek be alumínium és üveghomlokzatot. Természetesen ezekkel is mind világrekorder.

burj-khalifa-dubai.jpg

Dubaj utazással nem érdemes várni 2020-ig, míg az újabb gigászi torony elkészül, meg kell nézni még azelőtt, mielőtt ez az építmény uralni kezdi a tájat és még megdöbbentőbb külsőt kölcsönöz az egyébként is különleges városnak.

Válogasson Dubai utazás kínálatunkból és kérje személyre szabott ajánlatunkat. Felsőkategóriás luxus szállásokat kínálunk az Egyesült Arab Emirségek legszebb tengerpartjain is.

Exkluzív utak