Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Egzotikus szigetek az Indiai-óceánon

Melyik tengeren, óceánon találni a legszebb egzotikus szigeteket? Az, hogy kinek melyik sziget a legszebb, szubjektív. Függ attól is, hogy mi az, amit értékelünk: a természeti környezetet, a látnivalókat, a tengerpartot.

Vannak, akik szerint a karibi szigeteknél nem találunk szebb egzotikus szigeteket. És sokan vannak, akik az Indiai-óceán szigetvilágát tartják a leggyönyörűbbnek.

Kétségtelenül a legtöbbet fotózott, a legtöbb érintetlen természeti környezettel rendelkező egzotikus helyszínekért az Indiai-óceán felé kell vennünk az irányt. Itt találhatók a nászutasok legkedveltebb úti céljai, a Maldív-szigetek és a Seychelle-szigetek. A fehér homokos tengerpart fölé hajló pálmafák a szikrázó kék égbolt alatt, körben türkízkék vízzel népszerű fotótéma ezeken a szigeteken.

maldivesirufushilandscape1.jpg

Mauritius nem csak egyszerűen gyönyörű tengerpart, látnivalókban is gazdag sziget az Indiai-óceán déli részén. Aki az egzotikus nyaralásán többet szeretne, mint a trópusi napfényt és a luxus szállodák által nyújtott kényelmet élvezni, aktív kikapcsolódásra vágyik, minden napra talál más kiránduló programot. Állat- és növényparkok, kulturális látnivalók, túraútvonalak sokaságából válogathatunk. És még az sem fog unatkozni, aki előnyben részesíti a vásárló túrákat, hiszen a legismertebb márkák termékeihez rendkívül kedvező árakon juthatunk hozzá a sziget boltjaiban.

Seychelles szigetei inkább természeti látnivalókban gazdagok. Gránitsziklás, kristály tisztavízű tengerpartok, a szigetek belsejét uraló trópusi növényzettel gazdagon borított hegyek mellett endemikus, csak ezen a szigetcsoporton honos növényeket és állatokat is megismerhetünk. Mauritius vibráló, élő szigetével ellentétben, Seychellesen érintetlen természet és egyes szigeteken vidékies, csendes környezet is különleges hátteret adhat egzotikus nyaralásunkhoz.

A Maldív-szigetek egyedülálló, az óceánban szétszórt apró szigeteit nem a kulturális látnivalóiért keressük fel. Ha kiszakadnánk a hétköznapokból és nem vágyunk másra, csak kényeztető nyugalomra és elrejtőzésre a világ elől, a Maldív-szigeteknél keresve sem találhatnánk jobb helyet. Egy-egy szigeten egyetlen szálloda üzemel, és nincs is más az adott földdarabon. Az egyes szigeteken csak kevés turista tartózkodik egy időben, így szinte egyedül érezhetjük magunkat a paradicsomi környezetben. Más programunk nem is nagyon lesz, mint élvezni a semmittevést, a szálloda szolgáltatásait, napozni, fürdeni az óceán gyönyörű tiszta lagúnáiban, vagy éppen sznorkellingezés és búvárkodás során csodálni a lenyűgöző tengeri élővilágot.

Az Indiai-óceán rengeteg kisebb-nagyobb szigetcsoportjából most csak hármat említettünk meg, melyek talán a legszebb egzotikus szigetek közé tartoznak ezen a vidéken, de a többi sziget szépsége sem elhanyagolható és mindegyik más egyéniséggel bír és másért közkedvelt távoli úti cél.

Mauritius, Seychelles és a Maldív-szigetek utazási irodán kínálatában exkluzív, felső kategóriás szállásokkal képviselteti magát. Ha minden igényt kielégítő és felejthetetlen egzotikus nyaralásra vágyik, válasszon különleges ajánlataink közül.

Exkluzív utak