Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Élményekkel teli Maldív-szigetek nyaralás

A Maldív-szigeteki nyaralás során ne elégedjünk meg azzal, hogy csak az üdülőszigetet ismerjük meg, keressünk fel egyet abból a kb. 200 szigetből, ahol a helyiek élnek. A szállodák kirándulást szerveznek egy közelben fekvő lakott szigetre, ahol a pálmafák és ingás növények között fényesre festett házakban élik mindennapi életüket a helyi lakosok. Munka után a kikötőnél található fából készült nádfedeles holhuashi alatt pihennek meg a sziget lakói, ahol kártyáznak, beszélgetnek és rádiót hallgatnak. Néhány szigeten kézzel készült ajándéktárgyakat is vásárolhatunk a helyiektől.

Lehetőségünk van részt venni olyan félnapos szigettúrán, ahol a helyiek által lakott sziget mellett egy üdülőszigetre is ellátogathatunk, hogy láthassuk a minden luxussal felszerelt hotel és a Maldív-szigetek lakott szigetei közötti színvonalbeli különbségeket.

Lakatlan szigetre is szerveznek kirándulást. Mivel az 1190 szigetből csak 200-on laknak, számtalan olyan sziget van, ahol gondtalanul strandolhatunk, sznorkelezhetünk.

Kirándulást tehetünk a szigetek között egy dhoni-val, tipikus fából készült maldív csónakkal, amelyet manapság már diesellel hajtanak meg.

maldiv6.jpg

A Maldív-szigetek fővárosa Male, egy 2 km hosszú és 1 km széles sziget, ahol kb. 100.000-en élnek. Az aranykupolás Iszlám Center, a régi és a modern többemeletes házak kontrasztja is érdekes, de múzeumokat is meglátogathatunk, vagy csak sétálhatunk a part mentén, vásárolhatunk, felkereshetjük a halpiacot, hogy egy kis ízelítőt kaphassunk a fővárosiak életéből is.

Reggeli vagy esti horgászatot is szerveznek, amikor a sziget közeli zátonyra viszik ki a horgászat szerelmeseit.

A Maldív-szigetek körüli óceán élővilágát nem csak a búvárok fedezhetik fel. Egy erre a célra kialakított tengeralattjáróval három méteres mélységben figyelhetjük meg az Indiai-óceán különleges élőlényeit.

Ha nem hidroplánnal érkezünk a szállásunknak otthont adó szigetre, érdemes egy hidroplán túrán részt venni, amikor felülről is megcsodálhatjuk az ékkövekként felsorakozó Maldív-szigeteket. Lenyűgöző fényképeket készíthetünk az azúrkék óceánban szétszórt korallszigetekről.

Az üdülősziget közelében található kis korallzátonyhoz üvegfenekű csónakkal is kirándulhatunk, hogy az óceán élővilágát búvárfelszerelés nélkül csodálhassuk.

Ez csak néhány programlehetőség, amelyet a szállodák kínálnak a vendégeiknek egy tartalmas Maldív-szigetek nyaralás eltöltéséhez. A sziget adottságaihoz igazodva még számtalan szórakozási lehetőséget kínál minden üdülősziget, hogy élményekkel telve térjünk vissza a hétköznapokba.

Exkluzív utak