Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Érdekességek Abu Dhabiról

Abu Dhabi városa az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi Emírség pedig a legnagyobb a 7 emirátus közül. A város nagy része egy T alakú szigeten fekszik a Golf-öbölben. Több, mint 1,5 millió lakosa van. Egy Dubai városlátogatás során érdemes a hasonlóan monumentális építészettel rendelkező Abu Dhabit is felkeresni, hiszen autópályán könnyen elérhető. Legalább annyi felfedezni valót rejt, mint Dubaj városa. Szórakoztató parkjai, például a Ferrari World vidámpark kicsiknek és nagyoknak egyaránt egésznapos élményt kínál.

Abu Dhabiról rengeteg érdekességet lehet elmondani. Összegyűjtöttünk néhányat, amelyeket jó tudni, ha ellátogatunk Abu Dhabiba.

A mai gazdagságát olajból nyerő Emírség 1930-ig gyöngykereskedelméről volt híres. Oxigén palack nélküli kb. másfél perces merülésekkel gyűjtöttük a gyöngyöket a búvárok, akik a munkájukért nem kaptak fizetést, csak százalékot a bevételből. 1936. január 5-én találtak először olajat az öbölben, innentől kezdődött Abu Dhabi mai története.

A város központja és területének nagy része a szigeten fekszik, viszont számos külvárosa van a szárazföldön.

Abu Dhabi városát Zayed Sejk 1967-ben egy neves japán építésszel terveztette meg. Akkor 40.000 emberre tervezték. Ma csak a belvárosban több, mint 600.000-en élnek.

dubaiemirsegek-3.jpg

A 2007-ben átadott Zayed Sejk Nagy Mecset a legnagyobb az Emírségben. Egyszerre akár 41.000 ember is imádkozhat az épületben és az udvarán. Zayed Sejk azért építette, hogy megmutassa az arab világ kulturális sokszínűségét. 107 méter magas minaretjei és 82 fehér márvány dómja impozáns látványt nyújt. Itt található a világ legnagyobb kézzel szőtt szőnyege.

Az Abu Dhabi Capital Gate a világ legjobban dőlő épülete. A 35 emeletes torony 18 fokos szögben dől, amely jelentősen több, mint a Pisai Ferdetorony dőlésszöge, hiszen az csak 3,97 fokos.

Abu Dhabiban több, mint 2000 jól karbantartott park található. A Lake Park, hatalmas tavával, a leglátogatottabb. 400 km-es tengerparti szakasszal rendelkezik, bár ebből csak kb. 10 km elérhető bárki számára.

Mint a nagyvárosok sokaságában a világon, Abu Dhabiban is van közösségi kerékpározásra lehetőség. A szigeten és a strandon található állomásokon lehet felvenni a kerékpárokat.

Abu Dhabi a művészetek és a kultúra elkötelezett híve. Szeretne minél több látogatót vonzani múzeumaiba és kiállítótermeibe. Éppen ezért épül Louvre és a Guggenheim múzeum is egy művészeti komplexum részeként. Azt remélik, hogy legalább annyi látogató keresi majd fel az ő Louvre-jukat, mint az eredetit Párizsban, ezzel rengeteg turistát a városba csalogatva.

Bár Abu Dhabiban a világ összes luxushotel lánca képviselteti magát, a hozzájuk tartozó étterem különlegességekkel, egyre jobban terjed az utcai ételárusítás és a gyorsétterem láncok is jelen vannak a városban. Ételfesztivált is tartanak, ahol a különleges éttermektől a streetfoodig minden kipróbálható.

Ha olyan luxusautókat szeretnénk látni, amelyek még nyilvánosan nem is vásárolhatók meg, Abu Dhabi utcáin biztosan felfedezhetünk belőlük néhányat. A Ferrarik, Maseratik, Lamborghinik látványa pedig mindennapos bármerre is járunk a városban.

Dubai, Abu Dhabi és a többi 5 emírség könnyen megközelíthető Budapestről. Dubaiba napi közvetlen repülőjáratok közlekednek, ahonnan autópályán bármelyik emírség rövid idő alatt elérhető. Ha ellátogatunk Dubaiba, mindenképpen szánjunk időt legalább Abu Dhabi felfedezésére is, nem fogjuk megbánni.

Válogasson az Egyesült Arab Emírségek luxus szálloda kínálatunkból és kérje személyre szabott egyedi ajánlatunkat.

Exkluzív utak