Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Fiji: nyugalom, már nem esznek meg!

Barátnőm egyszer viccesen azt mondta, megyek Fiji-re szörfözni, ha kiégek. A Fiji-szigeteken aztán fel lehet töltődni energiával! Trópusi éghajlat, patakokkal átszőtt dimbes-dombos táj, színes, egyedi élővilág, izgalmas korallzátonyok, nemzeti parkok és a csodás Csendes-Óceán. Szörfözéshez, búvárkodáshoz, pihentető nyaraláshoz álom úti célt kínál a Fiji-szigeteki Köztársaság.

fijiintercontinental1.jpg


A szigetcsoport két nagy és sok apró szigetből áll, a 322-ből 106 lakott. Lakosai száma 700 ezer körül, többségük a legnagyobb szigeten, Viti Levun él. Az első lakók a melanéziaiak és a polinézek, de később indiaiak népesítették be. A bennszülött őslakosok kannibálok voltak, és egészen a múltszázad közepéig ettek embert. Harcok után egyszerűen megfőzték, -sütötték a leigázott ellenség elejtett tagjait. A félelmetes haditánccal és énekekkel kísért rituális ünneplés és a foglyok végső elpusztításának szándéka mellett az is hozzájárult a barbár szokás kialakulásához, hogy kevés volt az állat (a halakat nem számolva). Már nincs emberevés - még csak meg sem kóstolnak –, a lakosok többsége keresztény hitre tért. A Brit Gyarmatbirodalomhoz tartoznak, angolul beszélnek. Ha egy idegennek cetfoggal ékesített nyakláncot ajándékoznak, azt jelenti, befogadtak és visszavárnak.

Curry és más egzotikus fűszerek illata és panjabi zene száll a légben. A tengerparton hosszú, homokos strand, türkíz tenger és a pálmafák. A trópusi szigetek közül Fiji az egyik legolcsóbb választás (szemben mondjuk Bora Borával). Nézd meg, utazási irodánk mit ajánl neked, hogy a tél közepén melengető, fincsi fidzsis élményekben legyen részed!

fijiintercontinental10.jpg

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak