Tel: + 36 30 349 1992

Tel: +36 1 261 5767

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Fiji szigetein az egzotikus nyaralás több mint pálmafák és fehérhomok

Fiji egy egzotikus üdülőparadicsom a Csendes-óceánban, két nagy és sok kis szigete kulturális és természeti látnivalókat egyaránt kínál, hogy az egzotikus nyaralás ne csak pálmafák és fehérhomokos tengerpart élmény legyen.

Fiji szigetcsoportja 322 kis szigetével 2000 km-re fekszik Új-Zélandtól. Csak 106 szigeten laknak. A vulkanikus eredetű nagyobb, nagyrészt őserdővel borított szigeteken nem ritka az 1300 m magas hegy. A kisebb szigetek korallzátonyok.

A szigetek változatosságának köszönhetően minden igényt kielégítő luxus szálloda, családi üdülőparadicsom és kalandnyaralást kereső turistáknak való lehetőségek sokasága várja a Maldív-szigetek csendes nyugalmára már ráunt egzotikus utazókat.

fiji.jpg

Viti Levu, a legnagyobb sziget, ahol a főváros is található, és a lakosság 2/3-a itt él, a szigetek összes látnivalójából és programjából nyújt ízelítőt. Úszhatunk tigriscápával a Beqa-lagúnában, Navala nádfedeles kunyhós hegyi falújában megismerhetjük a helyiek életformáját, Denerau all inclusive és luxus üdülőparadicsomában pedig minden a kényelemről és a pihenésről szól. A Nananu-i-Ra korallzátonynál snorkellingezhetünk. A Coral Beach szikrázó fehér homokos strandján pedig bronzbarnára süttethetjük a hasunkat.

Ha szeretjük a turistákkal teli, pálmafás, fehérhomokos, kristálykék vízben lebegő paradicsomi szigeteket, a fő szigettől egy órás hajóútra fekvő Mamanuca-szigetekben nem fogunk csalódni. Tökéletes időjárás, tökéletes tengerparti homok, hatalmas hullámok a szörfösöknek, a strandon koktélokat kínáló pincérekkel minden együtt van itt.

A Mamanuca-szigetektől északra, mintegy azok nyúlványaként találjuk a Yasawa-szigeteket. Ritkán lakott, száraz föld ez, gyönyörű fehér homokkal, sokkal kevesebb turistával. Itt is találunk luxus szállodákat és hátizsákosoknak való szálláshelyeket is. A Sawa-i-Lau barlang mélykék víze és a korallzátony manta-rájái a sznorkellingezők és búvárok paradicsoma. 1980-ban itt forgatták a Kék Lagúnát Brooke Shields-szel.

Ovalau és szigeteit kevés turista látogatja, pedig nincs messze a fő szigettől. Levuka városa, amely egykoron Fiji fővárosa volt, az egyetlen olyan város a Csendes-óceán déli részén, ahol vadnyugati stílusú gyarmati épületeket láthatunk. A kis szigetek nagyon olcsó szálláshelyeket, és Fiji egyik legdrágább és legfényűzőbb turistaparadicsomát is rejtik.

Kadavu az egyik legjobb olyan sziget, ahol letérhetünk a kitaposott turistaösvényről. A bio és öko szerelmeseinek valóságos paradicsom ez. Vagy egy tucatnyi olyan resortot találunk itt, ahol maguk termesztik a bio élelmiszereket és a helyiekkel is szorosan együttműködnek. Bármerre is szállunk itt meg, a központi faluból hajóval juthatunk el a szállásunkhoz és utunkon a dús vegetációjú esőerdőn keresztül ritka és különleges madarak éneke kísér.

Vanua Levu magas szikláiról lezúduló vízeséseivel és a mélyben a hosszú kókusz és cukornád ültetvényeivel csendes tengerpartokat ígér, némelyiken üdülőparadicsommal, némelyik egy falu lábánál fekszik, megint másokat pedig csak az esőerdő határol. Zöld, sekély öblei vonzzák a vitorlásokat. Az öblökben kávézókkal, bárokkal és boltokkal.

fiji5.jpg

A búvárok két paradicsoma is itt található. A Rainbow Reef a bőrkorallok, vagy parakorallok lelőhelye, a tapasztalt búvárok viszont az ország legérintetlenebb vizeit a Namena tengeri rezervátumban találják meg.

Taveuni az a sziget, ami csak trópusi virág, vízesés és megmászni való hegy. A hegyek lábánál végig egy 5 km-es túraösvény vezet fehér és fekete homokos tengerpartokon, tradicionális falukon keresztül egy dús vegetációjú vízeséshez.

Ha valami még elhagyatottabbra és még egzotikusabbra vágyunk, a Lau és Moala szigetcsoport, amely Fiji határvidéke, szinte teljesen turistamentes. Ritkán jár erre hajó vagy repülő. Idő, kis kalandvágy szükséges ahhoz, hogy megszervezzük az idejutásunkat, vagy bérelhetünk egy vitorlást, hogy felfedezhessük az érintetlen dzsungelt, a helyi falvakat és szikrázó kék vizet.

Fiji márciustól novemberig kellemes trópusi időjárással és különleges természeti és kulturális látnivalóival az egzotikus nyaralás egy olyan célpontja lehet, ahol egy percig sem fogunk unatkozni és bármennyi időt is töltsünk el a szigeteken, nem lesz elég, hogy felfedezzük mindazt a különlegességet, amit nyújtani tud.

Fiji egzotikus nyaralási ajánlatainkat itt találja.

Exkluzív utak