Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Földünk két felének találkozásánál

Izgalmas úti cél a két óceán, a Csendes és az Atlanti találkozási pontja – ez (is) Panama. Van abban valami természetfeletti – ha élhetek ezzel a képzavarral –, hogy Földünk két legnagyobb természeti képződménye ember alkotta helyen egyesül.

Hogy áthajózhassunk a Panama-csatornán, speciális csatornahajózási adót kell fizetnünk, vízi járművünknek motorral is rendelkeznie kell, és az átkelést külső parancsnoki utasítás szerint tehetjük csak meg. Ha romantikus kiránduláson vagyunk, ne felejtsük a szóbeszédet: a csatorna felett átívelő híd, a Bridge of the Americas alatt csókkal ünneplő párok kapcsolata tartós lesz.

panama_exkluzivutazas.hu.jpg

De Közép-Amerika legdélibb államába, a Panamai Köztársaságba nem csak a csatorna miatt érdemes ellátogatni, lenyűgöző szigetvilága és fővárosa, Panamaváros is turistacsalogató. Mindkettő a maga módján színes; a szigetek bujaságát el tudjuk képzelni, Panama City-ben pedig a modern felhőkarcolók keverednek a spanyolok által épített falakkal és a francia csatornaépítők XIX. századi házaival.

panama_beach_exkluzivutazas.hu.jpg

Bocas del Toro szigetcsoportja közel van Costa Ricához, lagúnák szegélyezik, festői mólóin varázslatosak a naplementék. San Blas szigetén, mely Kolumbia szomszédja, kézműves portékáikat áruló őslakos indiánokkal, a kunákkal ismerkedhetünk meg. Színpompás, geometrikus mintájú ruházatukról, a moláról és gyöngyös harisnyájukról könnyű felismerni őket.

panama_mola_exkluzivutazas.hu.jpg

Ami a panamai konyhát illeti: halat hallal együnk! Kóstoljunk meg minél több specialitást, hátha megtudjuk a titkot, miért élnek meg errefelé az emberek az átlagosnál hosszabb életkort. A térség kiválóan alkalmas búvárkodásra, de ha inkább pihenni szeretnénk, feküdjünk ki a napra, a pálmafákkal borított homokos helyi tengerpartok pont úgy néz ki, mintha utazási irodák magazinillusztrációi volnának. Lapozza fel Ön is irodánk utazási ajánlatait! 

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak