Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Hogyan fedezzük föl a várost az utazás alatt?

Íme néhány hasznos tipp, turistaként hogyan ismerhetjük meg minél jobban a helyet, amit először (másodszor – vagy épp sokadszor) látogatunk meg.

1. Közlekedés: Béreljünk biciklit, kismotort vagy szafaris dzsippet, tehát ha lehet, nyitott járművet, hogy szinte testközelből érezzük a táj hangulatát. Ha saját közlekedési eszközt használunk, a magunk urai vagyunk; bármerre mehetünk, bármikor megállhatunk és elindulhatunk, időbeosztásunk sokkal rugalmasabb. Előtte nem árt tanulmányozni a helyi közlekedési szabályokat, és persze ne vezessünk bódult állapotban.

utazas2_exkluzivutazas.hu.jpg

2. Gondolkodásmód: Ha külföldön járunk, próbáljuk megérteni az ottani észjárást, pláne, ha a nyelvjárással amúgy is meggyűlt a bajunk. Kávézóban lapozgassunk újságokat, a szálláson nézzünk televíziót – nyelvismeret nélkül is jócskán kapunk benyomásokat.

3. Étel-ital: Reggelizzünk szállodán kívül! A város reggel ébredezik, s felfedi igazi arcát – pont úgy, ahogy velünk is történik. A piacokat se hagyjuk ki, pláne, ha szeretnénk elvegyülni a helyiek közt. És ha már élelmiszer vásárlás, a szokásos ételspecialitásokon kívül feltétlen kóstoljuk meg a tájék idénygyümölcseit is. Egzotikus országokban a gyümölcsevés különösen érdekes csemege lehet.

4. Pokróc: Táskánkban földre teríthető pokróccal, csatangoljunk a környéken, alkalmas piknikező, illetve pihenő helyet keresve, leginkább egy szép parkot kiszemelve.

5. Nyelvtanulás: Tanulgassuk a lakosok nyelvét, kérjünk hozzá a szállodában segítséget. Legalább tudjunk köszönni, megkérdezni, hogy vagy, és ez-az mennyibe kerül – garantáltan barátságosabb, segítőkészebb kiszolgálásban lesz részünk.

erdekessegek2_exkluzivutazas.png

6. Életképek: Ne csak szelfiket és tájképeket készítsünk, hanem életképeket is. Ha közelebbről fotóznánk, vagy portrékat kattintanánk, mindenképp kérjünk hozzá engedélyt, akkor nem lesz a képen haragos a tekintet.   

A teljesség igénye nélkül készült felsorolás jó kiindulás pont lehet, hogy még élvezetesebbé tegyük utazásunkat. Ha Ön is kedvet kapott a turistáskodáshoz, forduljon utazási ajánlatért irodánkhoz! Ha további hasznos utazási tippekre kíváncsi, kattintson ide is …

Tíz dolog, amivel külföldre utazás előtt érdemes foglalkozni

Hét cucc, amit érdemes bepakolni a bőröndbe külföldi utazáshoz

Írta: Kiss Annamária

 

 

https://www.exkluzivutazas.hu/het-cucc-amit-erdemes-bepakolni-a-borondbe-kulfoldi-utazashoz.html

Exkluzív utak