Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

HORVÁTORSZÁG

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera

A Falkensteiner Hotel & Spa Iadera***** a Punta Skala félszigeten helyezkedik el fantasztikus kilátással az Adriai tengerre és a környező szigetekre. Különleges design-nal tervezett modern stílusú épülete kiváló minőségű szolgáltatásokkal párosul, ezért tökéletes választás egy csodálatos nyaralásra.

Részletek »

Falkensteiner Hotel Adriana

A Falkensteiner Hotel Adriana**** a csodálatos szépségű dalmát tengerparton, Zadar városában helyezkedik el, „Blue Flag”-el kitüntetett csodaszép öböl homokos partszakasza mentén. A vendégek sétálhatnak az óváros utcáin vagy hallgathatják az egyedülálló tengeri orgonát, a világ első zenei orgonáját, melyet a tenger vize szólaltat meg. 

Részletek »

Falkensteiner Family Hotel Diadora

A Falkensteiner Family Hotel Diadora****+ a csodálatos szépségű dalmát partvidéken, a Punta Skala félszigeten helyezkedik el fantasztikus kilátással az Adriai tengerre és a környező szigetekre. Ingyenes szauna, 3 szabadtéri medence, vízicsúszda, valamint egész évben nyitva tartó, fedett medence is gondoskodik a kikapcsolódásról.

Részletek »

Falkensteiner Apartments Petrcane

A Falkensteiner Apartments Petrcane a csodálatos szépségű dalmát Petrcane partvidéken, Zadar közelében helyezkedik el a tengerparton. A szálláshely modern stílusban berendezett, luxus apartmanokat kínál, teljesen felszerelt konyhával és légkondicionálással

Részletek »

Resort Belvedere

A Resort Belvedere**** Vrsar központjától 1 km-re és az Adriai-tengertől csak pár lépésre helyezkedik el egy lejtős területen a tengerparton, pár perces sétára a vízparttól. Az Apartments Belvedere szabadtéri medencével és tengerre néző terasszal rendelkező étteremmel várja vendégeit.

Részletek »

Hotel Eden

A Hotel Eden ****, Rovinj 100 éves parkerdőjének szélén fekszik. A szállodát zöldellő növényzet öleli körül, és csodálatos kilátást nyújt az öbölre, illetve a strandra. A Hotel Eden**** a nyugalom, a sport, a rekreáció és az önfeledt kikapcsolódás szerelmeseinek oázisa. 

Részletek »

Family Hotel Amarin

A Family Hotel Amarin**** Rovinj városától pár percre, egy csodálatos félszigeten helyezkedik el fantasztikus kilátással az Adriai tengerre. A hotel 1 km hosszú partszakasszal rendelkezik.

Részletek »

Island Hotel Katarina

Az Island Hotel Katarina***+ St. Catherine-szigetén helyezkedik el Rovinj mellett, csodálatos kilátással az Adriára és Rovinj óvárosára. A sziget, melyet ugyanúgy hívnak, mint a hotelt, a második legnagyobb Rovinj szigetvilágában.

Részletek »

Általános információk:

Horvátországot észak-nyugaton az Alpok keleti szegélye, keleten a Pannon síkság és a Duna határolja, középső részén a Dinári-hegység vonul át, déli része pedig az Adriai tengernél ér véget. Az Adria horvátországi partszakasza 3 fő tájegységre tagolható: Isztriai-félszigetre, Kvarner-öböl vidékére és Dalmáciára. A szigetek, sziklazátonyok és szirtek száma: 1.185,  amelyből 67 sziget lakott. Legnagyobb szigetei: Krk és Cres. Az ország legmagasabb hegycsúcsa a Triglav, 1.913 m magas és a Dinari-hegység része.

Látnivalók:

A vízi sportokat, búvárkodást, sznorkelinget kedvelők nagy számban látogatnak az országba egyedülálló vízi világának köszönhetően. Főbb látnivalói Rovinj, Zadar, Split, Dubrovnik, Krk-sziget, Plitvicei-tavak, Vrsar, Pula, Porec, Krka Nemzeti Park. Természetvédelmi területekben igen gazdag ország. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park 1949 óta nemzeti park, 1979-től világörökség. Az erdős hegyvidéken sok a tó és barlang, változatos az állat      és növényvilág.

Helyi idő:

UTC+1

Pénznem:

Horvát Kuna (HRK); 1 Kuna (HRK) = 100 Lipa

Nyelv:

Horvát

Beutazási szabályok:

www.konzuliszolgalat.kormany.hu

Egészségügyi előírások:

Kötelező oltás nincs.

Éghajlat:

Az ország éghajlata a belső vidékeken mérsékelt kontinentális, száraz és forró nyár, hideg, csapadékos tél jellemzi. A hegyekben jellegzetesen hegyvidéki klíma uralkodik hűvös nyárral és hóban gazdag, hideg téllel. A tengerpartokon mediterrán az éghajlat: forró és száraz nyár, enyhe és csapadékos a tél a partvidéken. Az átlaghőmérséklet Horvátországban, augusztusban 26 °C körül alakul. A tengervíz hőmérséklete: májusban 17 °C, júniusban 20 °C, júliusban 25 °C, augusztusban 26 °C, szeptemberben 23 °C.

Terület:

56.594 km², tengerfelülete 31.067 km².

Népesség:

4,29 millió fő

Főváros:

Zágráb

Vallás:

Keresztény: 88% Katolikus

Ország hívószám:

+385

Elektromos áram:

220V/50Hz

Fontos telefonszámok:

Segélyhívó: 112 Rendőrség: 192 Tűzoltóság: 193 Mentő: 194 Horvát Autóklub - segélyszolgálat: 1987

A horvát rendőrség magyar mobiltelefonról elérhető tárcsázva a +385 192 telefonszámon. A fent felsorolt többi telefonszám kizárólag horvát vezetékes vagy mobiltelefonról hívható, előhívók nélkül.

Ügyelet konzuli ügyekben, kizárólag vészhelyzetben, a nap 24 órájában:
A bajba jutott magyar állampolgárok a kihelyezett konzult a + 385 99 25 000 50 mobiltelefonszámon érhetik el. Horvátország más területeiről a nyári időszakban továbbra is a zágrábi magyar nagykövetség konzuli szolgálata látja el a magyar állampolgárok érdekvédelmét (telefonszám: 00-385/1-4890-906, e-mail: consulate.zgb@mfa.gov.hu).

  • Nagykövetség Zágráb
  • Főkonzulátus Eszék
  • Tiszteletbeli konzulátus, Split
  • Tiszteletbeli konzulátus, Rijeka
  • Tiszteletbeli konzulátus, Dubrovnik
  • Június 15-szeptember 15. közötti nyári időszakban: Ideiglenes Konzuli Hivatal, Split 

A Külügyminisztérium konzuli szolgálata tájékoztatja a Horvátországba utazó magyar állampolgárokat, hogy június 15- én Splitben megkezdi működését az ideiglenes konzuli ügynökség. A bajba jutott magyar állampolgárok a kihelyezett konzult az éjjel-nappal hívható 00-385/99-558-5555 mobil telefonszámon, vagy e-mailen consul.spl@mfa.gov.hu érhetik el szeptember 15- ig.

www.kormany.hu

Közúti Közlekedés:

Sebességkorlátozás: autópályán 130 km/h, autóúton 110km/h, egyéb utakon 90 km/h, lakott területen pedig 50 km/h.

A Horvátországba belépő autóban, gépjárművenként legalább egy sárga-sárgászöld fényvisszaverő mellényt kell tartani.

Horvátországban az autópályák használata díjköteles. A díjat a fizetőkapuknál kell kifizetni euróban vagy kunában, de ki lehet egyenlíteni hitelkártyával, valamint az ENC (útdíjak elektronikus fizetése) készülékkel is. ENC készülék vásárolható a Varazdin és Sveta Helena fizetőkapuk mellett lévő eladóhelyeken, illetve a forgalmasabb benzinkutakon. A vásárlást követően felhasználónevet és jelszót kapunk, mellyel a HAC honlapján minden pillanatban követhető az ENC-számla állapota.

Az alábbi linkre kattintva részletes praktikus információk szerezhetők be a horvátországi autós közlekedésről: www.utikalauz.hu

Az autópálya díjakra vonatkozóan további információ olvasható angol nyelven is a Horvát Autóutak honlapján. (www.hac.hr)

A horvátországi gyorsforgalmi utakon lévő alagutak használatáért külön díjat nem kell fizetni. Ez alól kivételt képez az Isztria kapujában megépített Ucka alagút.

Előfordul, különösen alacsonyabb rendű utak kereszteződésénél, hogy leengedett sorompó és/vagy fénysorompó helyett „egyszerű” stoptábla hívja fel a figyelmet a vasúti átjáróra.

Egyéb:

Borravaló: szervízdíjként általában 10%-ot számolnak fel