Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Így válasszunk szállodát Maldív-szigetek nyaraláshoz

Ha a Maldív-szigetek nyaralásra készülünk, az első nehézség, amivel szembetalálkozunk, hogy melyik szigetet és egyben melyik szállodát is válasszuk. Mivel a Maldív-szigetek nagyon magas árfekvésű úti cél, köszönhetően az egyediségének, különösen fontos, hogy jól, az igényeinknek leginkább megfelelő helyszínt válasszuk egy-két hetes nyaralásunkhoz.

Vannak olcsóbb és luxus kategóriájú szálláshelyek. Jellemzően az 5*-os és annál magasabb kategóriájú szállásokat érdemes azoknak választani, akik nem szeretnének kompromisszumokat kötni a Maldív-szigetek nyaralásuk alatt. 5*-os szállodák minőségében is van szórás, nem mind felső kategóriás. Nézzük meg alaposan a szolgáltatásait az egyes szállodáknak és az alapján döntsünk, hogy minden, a kényelmünkhöz nélkülözhetetlen szolgáltatást megkapjunk. Míg más nyaralóhelyen lehetőségünk van azokat az igényeinket máshol kielégíteni, amit a szállodánk éppen nem kínál, a Maldív-szigeteken csak a szállodánk van, nem tudunk máshová elmenni ezekért.

Ha először járunk a Maldív-szigeteken, azt szokták javasolni, hogy az utazási idő rövidítése miatt érdemes a Maléhoz közelebbi szigetek közül választani. Ezeknek a szigeteknek viszont az a hátránya a délebbi szigetekhez képest, hogy kevésbé egzotikusak. Hogy védjék őket az óceán és a szél romboló hatásaitól, gyakran beton hullámtörőkkel vették körbe, amely eléggé rontja a Maldív érzésünket.

A déli szigetek több mint egy órára vannak gyorshajóval, gyakran többre is. Érdemesebb a drágább, de gyorsabb, hidroplán transzfert igénybe venni, hogy eljussunk a szálláshelyünkre a repülőtérről. A hosszabb utazási időért cserébe megkaphatjuk a Maldív-szigetek igazi egzotikumát, azt a különleges tájat, amit a képeslapokról ismerünk. Ezeket a szigeteket természetes korallzátony veszi körül, tömérdek tengeri látnivalóval. A búvárok és a sznorkellingezők paradicsoma. Szinte minden szigetnél találni búvárkodásra érdemes helyszínt, de a jobb merülő helyek is csak rövid csónakos utazásra vannak.

A kisebb szigetek romantikusabbak, jobban elbújva érezhetjük magunkat, míg a nagyobb szigeteken több a programlehetőség és dúsabb a vegetáció is mindez a romantikus hangulat kárára. A dúsabb vegetáció egyik kellemetlen velejárója, hogy több a szúnyog is, ami a Maldív-szigetek nyaralásunkat megkeseríti. Szúnyogokra egyébként is kell számítanunk bárhol a szigeteken, de nem mindegy milyen számban támadnak ránk, ha lemegy a nap.

Ha meg van az ideális sziget, még mindig döntenünk kell arról, a sokféle villatípus közül melyiket válasszuk. Vannak a legteljesebb luxus élményét nyújtó vízre épült villák. Ezek a legdrágábbak. Fontos tudni, hogy 12 éven aluli gyerek nem szállhat meg vízibungalóban a Maldív-szigeteken. Nem minden vízivillából juthatunk közvetlenül a tengerbe, kevesebb sziget nyújtja ezt a különleges lehetőséget.

moofushi-maldives-beach-view-8.jpg

Ha nem szeretnénk vízre épült villában megszállni, választhatunk parti vagy beljebb, pálmák és bokrok között megbújó bungalókból. Az utóbbinak az előnye, hogy a növényzet árnyékában a falak nem tudnak úgy felmelegedni, mint a folyamatosan napsütésben álló partiak. Ha rosszul bírjuk a meleget, érdemes a belsőbb villákból választani.

Bár minden szigetet az óceán vesz körül, így mindenhol tengerpartot találunk, nem minden partszakaszon lehet fürdeni. A sekélyebb lagúnákban engedélyezett a fürdés. Ha csak napozni szeretnénk és távol lenni a többi szállóvendégtől, válasszunk szállást olyan partszakasz közelében, ahol nincsen lagúna. Ha többet szeretnénk fürdeni, a tengeri élővilágot csodálni, akkor viszont a lagúnák közeli szállások lesznek az ideálisak.

A Maldív-szigeteki szállodák nem nagyok, általában 50-100 szobásak. Nem tömegturizmusra berendezkedettek. Nincsenek animációs programok, hajnalig tartó bulik. Csendes pihenésre számíthatunk mindegyik szállodában.

Utazási irodánk kínálatában olyan szálláshelyeket válogattunk össze, amelyek a felső kategóriába tartoznak, a lehető legtöbb és legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtják, hogy minél tökéletesebb kikapcsolódásban legyen részük a Maldív-szigeteki nyaralás alatt. Utazási ajánlatainkat itt találja.

Exkluzív utak