Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

De nemcsak a kék agavéból készült, autentikus tequiláért érdemes a Föld legnépesebb spanyol nyelvű országába látogatni. Frida Kahlo művészete, Acapulco kaotikus forgataga, a Yucatán-félsziget különleges élővilága, a Rio Grande látványa és Zipolite halászfalu bája külön-külön is utazásra csábít. Mexikó közismert turisztikai célpontjain túl bőven találunk turistamentes-övezetet is az országban.

mexiko_1_exkluzivutazas.hu.jpg

Zipolitén és Mazuntén bepillantást nyerhetünk a helyiek természetközeli életébe: ember és állat szoros közelségben élnek, a mexikóiak tisztelik, óvják, védik élővilágukat. Papagájok, iguanák, pelikánok, teknősök, krokodilok, delfinek, bálnák és mindenféle furcsa állatok lubickolnak, mindnyájan megbecsült tagjai a társadalomnak.

Zipolite környékére jellemző a homokos, sziklákkal határolt partszakasz, ahol színes, pálmafából és -levélből ácsolt, lábakon álló cabanák és kőépületek sorjáznak. Bármelyik strandon szabadon ejtőzhetünk egy kényelmesen ringatózó függőágyban, nem számít, hogy azon a helyen lakunk-e – az ottlakók nyíltak, vendégszeretők. Ha az óceánt kémleljük, gyakran láthatunk felbukkanni a vízfelszínen bálnákat és delfineket.

mexiko_exkluzivutazas.hu.jpg

Érdekesség, hogy a partközeli falvakban a vagyoni különbségek alig észrevehetők, szinte ugyanolyan életet él az 5000 pesót kereső, mint aki csak 500-ért dolgozik – ezt mi is érzékelhetjük, a szabadság szele az óceáni széllel együtt legyint meg. És legyen bár negyven fok árnyékban, lássunk retinaégető színeket mindenütt, hallgassuk a spanyol temperamentum szüntelen zsivaját, nagyon is pihentető, nyugalmas nyaralásban lehet részünk. 

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak