Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Mauritius

SALT of Palmar

A SALT Resort***** boutique szálloda Mauritius keleti partján, a Palmar partszakaszon. 2018. novemberében nyitotta meg kapuit. 

Félpanziós ellátás már 352.000 Ft / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

LUX* Le Morne

A LUX* Le Morne Resort Mauritius szigetének „naplemente oldalán”, a páratlan szépségű Le Morne félszigeten helyezkedik el. A Le Morne félsziget pálmafákkal övezett...

Félpanziós ellátás 430.000 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

Four Seasons Resort Mauritius at Anahita

A Four Seasons Resort Mauritius at Anahita, Mauritius keleti partján egy privát szentélyben található, a Bambou hegység szomszédságában.

Félpanziós ellátás 560.000 Ft-tól / fő / 7éj +transzferek

Részletek »

Shangri-La's Le Touessrok Resort & Spa

A Trou d'Eau Douce-öböl kevésbé zsúfolt partszakaszán található a modern, kifinomult stílusban felújított luxus resort.

Félpanziós ellátás 742.000 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

LUX* Belle Mare

Egyszerűen elképzelni sem lehetne szebbet. Mauritius keleti partján található LUX* Belle Mare 5*-os luxus szállodát a hófehér homok borította part, az Indiai-óceán csillogó, türkizkék vize teszi feledhetetlen szépségűvé.

Félpanziós ellátás 408.000 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

Heritage Le Telfair Golf & Spa Resort

A szálloda Mauritius szigetének déli részén, a csodálatos „Bel Ombre” partszakaszon helyezkedik el. A pálmafákkal övezett, türkizkék óceánra néző apró hófehérhomokos óceánpartja...

Félpanziós ellátással 372.000 Ft-tól / fő / 7éj + transzferek

Részletek »

Constance Belle Mare Plage

A Constance Belle Mare Plage Mauritius keleti partján, 2km hosszú lenyűgöző hófehér homokos óceánpart mentén, egy védett öbölben helyezkedik el. A resort a gyönyörű trópusi környezet...

Félpanziós ellátás 305.000 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

Maradiva Villas Resort & Spa

A Maradiva Villas Resort & Spa Mauritius szigetének nyugati részén, a csodálatos „Flic and Flac” partszakaszon helyezkedik el. A pálmafákkal övezett, türkizkék tengerre néző apró...

Félpanziós ellátás 680.400 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

La Pirogue Resort

A „La Pirogue Resort” egy 14 hektáros gyönyörű trópusi kerttel körülvett, bájos mauritiusi bungalókból álló, autentikus építészeti stílusú hotel, mely a nyugalom és a romantika szigete.

Félpanziós ellátás 305.400 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa

Mauritius dél-nyugati partjainál, a Le Morne hegység lábánál található smaragdzöld félszigeten helyezkedik el a Dinarobin Golf & Spa Hotel. A pálmafákkal övezett, türkizkék lagúnára...

Félpanziós ellátás 418.800 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

Trou Aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa

A Trou aux Biches romantikus rejtekhely pároknak, és ideális pihenést nyújthat azoknak, akik szeretnének a nyüzsgő, lüktető hétköznapokból kikapcsolódni autentikus, egzotikus környezetben.

Félpanziós ellátás 369.900 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

LUX * Grand Gaube

A Lux* Grand Gaube egy prémium kategóriás üdülőhely Mauritiuson, páratlan eleganciával és lenyűgöző kilátással az óceánra, ahol a romantika és a csábító természeti szépség összhangja...

Félpanziós ellátás 429.900 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

Paradis Beachcomber Golf Resort & Spa

A Le Morne hegység lábánál elterülő, türkizkék lagúnák által övezett smaragdzöld félsziget ad otthont a Beachcomber Paradis Hotel & Golf Clubnak.

Félpanziós ellátás 393.200 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

Sofitel So Mauritius

Mauritius déli partjának buja trópusi természeti környezete által inspirálva, a Kenzo Takada által létrehozott Sofitel So Mauritius, egy egyedülálló, 5 csillagos luxus üdülőhely Mauritiuson.

Félpanziós ellátás 378.900 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

Victoria Beachcomber Resort & Spa

A szálloda a sziget egyik legszebb sznorkellingre alkalmas partszakaszával várja vendégeit! Az Indiai-óceánra néző világos, tágas szobák erkéllyel vagy terasszal rendelkeznek.

Félpanziós ellátás 248.900 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

Tamassa Hotel by LUX* Resorts

A Tamassa Hotel by LUX* Resorts Mauritius szigetének déli részén, a csodálatos „Bel Ombre” partszakaszon helyezkedik el egy kis halászfalu közelében.  Az üdülőhely elragadó szépségű parkosított...

All Inclusive ellátás 327.200 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

Canonnier Beachcomber Golf Resort & Spa

A Canonnier Beachcomber Golf Resort & Spa Mauritius északnyugati részén, egy gyönyörű, történelmi félszigeten elhelyezkedő, 4*-os családbarát szálloda.

Félpanziós ellátás 228.000 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

Zilwa Attitude

A Zilwa Attitude 4*-os Resort Mauritius északi partjainál, öt csodálatos szigetre nyújt lélegzetelállító kilátást. A hotelt a 100 %-ban Mauritiusi koncepció teszi egyedivé és különbözteti meg a többi hoteltől.

Félpanziós ellátás 204.000 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

C Palmar By Constance Mauritius

Az érzékszervek számára maga a paradicsom! A tenger közelsége a felhőtlen szórakozás, a gondtalan pihenés és a fantasztius ételek záloga.

All inclusive ellátás 375.100 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

The Ravenala Attitude

Mauritius ÉNY-i szegletében, az Indiai-óceán és a Citron folyó által átölelve található a gyarmati idők csodás jegyeit is magába hordozó 4*-os luxusszálloda. 

Félpanziós ellátás 203.600 Ft-tól / fő / 7éj + transzferek

Részletek »

St. Regis Mauritius Resort

A hófehér homokos partra és türkizkék lagúnára néző üdülőhely a sziget dél-nyugati csücskében helyezkedik el, amely "az Indiai-óceán gyöngyszemeként ismert."

Félpanziós ellátás 458.200 Ft-tól / fő / 7 éj + transzferek

Részletek »

Shandrani Beachcomber Resort & Spa

Az első - kivételesen magas minőséget - "All-inclusive" szolgáltatást is ajánló - 5* -os resort Mauritiuson, 3 gyönyörű tengerparttal határolt, privát és védett félszigeten fekszik.

All Inclusive ellátás 423.400 Ft-tól / fő / 7éj + transzferek

Részletek »

Általános információk:

Mauritius csodálatos hófehér homokos strandjairól, gyönyörű víz alatti világáról, buja természeti környezetéről és hangulatos helyi kisvárosairól ismert.
A nászutasok és párok gyakran választják ezt az egzotikus szigetet nászútjuk és házassági évfordulójuk úti céljának, hogy különleges élménnyel tegyék azt felejthetetlenné.
Mauritius különbözik a többi egzotikus úti céltól; a resortok által biztosított vízi sportok széles választékán túl a sziget számos egyedi látnivalókat kínál, mint nemzeti parkok, botanikus kert és állatparkok, múzeumok, mecsetek, Hindu templomok.
Mauritius nemcsak a nap és tenger és gyönyörű tengerpartok szigete, hanem az érintetlen természet birodalmába is bepillantást nyújt az ide látogatóknak.
A turizmus fejlesztése szigorú kontroll alatt történik a fenntartható turizmus alapelveit figyelembe véve, ezért kifejezetten exkluzív utazások úti céljaként ismert.     
Mauritius szigete az Indiai-Óceánban, Madagaszkártól keletre található, a vulkáni eredetű Mascarene szigetcsoport tagja. Fővárosa Port Louis.
A sziget 67 km hosszú és 46 km széles, alapterülete 1865 km2. Először hollandok, majd franciák, később pedig az angolok gyarmatosították és csak 1968-ban vált  függetlenné, 1992 óta köztársaság.
A lakosság 68 indiai, 27 kreol, 3 kínai és 2 francia, így európai, indiai, kínai és afrikai kultúra található a szigeten. Ezek a kultúrák anélkül, hogy összeolvadnának, békésen élnek a szigeten.
Fő bevétele a cukornádból, textil iparból és a turizmusból származik.

Látnivalók:

Káprázatos élményt nyújtanak a botanikus kertek, cukornád és trópusi gyümölcs ültetvények, pálmaligetek, krokodil és óriásteknős farm, víz alatti séta, delfinnéző és szigettúrák, snorkelling és búvárkodás, safari programok, Zip Line az extrém kirándulást kedvelőknek, tea ültetvények. 
Fakultatív kirándulások

Helyi idő:

UTC+4

Pénznem:

Mauritiusi Rúpia (MUR)

Nyelv:

Mauritiusi creol, francia, angol

Beutazási szabályok:

Vízum: magyar állampolgároknak 90 napon belüli utazáshoz nem szükséges

Az útlevélnek a visszautazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 üres oldalt kell tartalmaznia; visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; visszaigazolt szállásfoglalás; jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (100,- USD/nap). 90 napnál hosszabb tartózkodás esetén vízum szükséges, mely a helyszínen beszerezhető (térítés ellenében).

Egészségügyi előírások:

Kötelező oltás nincs

Védőoltás: Nem kötelező, csak ajánlott a Hepatitis A, tetanusz és diftéria elleni védőoltás. Aki sárgalázzal fertőzött területről érkezik, attól kérik a sárgalázoltás meglétét igazoló könyvet. Bővebb információ a Nemzetközi Oltóközpontban

Éghajlat:

Mauritius éghajlata szubtrópusi, egész évben látogatható úti cél.

Két évszakot különböztetünk meg, az esős és a száraz évszakot, bár kezdetüket nem lehet egyértelműen meghatározni. Ha a legmelegebb időben szeretnénk a szigetre látogatni, tegyük ezt a november és március közötti időszakban, amikor a hőmérséklet 28-30°C körül mozog. Általánosságban azonban elmondható, hogy csapadékra szinte mindig lehet számítani. A téli időszak májustól októberig tart, nap közben átlagosan 25°C, éjszaka 16°C -18°C -ra számíthatunk. A nyári időszakot a forróság és a trópusi napsütés kedvelőinek ajánljuk, az ún. téli időszakot pedig azoknak, akik kerülik a nagy hőséget.A tenger hőmérséklete egész évben nagyon kellemes, eléri a 28°C -ot, télen is csak néhány fokkal hidegebb, de még így is kellemesen langyos. A napsütéses órák száma általában 7-8 óra, évszaktól függően. Télen ez egy órával kevesebb. Korán kel a nap, és hamar nyugszik. általában este fél 7 körül már sötétedik.

Terület:

2040 km2

Népesség:

1 259 838 fő (2013)

Főváros:

Port Louis

Vallás:

Hindu (48.5%)
Keresztény: (32.7%)
Iszlám: (17.3%)
Buddhista (0.4%)
Egyéb: (1.6%)

Ország hívószám:

+230

Elektromos áram:

230V/50Hz

Külképviselet:

Mauritiuson nincs magyar külképviselet, felügyelő képviselet Kenyában és a Dél Afrikai Köztársaságban van:

Kenya:
Telefon: 00-254 738 905 187
Ügyelet: 00-254 (0) 738 150 391
00-254 (0) 706 233 176
E-mail:mission.nai@mfa.gov.hu

Pretoria:
Telefon: 00-27-12-430-3030
E-mail:mission.prt@mfa.gov.hu

https://2010-2014.kormany.hu/hu/kulugyminiszterium/kovetsegek-konzulatusok

Egyéb:

Öltözködés:

ajánljuk vászon ruhadarabok viseletét, vallási helyeken térd alatti szoknya/nadrág viseletét és vállat befedő öltözetet, kényelmes cipőt a kirándulásokhoz, magas faktorú napvédő krém használatát

Vásárlás:

az üzletek általában 9.30-19.30-ig tartanak nyitva Hétfőtől Szombatig.

Borravaló:

nem kötelező, általában 10-12%