Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Seychelle-szigetek

JA Enchanted Island Resort

A JA Enchanted Island Resort***** egy különálló csodálatos kis „ékszerdoboz” sziget, ami Mahé-szigettől 15 perces hajóútra helyezkedik el. A resort villái buja trópusi növényzet között, közvetlenül a türkizkék óceán hófehér homokos partján szétszórva találhatóak, egyedülálló élményt nyújtva az idelátogató vendégek számára. 

Félpanziós ellátás 1.083.000 Ft-tól / fő / 7 éj+transzferek

Részletek »

Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa

A Mahé szigetén, egy festői domboldalon található, luxus üdülőközpontból káprázatos kilátás nyílik az Indiai-óceánra. Vendégeit lenyűgöző, végtelenített medencével, szépségápolási kezelésekkel, valamint modern fitneszközponttal várja.

Félpanziós ellátás 644.000 Ft-tól / fő / 7 éj+transzferek

Részletek »

Four Seasons Resort Seychelles

A Four Seasons Resort Seychelles luxus villái egy trópusi növényekkel borított hegyoldalra épülve, csodálatos természeti környezetbe illeszkedve találhatóak, Mahé szigetén.

Félpanziós ellátás 1.400.000 Ft-tól / fő / 7 éj+transzferek

Részletek »

Denis Private Island Seychelles

A Denis Private Island Resort***** egy különálló csodálatos korallszigeten helyezkedik félórányi repülőútra és 95 km-re északra Mahe szigettől. A resort elegáns villái buja trópusi növényzet között, közvetlenül a türkizkék óceán hófehér homokos partján szétszórva találhatóak, egyedülálló Robinson Crusoe-i élményt nyújtva az idelátogató vendégek számára.

Teljes panziós ellátás 900.000 Ft-tól / fő / 7 éj+transzferek

Részletek »

Kempinski Seychelles Resort

A Kempinski Seychelles Resort Mahé dél-nyugati oldalán, a csodálatos Baie Lazare öböl partjainál helyezkedik el. A hatalmas nyitott terű lobbyba lépve csodálatos kilátás fogad bennünket az óceánra és a növényekkel körülvett feszített tükrű medencére.

Félpanziós ellátás 459.000 Ft-tól / fő / 7 éj+transzferek

Részletek »

Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa

A Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa a Silhouette Island-en, buja trópusi jungelbe ékelődve, csodálatos hegyek lábánál fekszik.  A trópusi flórával és faunával körülvett resort egyik oldalát a hegyek határolják, míg a másik oldalon az elefántcsont színű apróhomokos partról csodálatos kilátás nyílik a türkizkék Indiai – óceánra.

Félpanziós ellátás 523.000 Ft-tól / fő / 7 éj+transzferek

Részletek »

Banyan Tree Seychelles

A Banyan Tree Seychelles luxus villái egy festői szépségű öblöt körülölelő hegyoldalban, a trópusi esőerdő fakoronái közé beágyazva helyezkednek el, lélegzetelállító kilátással az Indiai-óceánra. A villák az abszolút privát szféra és nyugalom életérzését nyújtják az erdő flórája-faunája közé illeszkedve, a hegyoldal különböző magasságaiban.

Félpanziós ellátás 982.000 Ft-tól / fő / 7 éj+transzferek

Részletek »

Maia Luxury Resort & Spa Seychelles

A Maia Luxury Resort & Spa ***** Seychelles a Mahe sziget dél-nyugati részén, csodálatos gránit sziklák és buja trópusi növényzet között, csodálatos hegyek lábánál fekszik. A trópusi flórával és faunával körülvett resort egyik oldalát a hegyek határolják, míg a másik oldalon az elefántcsont színű apróhomokos partról csodálatos kilátás nyílik a türkizkék Indiai – óceánra.

All Inclusive ellátás 2.034.000 Ft-tól/fő/7éj+transzferek

Részletek »

Le Meridien Fisherman’s Cove

A Le Meridien Fisherman’s Cove a Beau Vallon Öböl partján, festői környezetben, egy buja trópusi kertben fekszik, smaragdzöld hegyek és a türkizkék Indiai – óceán által határolva.

Félpanziós ellátás 462.000 Ft-tól / fő / 7 éj+transzferek

Részletek »

Le Domaine de L’Orangeraie

A Le Domaine de L’Orangeraie Resort La Digue szigetén, az Anse Severe partszakaszon, trópusi környezetben található. Csodálatos tengerpartja, zen stílusa a béke és nyugalom szigetét varázsolja a látogató számára.

Félpanziós ellátás 623.000 Ft-tól / fő / 7 éj+transzferek

Részletek »

Le Domaine De La Reserve

A Le Domaine de La Reserve **** resort Praslin szigetének keleti részén, az Anse Petite Cour partszakasz mentén helyezkedik el. A hotel trópusi környezete, csodálatos tengerpartja...

Félpanziós ellátás 350.000 Ft-tól / fő / 7 éj+transzferek

Részletek »

Paradise Sun

A Paradise Sun üdülőhely pálmákkal teli buja trópusi környezetben, hófehér homokos tengerparttal határolva, az érintetlen természeti szépségű Praslin szigeten helyezkedik el.

Félpanziós ellátás 634.000 Ft-tól / fő / 8 éj+transzferek

Részletek »

Constance Ephelia Seychelles

A Constance Ephelia ***** egy luxus üdülőhely Mahe szigetének nyugati oldalán, kilátással a Port Launay Tengeri Nemzeti Parkra. A resortot hófehér homokos tengerpartok és trópusi környezet határolják.

Félpanziós ellátás 528.000 Ft-tól / fő / 7 éj+transzferek

Részletek »

Constance Lemuria Seychelles

Gyönyörű tengerpartok és strandok, türkizkék lagúnák, buja növényzet és gránit sziklák; a Constance Lemuria Seychelles a tökéletes szabadság és harmónia érzését nyújtja egy páratlan természeti adottságokkal körülvett „szentélyben”.

Félpanziós ellátás 825.000 Ft-tól / fő / 7 éj+transzferek

Részletek »

Általános információk

A türkizkék óceán és lagúnák mellett hegyekkel és dús trópusi növényzettel borított szigetek, a világon egyedülálló gránit sziklás és hófehér homokos partszakaszok, festői szépségű strandok melyeken a pálmafák a tengerbe hajlanak, bámulatos flóra és fauna, ez Seychelles.

Seychelles az Indiai-óceán szigetei közül az a szigetcsoport, mely talán a legváltozatosabb természeti környezetet, élményeket és látnivalókat nyújtja.

A Seychelles-szigetek a világ egyik legexkluzívabb desztinációinak egyike, egyedülálló szépségű és adottságú tengerpartjai a világ legszebbjei között számon tartott, és még szinte teljesen érintetlen partszakaszok. Csak a természet alkotta szépség, buja növényzettel benőtt hegyek, és a csodálatos színekben tündöklő óceán veszi körül az ide látogatókat.

A szigeteken luxus és moderált szálláshelyek egyaránt megtalálhatóak.

Bárhol legyen is szállásunk, nyugágyunkból gyönyörködhetünk a buja trópusi természeti környezetben, a csodálatos lagúnákban, az apró fehér homokos tengerpartban, és a pálmák árnyékában hűsölve az édenkertben érezhetjük magunkat. A szigetek számtalan lehetőséget nyújtanak búvárkodásra és snorkelezésre egyaránt.       

A szigetcsoport az időtlen szépséget, a nyugalmat és harmóniát tükrözi, mely világszínvonalú strandjairól, diverzitásáról, változatos növényvilágáról híres, ahol a buja erdők az azúrkék óceán partjáig érnek.

Egyedülálló természeti adottságainak köszönhetően Seychelles a nászutak és esküvők szempontjából kiemelt úti cél, e mellett viszont a pihenni és kikapcsolódni vágyók, és az aktív nyaralást kedvelők számára is tökéletes választás.

A Seychelles-szigeteken megtekinthetjük az UNESCO világörökség részeként nyilvántartott Coco de Mer tengeri kókuszt és pálmát, etethetünk hatalmas óriás teknősöket, meglátogathatjuk az egyedülálló gránitsziklás partszakaszokat és az autentikus helyi településeket, esetleg katamarán túrára indulhatunk, melyen a tengeri élővilággal még közelebbről megismerkedhetünk. A helyi creol ételeket mindenképpen kóstoljuk meg, az afrikai - ázsiai konyha keveréke különleges gasztronómiai élményt nyújt!

A Seychelles-szigetek 115 szigete a trópusi égövben, az egyenlítőtől délre, a 4.és10. szélességi fok között található,   az Indiai-óceán nyugati részén, Afrika keleti partjaitól 480- 1600 km-re. A szigetvilágot alkotó szigetek közül 41 gránit, 74 pedig korallsziget.

A gránit szigetek a legismertebb és leginkább látogatott szigetek: Mahé, Praslin, La Digue, Silhouette, St. Anne, Curieuse, és Frégate Island.

Seychelles két UNESCO Világöröksége: a legendás Vallée de Mai Praslin szigetén, ahol a csodás alakú Coco-de-mer kókusz terem magasan, az ősi Coco de mer pálmákon, illetőleg a legendás Aldabra, a világ legnagyobb tengerszint feletti korall atollja.

A szigeteken számos mikroklíma alakult ki, amely változatossá teszi a Seychelles-szigetek éghajlatát – gyakran előfordulhat, hogy az egyik tengerparton esik az eső, a másikon pedig süt a nap, miközben a hegyekben a köd ereszkedett le.

Ez az Indiai-óceáni szigetállam 455 km² földterületen fekszik, és kizárólagosan 1,4 millió km² gazdasági övezetet tudhat magáénak.

A helyi lakosok rokonszenvesek, segítőkészek, kedvesek és vendégszeretők, a közbiztonság jó, a politikai helyzet stabil. A szigetet elkerülik a ciklonok és trópusi betegségek.

A szigeteken baloldali közlekedés van, e mellett pedig az utak keskenyek és kanyargósak, a hegyes vidék miatt az út egyik oldala sok esetben a meredek völgyre néz, ezért inkább a helyiek által biztosított transzferek igénybevételét javasoljuk. (nagyon jól és biztonságosan vezetnek). 

A Seychelles-szigeteket először franciák gyarmatosították, később brit fennhatóság alá került, majd 1976-ban vált független köztársasággá.

A lakossága 90000 fő, többsége kreol, vagy is afrikai-európai-ázsiai keverék, bőr színük sötét, arányuk kb. 93%. A maradék 7% többsége ázsiai főként indiai, maláj és kínai valamint európai.

Fő bevétele a turizmusból, tengeri halászatból, és pénzügyi szolgáltatásokból (offshore) származik.

Seychelles-szigetek nyaralása alatt mindenképpen javasoljuk a három fő sziget meglátogatását, mivel a legfőbb látnivalókat ezeken a szigeteken csodálhatjuk meg.          

3 leglátogatottabb szigete: Mahe, Praslin, La Digue

Látnivalók:

Mahe, a fősziget (28km x 8km), ahol a főváros – Victoria - és a nemzetközi repülőtér található. A szigetet csodálatos szépségű és növényvilágú hegyek borítják. Közlekedési csomópontként szolgál a szomszédos szigetekre való átjutáshoz.  A szigetek lakosságának 90% - a itt él.(80000 fő).  65 gyönyörű partszakasszal rendelkezik.

Legfőbb látnivalói Victoria, a világ legkisebb fővárosa, közepén a londoni óratorony miniatűr mása, csodálatos pálmákkal-növényekkel teli botanikus kertje, ahol óriásteknősöket is etethetünk-simogathatunk, helyi nyüzsgő piaca a Sir Selwyn Selwyn – Clarke Market tele egzotikus gyümölcsökkel és helyi készítésű portékával. A repülőtértől nem messze található az Eden Island, mely elegáns kikötőjével, rezidenciáival, Casinóival és bárokkal, éttermekkel és vibráló éjszakai élettel vonzza a látogatókat.

A Mahe sziget közelségében található St. Anne Marine Tengeri Nemzeti Park egyedülálló tengeri élővilággal kápráztatja a víz alatti világ szerelmeseit.

Praslin, a második legnagyobb sziget, (10km x 3.7km) itt található a Vallee de Mai természetvédelmi terület mely az UNESCO Világörökség része, ahol a Coco de Mer pálma és termése, a tengeri kókusz látható. A sziget lakossága 8600 fő.

La Digue, a negyedik legnagyobb sziget (5km x 3km) a világhírű “Anse Source D’Argent” gránitsziklás fehérhomokos és pálmafás partszakasznak ad otthont. Itt található a híres L’Union Estate Nemzeti Park, ahol a gyarmati időkből származó Colonial ház, az ökrös szekér, autentikus kis helyi házak, tea ültetvények, kókuszolaj múlt béli préselésének módja látható. A szigetet biciklivel is könnyen bejárhatjuk. Lakossága 2800 fő.

A szigetek között a kényelmes Cat Cocos komphajókkal közlekedhetünk, vagy helyi repülőjáratokkal.

Helyi idő:

UTC+4

Pénznem:

Seychelle-i Rúpia (SCR)

Nyelv:

Angol, francia, creol

Beutazási szabályok:

Vízum: magyar állampolgároknak 90 napon belüli utazáshoz nem szükséges

Magyar állampolgárok a Seychelles-szigetekre előzetes vízum nélkül léphetnek be, ún, Visitor’s Permit/látogató engedéllyel, melyet az országba érkezéskor, max. 3 hónapos tartózkodásra kapnak. Fontos azonban, hogy az útlevélnek a hazaérkezéstől számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie, e mellett szükséges a visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; visszaigazolt szállásfoglalás; jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre, a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (150USD/nap)

Egészségügyi előírások:

Kötelező oltás nincs

A Nemzetközi Oltóközpont azonban a következőket mégis ajánlja: diftéria, tetanusz, gyermekbénulás, tifusz, hepatitis A és B elleni vakcina.

Éghajlat:

A Seychelles-szigetek éghajlata trópusi az Egyenlítő közelségéből adódóan, így egész évben látogatható úti cél. Az évi középhőmérséklet 27 Celsius fok, a páratartalom megközelítően 80%. A nappali hőmérséklet 28-32C között mozog egész évben. A ciklonmentes övezetben egész évben kiegyensúlyozott időjárásra lehet számítani.

Áprilistól októberig a frissítő délkeleti passzátszelek miatt az időjárás hűvösebb (nappal kb. 28C) és szárazabb, míg az enyhébb északnyugati monszun-szélrendszer Karácsony táján éri el a Seychelles-szigeteket, csapadékot hozva és felhőszakadásokat idézve elő. Záporok és zivatarok az év bármelyik napján előfordulhatnak. A trópusi esők miatt az évi csapadékmennyiség 2300 mm (Magyarországon 500-900). Annak ellenére, hogy a hatalmas Indiai-óceán kis szigeteiről van szó, mégis számos mikroklíma alakult ki, amely változatossá teszi a Seychelle-szigetek éghajlatát – előfordulhat, hogy az egyik tengerparton esik az eső, a másikon süt a nap és a hegyekben köd ereszkedett le. Az óceán hőmérséklete 26 és 31 fok között mozog.

A napsütéses órák száma általában 7-8 óra, évszaktól függően. Korán kel a nap, és hamar nyugszik. általában este fél 7 körül már sötétedik.

Terület:

455 km2

Népesség:

90000 (2010)

Főváros:

Victoria

Vallás:

Római katolikus 90%

Anglikán 7%

Egyéb 3%

Ország hívószám:

+248

Elektromos áram:

240V/50Hz /adapterre szükség lehet

Külképviselet:

Felügyelő külképviselet:

Nairobi

Magyar külképviselet: Victoria

Cím: Kingsgate Travel Centre, Victoria, Mahe, Seychelles

Előhívó: (248)

Telefon: 4292 800 vagy 4292 811 

Fax: 4292-899

Tiszteletbeli konzul: Anna Butler-Payette

E-mail: 7south@7south.net

https://2010-2014.kormany.hu/hu/kulugyminiszterium/kovetsegek-konzulatusok

Egyéb:

Öltözködés:

ajánljuk vászon ruhadarabok viseletét, vallási helyeken térd alatti szoknya/nadrág viseletét és vállat befedő öltözetet, kényelmes cipőt a kirándulásokhoz, magas faktorú napvédő krém használatát

Vásárlás:

az üzletek általában 8:00-17.00-ig tartanak nyitva Hétfőtől Péntekig, Szombaton 8:00-12:00-ig, Vasárnap zárva.

Borravaló:

általában 10%