Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Jamaica messze van, de nem elérhetetlen

official-jamaica-flag.jpgHa azt mondják, Jamaica, akkor Bob Marley meg a reggae, a rasta, a rum és a világverő fekete bobcsapat juthat eszünkbe. Pedig a Nagy-Antillák szigetcsoporthoz tartozó karibi ország több, mint sztereotípia. Színes, vidám, élénk kavalkád, ahol a vendégszerető helyiek mindent megtesznek, hogy a turista a lehető legjobban érezze magát. Ehhez merész rumos koktélokat is bevetnek – a Yellow Bird és a Planter’s Punch senkit ne ijesszen meg. Nászutasok előnyben!

Nem sztenderd nászutas úticél, és ez hozzátesz az élményhez: van mit felfedezni a szigeten. Nemzeti parkok, köztük a legmagasabb hegyek környéke, a Blue Mountains, Montego Bay, Dunn’s River vízesés, vagy az ország egzotikus fővárosa, Kingston – a fehérhomokos, helyenként sziklás, pálmás Karib-tenger partjáról nem is szólva. Vagyis épphogy szólni kell róla: csodálatos trópusi környezet, végeláthatatlan tengerpart, állandó lágy szellő és az elmaradhatatlan koktélbárok sokasága, számos luxusszállodával a háttérben. A lakosok zömében keresztények és angolul beszélnek, köszönhetően a korábbi brit gyarmati létnek. Egyébként a filmekben sokat látott gyarmati stílus ma is hangulatosan belengi és még varázslatosabbá teszi a messzi tájat.

sandals_hotels_exkluzivutazas.hu.jpg

A nászutaspárok, akik izgalmas, pezsgő, édes mézesheteket szeretnének, vegyenek nagy levegőt, utazási irodánkban jamaicai nászutascsomagot, és repüljenek el a Karibi-térség e kincsesszigetére.

Íme egy kis karibi hangulat:

„Fülemben hallom még az üstdobot,

A számban érzem még a vermuthot,

Fejemben érzem még az éjszakát,

Az éjszakának minden mámorát.

És aki muzsikált, szívembe beletalált…

Az a jamaicai trombitás,

Egy jó fej, nem vitás.

Hogy fér egy trombitásba ennyi láz,

Úgy nem fúj senki más.”

(Szenes Iván)

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak