Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Kefalónián mindig süt a nap

Hiába a kissé szikár sziklás környezet, lágy homokkal borított, lélegzetelállító szépségű tengerparti részeket is találunk a Görögországhoz tartozó Jón-szigetek legnagyobbikán, Kefalónián. Árnyék viszont nem sok van – ne hagyjuk otthon a szalmakalapunkat!

Ha bérlünk csónakot vagy befizetünk yachtkirándulásra, meseszép lagúnák és hegyekkel körülzárt tavak (pl. Melissani-tó) titkaiba avat be a természet. A kristálytiszta vízben búvárkodni sem kell hogy színesebbnél színesebb tengeri élőlényeket lássunk.

A sziget kitűnő fekvésű szőlőültetvényei híressé tették a helyi fehérbort. Ha ellátogatunk egy ottani szőlőbirtokra, olívaolajos frisskenyérrel, paradicsommal és mozarellával kísérve megkóstolhatjuk az olymposiak nektárjának is beillő, illatos nedűt. De ha inkább óvárosi hangulatra vágynánk, valamelyik dizájnos borbárban jólesik majd elkortyolni egy pohárkával.

melissani1_gorogorszag_belspedtravel.jpg

Feltétlen látogassuk meg a Szent András kolostort a sziget belsejében, de a szépséges Katelios városka is jó kirándulási célpont. A központi város Argostoli, a második legnagyobb település Lixouri, szállásra jó választás az Argostolitól nem messze fekvő Lassi. Errefelé nem hemzsegnek a turisták, nyugalmas, csendes pihenőövezet, a fiatalabb, bulizni vágyó közönség inkább elkerüli ezt a szigetet. Ha az egész éves feszített tempó után nyári, jól megérdemelt pihenésünket napfénytől csillogó, fehérre meszelt, kék tetejű házak közt töltenénk, Kefalóniát az istenek is nekünk teremtették. És ha irodánkat felkeresi utazási szándékával, gondtalanul élvezheti görögországi kiruccanását. 

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak