Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Zanzibárról zanzásítva nehéz mesélni, annyira magával ragadó ország. Béke szigete, nyugalom forrása – ilyen és ehhez hasonló frázisokkal illethetjük, de itt kivételesen a klisék valódi értelmet nyernek. Ha csak egy-két látványosságot emelünk ki, szerepeljen az egyedülállóan szép partszakasz: a hófehér homok kontrasztban az Indiai-óceán türkiz színű vizével és a partmenti, sűrű zöld növényzettel, a magazinok illusztrációinak szánt álomutazásainak tengerpartját juttatja eszünkbe – lehet, hogy minden ilyen kép a híres zanzibári Kiwengwán készült?

zanzibar1_exkluzivutazas.hu.jpg

A part fehér homokja valójában porrá tört kagylóhéj, ez adja enyhén vakító fényét. Az óceán nehezen mélyül, egész sokat gyalogolhatunk benne, míg valahol messze egyszer csak ellep. Pálmafákkal szegélyezett, hangulatos halászfaluk sokasága ejt rabul, ahol algaszedő, gyöngyöt fűző és pálmalevelet fonó nők dolgoznak a szabadban, maszáj módon a testükre tekert, színes szövetekben. A hely búvárkodásra is kitűnően alkalmas. Háborítatlan, sokszínű vízivilág – több méteres korallhegyekkel – várja, hogy felfedezzük magunknak. A helyi partokról indultak útnak a „nagy felfedezők” is – Burton, Livingstone, Speke, Stanley – a Nílus felkutatására.

zanzibar_exkluzivutazas.hu.jpg

Zanzibár egy kis szigetcsoport fő szigete, Tanzánia része, de bizonyos fokú autonómiával bír. A körülbelül egymillió lakos szinte teljes egészében muszlim vallású, angolul beszélnek. Fővárosa Zanzibar City óvárosa, mely a világörökség része. A városban található Freddie Mercury szülőháza, ám a Queen zenekar énekeséről csak egy kifakult, újságcikkekből álló tábla emlékezik meg.

Ébenfekete elefántcsont, erős illatú fűszerek, drága kelmék és a legkülönfélébb gyümölcsök kaphatók a piacokon. Vigyázat: a városi utakon majmok, tehenek, teknősök jöhetnek szembe. Az esős évszakban nem ajánlott úti cél (főleg a moszkitók miatt), de különben nagyon is! Ha ez az ízelítő meghozta a kedvet, kérje utazási irodánktól az aktuális ajánlatot! 

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak