Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Környezetbarát luxus Francia Polinéziában

A környezetvédelem, az ökotudatosság nehezen összeférhetőnek tűnik a luxus turizmussal. Tahiti partjaitól 30 km-re egy szinte érintetlennek tűnő szigetcsoporton bebizonyították, hogy igen is van helye egymás mellett a környezetvédelemnek és a luxusnak.

Tetiaroa egy 13 kis szigetből álló atoll érintetlen buja trópusi növényzettel, türkizkék tengerparttal és hófehérhomokkal maga az édenkert. Korábban a Tahiti király nyaralóhelye volt, majd a 60-as években Marlon Brando szerzett rajta majdnem tulajdonosi jogokat, miután a Lázadás a Bounty-n című film itteni forgatása alatt beleszeretett a szigetbe. És nem csak a sziget lett polinéz szerelme, de harmadik felesége is, Tarita, aki innen származott.

tetiaroa-francia-polinezia.jpg

Marlon Brando Jim Ferguson állnéven nagyon sok időt töltött a szigetén, ahol egyszerű kunyhóban lakott. Minden idejét annak szentelte, hogy a sziget természeti környezete, élővilága és hagyományai érintetlenek maradhassanak. A fenntartható fejlődésről és a megújuló energiáról még szinte senki sem beszélt a világban, de Brando már bioüzemanyaggal, napenergiával működtette a polinéz otthonát. A légkondicionálást tengervíz alapú hűtéssel oldotta meg.

tetiaroa-sziget-francia-polinezia.jpg

Brando nagy álma az önfenntartó luxus szigetről végül megvalósult, ugyanis tíz évvel a halála után átadták a The Brando luxus üdülőszigetet, mely látványban és koncessziójában is a fenntartható luxust tűzte ki célul.

Tetiaroa fő szigetén 35 polinéz stílusú luxus villa várja a vendégeket. A hollisztikus és hagyományos polinéz kezeléseket nyújtó spaja mesébe illő környezetben kényezteti a környezettudatos turistákat.

the-brando-tetiaroa-francia-polinezia.jpg

A szigeten környezetvédelmi kutatásokat és oktatást is folytatnak. Gyakran összefuthatunk neves tudósokkal miközben szörfözünk, búvárkodunk vagy épp tengeri teknősöket figyelünk a Tahiti nyaralásunk alatt.

Megnézné Marlon Brando álmát működés közben? Fontosnak tartja a környezetvédelmet egzotikus nyaralása alatt is? A trópusi szigeteken több jól működő példát is találni környezettudatos luxus üdülőhelyekre. Lépjen velünk kapcsolatba és segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb úticélt és szállást, ahol a luxus mellett a környezetvédelem is fontos.

Exkluzív utak