Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

La Digue, amit nem hagyhatunk ki Seychelles-szigetek nyaralásunk alatt

Ha Seychelles-szigetek nyaralást választunk, érdemes az ott töltött idő alatt több szigettel is megismerkednünk és felfedeznünk a világ legszebb tengerpartjait, amelyből több is található Seychelles-en. Az egyik kihagyhatatlan sziget La Digue.

Seychelles maga az édenkert trópusi környezetével és a fényképekre illő tengerpartjaival.

Az alkotmányuk szerint 155 szigetet tartanak nyílván, de csak 115 szigetet szoktak említeni.

La Digue sziget területét nézve a negyedik legnagyobb, 2000 lakosát tekintve a harmadik legnagyobb lakosságú Seychelles-en. A 42 gránit sziget közé tartozik.

Praslin szigettől keletre fekszik. Komppal közelíthető meg Mahé-ról vagy Praslinról. A mindössze 10 km2-es sziget kerékpárral is bejárható, bár a középen húzódó hegy szükségessé tehet jobb erőnlétet.

A sziget, mint ahogy Seychellesé általában, úthálózata nem autóforgalomra épült. La Digue-en sokáig nem is lehetett magánemberek tulajdonában autó. A helyiek ökrösszekerekkel és kerékpárral jártak, így rendkívül keskenyek az utak. A kanyargós utakon autóval még a helyiek is kevesen közlekednek, nagy gyakorlatot és helyismeretet igényel a szembejövő váratlan járművek elkerülése. Ezért leginkább csak a szállodák rendelkeznek autóval, mindenki kerékpárral közlekedik. Ez is hozzájárul a csekély lakosú sziget csendjéhez.

La Digue-en ne számítsunk nyüzsgő életre, éjszakai bulikra. Itt a csodálatos tengerpartoké és a szinte érintetlen természeti környezeté a főszerep.

Anse Source d'Argent a legszebb strand csodálatos rózsaszínes homokkal és hatalmas gránit sziklákkal a parton, amelyeket különleges alakúvá formált a szél és az óceán. Mivel a korallzátony veszi körül, védett a hullámoktól és sekély vizű, így kisgyerekes családoknak is ideális.

seychelles6.jpg

A Veuve Természetvédelmi Terület egy hegyes vidék a sziget belsejében. Ez ad otthont a nagyon ritka fekete légykapó madárnak, amelyből már csak 100 él.

A korallzátonyon él a zöld tengeri teknős, amely néha a szárazföldre is kimerészkedik. Sok óriás teknőst is látni a szigeten, amelyek Aldabra szigetéről kerültek ide, az eredetileg La Digue-en élő alfajuk már sajnos kihalt.

Az óceán kedvez a búvárkodás szerelmeseinek. A korallzátonynál és a lagúnákban gazdag tengeri élővilágot találni.

La Digue szigete egy katamarános Seychelles-szigetek nyaralással is felfedezhető. A részletes programot itt találja.

Exkluzív utak