Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

 

Maldív halpiac

Ha van szerencsénk meglátogatni a Maldív-szigeteket, a fővárosban, Maléban (Északi Male-atoll) ne hagyjuk ki híres halpiacát. Hatalmas területen halféleségek, amerre a szem ellát – persze orrunk is megkapja a magáét. Sokan nem rajonganak a halszagért, én mondjuk kimondottan bírom – ha az itthoni, szerény méretű halas pultnál (kivéve kedvenc halbeszerző helyem, a nagyobbacska Budaörsi Halpiacot) megcsap az illat, az egész évben hiányolt tengerparti élet jut az eszembe.

halpiac2_male_maldives_exkluzivutazas.hu.jpg

Hihetetlen precizitással és gyorsasággal pucolják konyhakészre portékáikat a helyi árusok, akár cirkuszi számnak is beillene.  Főleg az rész, amikor ökör nagyságú hal kerül a pultra – némi kárpótlást érezhet, aki a Cápa filmeken nőtt fel, de így is elég felkavaró. Láthatunk óriási tonhalat, tengeri sügért, polipot és a legkülönfélébb rákokat. Furcsa módon a Male Fish Marketbe nem mennek vásárolni a maldív nők – egyébként a malé férfit jelent – de nem botránkoznak meg, ha a piacon női turista fordul meg.

halpiac_male_maldives_exkluzivutazas.hu.jpg

A piac színes, élénk, nagyszerű hely, ráadásul jól megfigyelhetjük a maldív férfiak életét. Ideális helyszín fotózásra is, az árusok nem bánják, ha fotó készül róluk és a standjukról. Érdemes a környék éttermeibe betérni, garantáltan friss halakból készítik el ételeinket. Ha Ön is megismerné a világ egyik leghíresebb halárusító helyét, eggyel több ok, hogy a csodás Maldív-szigetekre utazzon. Kedvező, személyre szabott utazási csomagért keresse fel irodánkat!  

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak