Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Maldív-szigetek időjárása – mikor a legideálisabb a Maldív-szigetek utazás?

A 26 atollból álló, és az atollokra gyöngysorra emlékeztetően gyűrű alakban felfűzött szigetek a világ méltán egyik legnépszerűbb trópusi édenkertje. A különleges természeti adottságok nyújtotta csodálatos élményekhez az időjárás is hozzájárul azzal, hogy egészévben meleg van.

A Maldív-szigetek időjárására jellemző, hogy egész évben 22-25 C fok között alakul a minimum hőmérséklet, és 29-34 C fok körül a legmagasabb hőmérséklet. Mindehhez magas páratartalom is társul, amelynek köszönhetően melegebbnek érezzük a levegőt.

Az átlagos hőmérsékletek és esős napok az év folyamán így alakulnak:

maldiv-szigetek-idojarasa-atlagos-homersekletek.jpg

A folyamatos melegnek köszönhetően az óceán vize sem tud lehűlni. 27-29 C fokos vízhőmérséklettel lehet mindig számolni.

Évente két monszun határozza meg az időjárást. A száraz időszakot az észak-keleti monszun hozza el novembertől-április végéig. Ilyenkor kevesebbet esik az eső, nem annyira jellemzőek a trópusi viharok. Ekkor a legdrágábbak és legtelítettebbek a szállodák, vagyis ekkor van a főszezon a Maldív-szigeteken. A nedves időszak, amely májustól október végéig tart, több és kiadósabb esőzéssel, a dél-nyugati monszun hatása.

Bármelyik időszakban is utazunk, fel kell készülni arra, hogy a kellemesen lágyan fújdogáló szellő és a nyugodt óceán nappal, eső csak este kombinációja nagyon ritkán fordul elő. Valamelyik összetevő szinte biztos, hogy máshogy fog alakulni. Vagy az óceán lesz viharos, vagy szélcsend lesz, vagy a kellemes felfrissülést a napközbeni eső hozza meg.

Ha csak fürdeni szeretnénk, esetleg hajókázni a szigetek környékén, a márciust szokták javasolni az utazásra, mert ekkor várható a legkevesebb eső, vihar és szél.

moofushi-maldives-beach-view-3.jpg

Sznorkellingezni januártól-márciusig a legideálisabb, mert ekkor a legtisztább, legnyugodtabb az óceán, legjobbak a látási körülmények. A búvárok januártól május közepéig találhatnak ideális óceáni körülményeket, jó látási viszonyokat a vízben.

A május végétől október végéig tartó nedves időszak a szörfösök számára ideális, mert ilyenkor várhatók a legnagyobb szelek. Májusban és októberben előfordulhat kéthetes szélcsend is, így biztosabb, ha júniustól szeptemberig tervezzük a szörfös nyaralást a Maldív-szigeteken.

A legkevesebb esőre január és április között lehet számítani, a legtöbbre júniustól-októberig. A napos órák száma minden időszakban eléri az átlagos 6-7 órát.

Bármikor is utazzon a Maldív-szigetekre, mi megszervezzünk Önnek álmai nyaralását. Válogasson felsőkategóriás luxus szálláshelyeink közül a Maldív-szigeteken és kérje személyreszabott ajánlatunkat.

Exkluzív utak