Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Maldív-szigetek tengeri élővilága nem csak a búvárkodás szerelmeseinek

A Maldív-szigetek méltán az egyik legnépszerűbb merülő helye a búvároknak. A korallzátonyok élővilágát itt nem csak profi búvárok élvezhetik, a szállodáknak otthont adó szigetek környéki házi zátonyok is rengeteg érdekes látnivalóval szolgálnak.

Ahhoz, hogy a lapos korall kerteket, kőfalakat, hajóroncsokat is felfedezhessük, már szükség lesz búvár ismeretekre. Tanácsos még a Maldív-szigetekre érkezés előtt elvégezni egy búvár tanfolyamot, ha nem akarjuk az egész nyaralást az elméletekkel és gyakorló merülésekkel tölteni ahelyett, hogy felfedezhetnénk mind azt a sok csodát, amelyet az Indiai-óceán élővilága rejt a Maldív-szigetek korallzátonyainál.

maldiv_szigetek_buvarkodas.jpg

Láthatunk, teknősöket, szirti cápákat, mantákat és sasrájákat, nem beszélve az ezernyi különleges halfajról. A legtöbb szigetnek saját megfigyelő helye is van, ahonnan a cápákat és rájákat megleshetjük.

A Maldív-szigeteken áramlásos merülésekre van lehetőségünk, a búvárhajók követik a búvárokat. Maximum 60 perces merülések lehetségesek, és 30 méternél mélyebbre törvényileg tiltott merülni, amit a búvártúrák vezetői be is tartanak.

Igyekeznek minél jobban megőrizni a korallzátonyok állapotát, ezért nem szabad megérinteni sem a korallokat, sem a halakat, csigákat, teknősöket, delfineket, cápákat, rájákat és egyéb tengeri élőlényeket.

Ha búvárkodni szeretnénk a Maldív-szigeteken, erre a legjobb időszak novembertől-áprilisig van, főleg márciusban és áprilisban, mert ilyenkor a legnyugodtabb az óceán. Ilyenkor 50 méteres és helyenként ennél is több a látótávolság.

A Maldív-szigeteki nyaralást összeköthetjük a búvárkodással, nem kell emiatt lemondani a jól megérdemelt pihenésről sem. Minden üdülőszigetről naponta indulnak búvártúrák a környékbeli merülőhelyekre, így csak egy-egy napot is eltölthetünk a tenger élővilágának felfedezésével, a nyaralás többi részében pedig élvezhetjük a csodálatos környezetet és a trópusi napsütést.

Maldív-szigeteki búvárkodáshoz választhatja búvárszafari hajós programunkat is, amelyről részleteket itt talál.

Maldív-szigeteki szálloda ajánlataink nem csak búvároknak, hanem egzotikus családi nyaralást, nászutat vagy csak a világ elöl elrejtőzést keresőknek is kínálnak lehetőségeket.

Exkluzív utak