Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Mauritius időjárása

A Déli féltekén, az Indiai óceánban fekvő, mindössze 1864 km2-es vulkanikus eredetű sziget Mauritius. Időjárását a déli fekvésén kívül az óceán és a sziget közepén húzódó hegyek is befolyásolják. Mauritius időjárása ideális nekünk, Európaiaknak, hiszen mikor nálunk tél van, itt nyár.

Mauritiuson két évszak van, a párás meleg nyár és a száraz, kevésbé meleg tél. A nyár novembertől áprilisig tart, a tél áprilistól októberig.

Nyáron gyakoriak a rövid záporok, éppen ezért nem a száraz meleg jellemzi, hanem az olykor fojtogató párásság. A téli hideg Magyarországról megérkezve kell egy-két nap, míg megszokjuk ezt a meleg és nedves levegőt. Ha strandolásra vágyunk, novemberben és decemberben a legideálisabb Mauritius időjárása, mert ilyenkor van a legnagyobb meleg, de ez nem jelenti azt, hogy sok a napsütés. 27-30 C fokos melegre kell számítanunk, amelyet a párás levegő sokkal elviselhetőbbé tesz. Január és február is jó Mauritius nyaralásra, viszont januárban kell a legtöbb esőre számítani, és ebben az időszakban gyakran vannak ciklonok, amelyek néha nagyon erősek és a sziget mindennapi életét is felborítják, de ezek szerencsére nem gyakoriak.

Ha inkább kirándulni szeretnénk, azt tartják, a legjobb márciusban vagy áprilisban. Ilyenkor már csökken a hőmérséklet és a páratartalom is. Áprilisban kezdődik a késő tavaszi időjárásunkhoz hasonló tél. Áprilistól-októberig kevesebbet esik az eső, 20-25 C fok közötti hőmérséklet fogad. Az óceán 20-24 C fokig hűl le a téli hónapokban. Szeptember-októberben már emelkedik a hőmérséklet, az a levegő és óceán is 26 C fok körüli, ez egy újabb kirándulásokra alkalmas időszak.

Mauritius időjárásában nem csak az évszakok okoznak különbséget. Ahány égtáj, annyiféle hőmérséklettel és időjárással találkozunk a szigeten. Délen akár 7 C fokkal is hűvösebb lehet, mint északon és csapadékosabb is. Keleten a nyílt óceánra néz a sziget, innen legközelebb Ausztrália partvidékén ér szárazföldet a tenger, ezért itt 3-4 méteres hullámok nyaldossák a partvonalat övező korallzátonyt, ennek köszönhetően meglehetősen szeles. Nem véletlenül kedvelik annyira a szörfösök. Észak felé haladva fokozatosan csökken a szél, a nyugati parton már szinte meg is szűnik, bár a korallzátonyon kívül itt is előfordulnak hatalmas hullámok. Délen az óceán felől érkező esőfelhők nem jutnak át a hegyeken, így itt ontják ki tartalmukat, szárazabb idővel ajándékozva meg a hegyeken túli északi területet.

Bár az állandóan fújdogáló szél és a magas páratartalom miatt nem érzékeljük, a napsugárzás meglehetősen erős. Készüljünk a mauritiusi nyaralásra magas fényvédő faktorú naptejekkel és szélesebb karimájú sapkával, szalmakalappal.

Bármikor is utazna Mauritiusra, télen vagy nyáron, kirándulni vagy csak feltöltődni napfénnyel, ajánlataink között megtalálja a tökéletes pihenés eltöltéséhez legmegfelelőbb szállodákat. Nézzen körül Mauritius szállodakínálatunkban itt.

Exkluzív utak