Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Mauritius látnivalói

Mauritius egyebek között abban is különbözik a legtöbb egzotikus szigettől, hogy a gyönyörű tengerpartokon kívül más természeti és kulturális érdekességet is kínál. Mauritius legérdekesebb látnivalóit szedtük most össze.

A 67 km hosszú és 46 km széles fő szigetet kis szigetek veszik körül, ahová motorcsónakkal, vagy kishajókkal lehet eljutni. Ilyen sziget a kihagyhatatlan Ile aux Cerfs fehérhomokos partjaival, a Coin de Mire és Ilot Gabriel szigetek. És még megszámolhatatlanul sok kis szigetet fedezhetünk fel legyünk bármerre is Mauritius partvidékén.

Állat- és növényparkjai, botanikus kertjei Mauritius és az Indiai-óceán különleges és ritka flórájába és faunájába nyújtanak betekintést.

A Pamplemousses botanikus kert minden Mauritiusra látogató turista számára kötelező program. Különleges pálmák és egzotikus fák között sétálva jutunk el a tó vizén úszó óriás vízililiomokhoz, a hatalmas zöld levelek akár egy gyereket is megtartanak magukon.

A La Vanille Park egy rezervátum, ahol krokodilok, teknősök, hüllők megmentésért fáradoznak. Többek között Aldabra óriásteknőssel is találkozhatunk itt.

A Black River Nemzeti Parkban a túrázás kedvelői különböző hosszúságú ösvényeket járhatnak végig.

A Casela Madárparkban a különleges trópusi madarak megcsodálásán túl akár oroszlánokkal is sétálhatunk.

Chamarelben lehetőségünk van felfedezni, milyen is volt Mauritius, mielőtt az ember megjelent a szigeten. A zöld oázis az eredeti trópusi Mauritiust mutatja meg nekünk.

A Hétszínű Föld, Mauritius egyik legkülönösebb természeti képződménye. A dűnéket egymásra rétegződött vulkáni kőzetek alkotják, amelyek piros, barna, lila, zöld, kék, bordó színben játszanak. Hiába mossa eső szinte naponta különös képződményt, mégsem erodálódik. A látványosság mellett néhány óriás teknőssel is találkozhatunk egy elkerített területen.

Itt található a sziget egyik legnagyobb vízesése is, amely 70 méter magasról zúdul alá.

Ha már a vízeséseknél tartunk, említést kell tennünk a Tamarind vízesésről, amely 100 méter magas és hatalmas robajjal ereszkedik alá. Fél és egésznapos túrákat tehetünk a vízesést rejtő kanyonban.

A vízesések után nézzük meg a tenger erejét a sziget déli részén, Gris Gris-nél, ahol hatalmas hullámokkal ostromolja a partot az Indiai-óceán, mivel itt nincs a szigetet körülvevő korallzátonyból. Itt van lehetőségünk az igazi nyílt óceánnal szembenézni.

Mauritius egy vulkanikus sziget több alvó tűzhányóval. Trou aux Cerfs kráterénél bepillantást nyerhetünk egy kialudt vulkán zölddel borított világába.

A szigeten békésen él egymás mellett kínai, kreol, francia és indiai nép is, amely mind magával hozta a saját vallását. Így kínai pagodák, mecsetek, hindu és katolikus templomokat is találunk mindenfelé. A hindu vallás szentélye a Grand Bassin víztározó, amelyről a hívők azt vallják, hogy a szent folyójuk, a Gangesz táplálja. A templomaikhoz a hindu mitológia különös alakjai kísérnek szobrok formájában.

Mauritius aprócska fővárosa, Port Luis, amely modern és régi város különös keveréke. A nagy bankok üvegpalotái és a bevásárlóközpontok mögött a régi kínai városrészben igazi bazári hangulatban vásárolhatunk.

Cukorgyár, teagyár, múzeumok kínálnak bepillantást Mauritius múltjába és jelenébe.

A felsorolt látnivalók legtöbbje szervezett fakultatív kirándulásokon is felfedezhető, amelyről itt találni részletes információt.

Ha kedvet kapott az ezüst sziget megismeréséhez, válasszon exkluzív Mauritius utazásainkból.

Exkluzív utak