Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Mauritius nyaralás búvárkodással

Az Indai-óceánban, Madagaszkár partjaitól 800 km-re fekvő, korallzátonnyal körbevett trópusi sziget, Mauritius tökéletes utazási célpont kezdő és profi búvároknak is. A korallzátony élővilágát egy Mauritius nyaralás alatt érdemes felfedezni, hiszen pont úgy a trópusi szigethez tartozik, mint a fehérhomokos tengerpartok, a pálmafás kertben luxus szolgáltatásokat kínáló szállodák vagy az óriás vízililiomok a botanikus kertben.

mauritius-buvarkodas.jpg

Az óceán élővilágára kíváncsi turistákat szinte minden szállodában búvárközponttal várják. Fontos tudni, hogy ezek a búvárbázisok inkább a kezdő búvárokra és bemutató merülésekre építenek. Nem mennek ki messzire, gyakran a korallzátonyon túlra sem. Aki csak bepillantást szeretne kapni az Indiai-óceán színpompás élőlényeinek világába, azoknak kiváló lehetőség ezek által a bázisok által szervezett merülőprogram. Nem árt azonban olyan szálláshelyet választani, amely valamelyik jobb merülőhelyszín közelében található, ha szeretnénk minél többet látni ebből a csodálatos élővilágból.

A sznorkellingezés és búvármerülés mellett akár speciális tengeralattjárómotorral is az óceán felszíne alá nézhetünk. A motorral 3 méter mélyre merülhetünk, csak a korallzátonyon belül. Hatalmas élmény együtt „úszni” a halrajokkal a víz alatt. Vagy választhatjuk a vízalatti sétát, amikor egy búvársisakkal a fejünkön sétálhatunk a halak között a víz alatt.

A profi búvárok nem a szállodai bázisokat választják merüléseik lebonyolításához, hanem független búvárközpontot keresnek, amelyek bármilyen, az igényeikre szabott búvárprogramot megszerveznek. Naponta kihajóznak a zátonyon kívülre is, ahol látnivalókban igazán bővelkedik az óceán mélye.

A lejobb merülési helyszínek Mauritiuson:

A sziget keleti felén lagúnás, amelyet több helyen is csatorna köt össze a nyílt tengerrel. Mivel a csatornákban folyamatosan van vízmozgás és planktonokban bővelkedik, vonzza a kisebb-nagyobb cápákat, rájákat és jackfish rajokat is.

A dél-nyugati részen delfinekkel is találkozhatunk a Tamarin-öbölben és a Black Rivernél. Hajóroncsokat Flic en Flacon és az Ile aux Benetiers-nél keressünk, de ugyanitt a Katedrális nevű barlangos vízalatti terület sok átbújos helyszínt is rejt.

Az északi felén Troux aux Biches, és a legnépszerűbb búvárközpont, Grand Baie környékén találjuk a sokak által legjobbnak tartott merülőhelyszíneket sok szép és érdekes ronccsal. Érdemes kijebb merészkedni a szigetek környékére is. A roncsokon skorpióhalak, murénák és tűzhalak élnek, a szigetek környéki falakon gorgóniákat láthatunk, az előterében cápákkal és barracudákkal. Teknősök is előfordulnak.

Ha szívesen felfedezné Mauritius csodálatos trópusi szigetét és az Indiai-óceán élővilágát, válogasson Mauritius nyaralási ajánlataink között

Exkluzív utak