Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Mauritius víz alatti vízesése

Egy Mauritius utazáson repülővel érkezve a sziget fölé egyedülálló látványban lehet részünk. Egy különleges illúzió csupán a tenger mélyébe szakadó víztömeg, a vízalatti vízesés.

A víz alatti vízesés Mauritius különösen szeles pontján található, a Le Morne félsziget lábánál. A természet döbbenetes csodákat képes alkotni, ilyen a víz alatti vízesés is, mely valójában nem egy zuhatag a tengerben, hanem egy olyan pont, ahol a tengeri üledék a mélybe szakad, a világos víz azt a látszatot kelti, mintha a víz alatt egy különös vízesés zubogna. A természeti kincs 2008-ban felkerült Világörökségek listájára, amúgy a Le Morne-hegy kultúrtáj részét képezi.

A “vízesés” jelensége csak a levegőből látható, a tengerről nézve más képet mutat, nem olyan drámai a látvány.

mauritius-le-morne.jpg

Még egy különleges látószögből vizsgálható a ez a jelenség, amely megint más képet mutat. Ez a félszigetnek nevet adó bazalt szikla teteje, amely 556 méterre magasodik a táj fölé. Mivel a Le Morne szikla is az UNESCO Világörökség része, védett. Csak túravezetővel látogatható és csak egyetlen túra vezetőnek van rá engedélye, hogy turistákat vigyen a sziklára. Aki vállalkozik a kb. három órás kora hajnalban induló túrára a sziklára, a tetőpontról lélegzetelállító panorámában lesz része. Beláthatjuk az egész öblöt és a “vízesésig” is elláthatunk. A szikláról nézve inkább csak az óceán színeinek drámai változása látszik, nem annyira tűnik zuhatagnak.

A Le Morne-szikla a szökött rabszolgák búvóhelye volt. Amikor 1835. Február 1-én eltörölték a rabszolgaságot Mauritiuson, egy csendőr felmászott a hegyre, hogy értesítse az ott bujkálókat, hogy most már szabadok. A rabszolgák félreértették a csendőr érkezésének jelentését és attól való félelmükben, hogy elhurcolják őket, leugráltak a mélybe. Azóta minden évben ezen a napon nemzeti megemlékezést tartanak.

Szeretné látni a vízalatti vízesést? Utazzon velünk Mauritiusra!

Exkluzív utak