Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Mikor javasolt a Dubai utazás?

Mikor javasolt a Dubai utazás?

Dubai, a nyüzsgő metropolisz az építészeti különlegességeivel rengeteg turistát vonz. Egész évben tavaszi vagy nyári időjárás vár minket, de érdemes átgondolni, mégis mikor a legjobb a Dubai utazás.

Dubaiban két évszak van. A tél novembertől áprilisig 17 és 30 fok közötti nappali hőmérséklettel nagyon kellemes városnézéshez, tengeri fürdőzéshez már nem mindig. A tenger 23-28 fokos. Télen a legmelegebb hónapok a november, december, március április. Ilyenkor nem ritka a 26-30 C fok.  Decemberben előfordulhatnak 20 fok alatti nappali hőmérsékletek is. Januárban és februárban a 23-25 fokos tavaszias meleggel találkozhatunk. Ilyenkor esténként jobban lehűlhet a levegő, akár 10 fokig is. Esőre nagyon ritkán kell számítani, leginkább december és március között, de havi 2-4-nél több esős nap nem nagyon fordul elő, ez is leginkább februárban vagy márciusban jellemző. Párnapos városlátogatásra, városnézésre, vásárlásra válasszuk a téli időszakot.

dubaiemirsegek-1.jpg 

A nyár május és október között tombol. Szó szerint tombol. Európai embernek nagyon-nagyon nehezen elviselhető. Még a helyiek sem szívesen merészkednek az utcára napközben júliusban, amikor a 45-50 fokos hőség is előfordul nappal. Június és augusztus között a szállodák és a légitársaságok nagyon kellemes árakkal próbálnak utasokat csábítani, de nagyon meg kell gondolni, elcsábulunk-e. Mivel a tenger is 30 fok feletti hőmérsékletű, a szállodák medencéinek vize is nagyon felmelegszik ilyenkor, a légkondicionált épületek és járműveken kívül máshol nem nagyon találni hűsítő enyhülést. A délelőtti és a késő délutáni órákon kívül sem a medencénél pihenésre sem a tengerparti strandolásra nem szabad készülni, mert a számunkra szokatlan meleg nagyon magas páratartalommal is párosul még elviselhetetlenebbé téve a szabadban létet. Ha megelégszünk azzal, hogy csak reggel vagy este mozdulunk ki, napközben inkább a szálloda épületén belüli pihenést választjuk, akkor a nyár is vállalható, de így esetleg sokkal kevesebb időnk marad a felfedezésre, élmények gyűjtésére.  Szeptemberben kezd enyhülni az elviselhetetlen hőség, viszont ekkor a legmagasabb a páratartalom, így a kellemesebb hőmérsékletből szinte semmit nem lehet érzékelni. Május vége, július eleje között a tomboló nyarat homokviharok is tetézhetik.

Ha a nyári kánikulában választjuk a Dubai utazást, érdemesebb nem Dubait, hanem a többi tengerparti Emírséget választani szálláshelyül, ahol a parton resort jellegű szállodák sorakoznak, több lehetőséget nyújtva az extrém hőmérsékletű nappalok tartalmasabb eltöltéséhez. A tengerparton a levegő is jobban mozog, enyhítve kicsit az elviselhetetlen hőmérsékletet. Ajman vagy Ras Al Khaimah Emírségekben magasszínvonalú és szolgáltatású hoteleket találunk, Dubai városa pedig 1-1,5 óra alatt elérhető autóval egy esti vagy délelőtti városnézéshez.

Exkluzív utak