Tel: + 36 30 349 1992

Tel: +36 1 261 5767

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Mikor jobb az egzotikus út, télen vagy nyáron?

Magyarországon leginkább az az elterjedt, hogy nyáron Európában nyaralunk és a téli nyaralásra való az egzotikus út. Ennek két oka van. Az egyik, hogy nyáron nagyon sok egzotikus úti célon esős, viharos, hűvösebb időjárás uralkodik, viszont télen, amikor nálunk van hideg, ezeken a csodálatos és különleges tájakon a hamisíthatatlan nyarat élvezhetjük. A másik oka, hogy jó télen elutazni az itthoni hidegből a nyárba. Mindegy mikor indulunk egzotikus útra, télen, vagy nyáron, mindig találunk olyan úti célt, ahol nagyon kellemes nyári hőmérséklet fogad minket.

Az Indiai-óceán egyik gyönyörű szigetcsoportját, a Seychelle-szigeteket kifejezetten ajánljuk nyáron meglátogatni. Csodálatos időjárás, páratlan természeti környezet és kevés turista vár ránk.

A másik gyönyörű, és az egyik legnépszerűbb szigetcsoportot az Indiai-óceánban, a Maldív-szigeteket novembertől áprilisig javasoljuk meglátogatni, ilyenkor van a száraz monszun időszak és zavartalan a napsütés. Júniusban és júliusban nagyobb esőzésekre is lehet számítani.

Afrika dél-keleti partjainál fekszik Mauritius szigete az Indiai-óceánban. Bár egészévben jó idő van, a legmelegebb időszak novembertől márciusig tart, ilyenkor 28-30 C fokokra lehet számítani, míg a kicsit hűvösebb április-októberi időszakban 25 C körüli a hőmérséklet és az óceán is pár fokkal hűvösebb. Aki inkább a természeti környezetért, Mauritius látnivalóiért látogatna el a szigetre, válassza inkább a turistáktól mentesebb nálunk nyári időszakot. Aki az igazi trópusi nyarat keresi, azoknak inkább télen ajánljuk Mauritiust is.

Fiji szigetei a Csendes-óceánban fekszenek. Az egész évben kellemes klímájú szigeteket március és november között érdemes meglátogatni, ilyenkor kevesebb a csapadék és nem kell számítani trópusi forgószelekre. A világ egyik utolsó paradicsomában még igazán érintetlen természettel találkozhatunk. A Kék Lagúna című filmet is Fiji egyik szigetén forgatták.

Ha nem utaznánk ilyen messzire. Pár órányi repülőútra, az Egyesült Arab Emírségek egzotikus világát fedezhetjük fel. Dubai, Abu Dhabi és a többi Emírség a sivatagban különleges építészeti alkotásokkal, modern és régi épületek egyvelegével ejt mindenkit ámulatban. Az Emirátusok egy hosszabb hétvége vagy egy egész hetes nyaralás eltöltésére és számtalan programot nyújt. Az áprilistól novemberig tartó nyári időszakban rendkívül forró időjárással találkozhatunk, a július-augusztust kifejezetten nem ajánljuk ideutazásra. Decembertől márciusig kellemes késő tavaszi-kora nyári klíma csábítja a felfedezni vágyókat.

Bármikor is indulna egzotikus útra, utazási irodánk kínálatában minden évszakban talál megfelelő utazást. Böngéssze át ajánlatainkat és kérje egyedi ajánlatunkat.

Exkluzív utak