Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Mit csomagoljunk egzotikus nyaraláshoz?

Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan és mit érdemes a bőröndbe pakolni, ha egzotikus tengerparti pihenés az úti cél.

 1. Hosszabb repülőút előtt hölgyeknek érdemes felvenni az utazáshoz kompressziós harisnyát, ami jól összetartja a láb ereit, biztosítja a megfelelő keringést, ezzel megakadályozva egy esetleges trombózist. Persze a harisnyától függetlenül időnként álljunk föl ülésünkről, és nyújtóztassuk meg elgémberedett tagjainkat!
 2. Szintén jól jön a hosszú repülés közben egy hidratáló arcmaszk bevetése (férfiaknak is). A gépen a levegő erősen dehitratáló hatású, használjuk ki az időt szépítkezésre.
 3. Ami a ruhákat illeti, csomagolásnál szettekben gondolkodjunk: minden felső mellé válasszuk ki a megfelelő alsót, a cipőt és a kiegészítőket, ha lehet, minél több basic darab legyen közte a könnyebb párosítás érdekében – mert átgondolt ruhatárral magabiztosabb a nyaralás. 

mit_csomagoljunk_exkluzivutazas.jpg

 1. Ne feledkezzünk meg egy-egy melegebb alsó- és felsőruházatról sem, ha a trópusokon nem is, a repülőn jó szolgálatot tesznek.
 2. Szintén nőknek tanács: csomagoljunk be kistáskát is. Attól, hogy a repülőúthoz nem kell ridikül, a nyaraláson örülünk, ha fürdőzés után a strandtáskánk helyett inkább nőiesebb tatyót viselhetünk.
 3. Az edzéscuccunkat is gyűrjük be! A rendszeres edzést utazáskor se hanyagoljuk, sőt, az új környezethez alkalmazkodva újfajta edzésprogramokban is gondolkozhatunk (jól tesszük, ha erre az eshetőségre még a vakáció előtt felkészülünk).
 4. A ruhákat összehengergetve érdemes elpakolni, akkor szinte nem gyűrődnek össze.
 5. A cipőket zacskókban rakjuk a bőrönbe, nehogy menő tűsarkú papucscipő kárt tegyen a többi cuccunkban.
 6. A csomagoláshoz használjunk sok kisebb nesszeszert, plasztiktáskát, így hatékonyan rendszerezhetünk, és könnyebben áttekinthetjük a csomagunkat.
 7. Külön kiszerelésben vigyünk az útra nasit (pl. magvakat, energiaszeletet, gyümölcsöt).
 8. Ne hagyjuk otthon az elektromos töltőinket!
 9. Dobjunk be a kézitáskánba egy kézfertőtlenítőt!
 10. Alapvető gyógyszerekről szintén (elkülönítve) gondoskodjunk, ragtapaszról is.
 11. És az egyik legfontosabb bepakolni valónk természetesen a fürdőruha/ fürdőnadrág – na, de nem is egy, az újat feltétlen vessük be (velünk együtt a tengerbe)! 

A lista tetszés szerint folytatható, de talán egy-két hasznos ötletet sikerült felsorolnunk. Ha pedig csak a kiszemelt exkluzív utazás megszervezése hiányzik, kedvező ajánlatokért forduljon bizalommal irodánk szakembereihez. 

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak