Tel: +36 30 937 9533

Tel: +36 1 301 0306

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Mit csomagoljunk egzotikus nyaraláshoz?

Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan és mit érdemes a bőröndbe pakolni, ha egzotikus tengerparti pihenés az úti cél.

 1. Hosszabb repülőút előtt hölgyeknek érdemes felvenni az utazáshoz kompressziós harisnyát, ami jól összetartja a láb ereit, biztosítja a megfelelő keringést, ezzel megakadályozva egy esetleges trombózist. Persze a harisnyától függetlenül időnként álljunk föl ülésünkről, és nyújtóztassuk meg elgémberedett tagjainkat!
 2. Szintén jó szolgálatot tesz a hosszú repülés közben egy hidratáló arcmaszk bevetése (férfiaknak is). A gépen a levegő erősen dehitratáló hatású, használjuk ki az időt szépítkezésre.
 3. Ami a ruhákat illeti, csomagolásnál szettekben gondolkodjunk: minden felső mellé válasszuk ki a megfelelő alsóruházatot, a cipőt és a kiegészítőket, ha lehet, minél több basic darab legyen közte a könnyebb párosítás érdekében – mert átgondolt ruhatárral magabiztosabb a nyaralás.

mit_csomagoljunk_exkluzivutazas.jpg

 1. Ne feledkezzünk meg egy-egy melegebb alsó- és felsőruházatról sem,ha a trópusokon nem is, a repülőn jó szolgálatot tesznek.
 2. Szintén nőknek tanács: csomagoljunk be kistáskát is. Attól, hogy a repülőúthoz nem kell ridikül, ne felejtsük el, a nyaraláson jól jön, ha a strandtáskánk helyett inkább nőiesebb tatyót viselnénk.
 3. Az edzéscuccunkat is gyűrjük be! A rendszeres edzést utazáskor se hanyagoljuk, sőt, az új környezethez alkalmazkodva másfajta edzésprogramokban is gondolkozhatunk (jól tesszük, ha erre az eshetőségre még a vakáció előtt felkészülünk).
 4. A ruhákat összehengergetve érdemes elpakolni, akkor szinte nem gyűrődnek össze.
 5. A cipőket zacskókban rakjuk a bőrönbe, nehogy mondjuk a menő tűsarkú papucscipő kárt tegyen a többi cuccunkban.
 6. A csomagoláshoz használjunk sok kisebb nesszeszert, plasztiktáskát, így hatékonyan rendszerezhetünk, és könnyebben áttekinthetjük a csomagunkat.
 7. Külön kiszerelésben vigyünk az útra nasit (pl. magvakat, energiaszeletet, gyümölcsöt).
 8. Ne hagyjuk otthon az elektromos töltőinket!
 9. Alapvető gyógyszerekről szintén (elkülönítve) gondoskodjunk, ragtapaszról is.
 10. És az egyik legfontosabb bepakolni valónk természetesen a fürdőruha/ fürdőnadrág – na, de nem is egy, az újat feltétlen vessük be (velünk együtt a tengerbe)!

A lista tetszés szerint folytatható, de talán egy-két hasznos ötletet sikerült felsorolnunk. Ha pedig csak a kiszemelt exkluzív utazás megszervezése hiányzik, kedvező ajánlatokért forduljon bizalommal irodánk szakembereihez.

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak