Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Mit vigyünk magunkkal trópusi tengerparti nyaralásra?

Koktélt szürcsölgetni egy trópusi tengerparton a lágyan lengedező pálmafa árnyékában? Ki ne cserélné le erre a turistákkal zsúfolt mediterrán tengerparti nyaralását? Bár Magyarországon a leginkább az terjedt el, hogy nyáron közelebbi üdülőhelyen töltjük a szabadságot, trópusi tengerpartra inkább télen utazunk, jó néhány olyan egzotikus szigetet találunk a világban, ahová ugyanúgy nyáron érdemes utazni, mint egy európai tengerpartra. Ilyen a Seychelle-szigetek is. Vannak olyan távoli üdülőhelyek, amelyekre télen, kora tavasszal a jobb a nyaralást tervezni a nyári-őszi monszunos-hurrikános időjárás miatt. A Karib-szigetek is egy ilyen úti cél. Bármikor és bárhová is utazzunk trópusi tengerparti nyaralásra, nem mindegy, mit viszünk magunkkal a szokásos nyaraló holmijaink mellett.

seychellesanselaziosecondarybeach.jpg

Mivel a trópusi napfény nagyon erős, készüljünk fel alaposan a napsugárzás elleni védekezésre. Legyen nálunk széles karimájú kalap vagy sapka, megfelelő UV védelemmel ellátott napszemüveg, magas faktorszámú naptej. Mindezeket helyben is beszerezhetjük, de ha a saját, megszokott márkáinkhoz ragaszkodunk, inkább vigyük itthonról.

Gyógyszerekkel mindenképpen készüljünk, bár a helyi gyógyszertárakban a legtöbb általunk ismert gyógyszer vagy annak helyi változata beszerezhető, ne akkor kelljen rohangálnunk, amikor baj van. A rendszeresen szedett gyógyszereink mellett készüljünk fájdalomcsillapítóval, lázcsillapítóval, hasfogóval, a napégés tüneteit enyhítő krémmel, és minden olyan gyógyszerrel, amelyet a házipatikánkban is fontosnak tartunk. 

Legyen nálunk szúnyogriasztó. Nem minden országban van rá feltétlenül szükség, de jobb, ha kéznél van.

Nézzünk utána, hogy a kiválasztott úti célon szükség van-e áramátalakítóra, hogy az elektronikus eszközeinket használni tudjuk. Ezeket is beszerezhetjük a helyszínen, de nem biztos, hogy a szállodában éppen van belőle. Aki sokat utazik, már biztosan mindenféle adapterrel felszerelkezett, valószínűleg közte van az is, amire éppen szükség lesz. Ha több elektromos eszközt is viszünk, legyen inkább több adapterünk.

A különböző kultúrájú országokban különböző öltözködési szokásokat várnak el, főleg, ha templomokat egyéb szentélyeket is szeretnénk meglátogatni. Míg a tengerparton, városban sétáláshoz teljesen megszokott mindenhol a vékony, rövid, nyári viselet, a szent helyekre nem léphetünk be fedetlen vállal vagy lábbal, így legyen nálunk hosszú nadrág, megfelelő felső és a hölgyeknek egy kendő is hasznos lehet, a vállak eltakarásához.

Ha kirándulást is tervezünk, bejáratott sport vagy túracipőnket se felejtsük otthon.

Mivel a trópusi országokban is bármikor eleredhet egy nagyobb eső, esernyővel vagy esőkabáttal sem árt készülni.

Az esti sétákhoz jó, ha van kéznél egy kardigán, hosszú nadrág.

Egy olyan különleges helyen, mint a Maldív-szigetek, ahol egy-egy szigeten csak a szállodánk van, nincsenek boltok, ahol bármit beszerezhetünk, kiemelten fontos, hogy jól készüljünk fel az utazásra és vigyünk magunkkal minden fontosat.

Trópusi tengerparti nyaralásához felsőkategóriás luxus szállásokat kínálunk a Maldív-szigeteken, Seychellesen és Mauritiuson, amelyeket saját tapasztalataink alapján válogattunk össze. Nézzen szét ajánlataink között és bízza ránk egzotikus nyaralásának megszervezését.

Exkluzív utak